Merhaba Hanımlar&Beyler.
Bir kaç ay evvel Kayseri'ye taşındım ve mesleğim gereği kasaba belediyesindeyim. Kasaba da olduğum için merkezi ile ilgili hiç bir fikrim yok.
Şayet aranızda Kayseri hakkında bilgisi olan. Merkezinde yapılacak şeyler ile ilgili tavsiyesi olan varsa önerilerini beklerim.
Gezilecek yerleri, gidilecek meşhur mekânları vesaire gibi tavsiyeler istiyorum... Uçuk kaçık, uçarı şeyler için tavsiyeler değil.
Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Merhabalar. Şehrimize hoş geldiniz. Çok çok gezen birisi değilim ama az çok bilgim var burası ile ilgili.
Tam olarak neydi soru? diye başlayayım.
Merhaba azizim. Hoş buldum. Şahsen bende gezmekten tabanları aşınan biri değilim yahu. Lâkin kasaba bir hayli küçük, 1 saat içerisinde tüm kasabayı gezmiş oluyorsunuz. Velhasıl merkezde ziyaret edilmesi gereken, güzel bir yer dediğiniz tür de tavsiyeler istemiştim. Kütüphane gibi, okuma alanları gibi vesaire efendim
Kayseri'de Meryem Ana kütüphanesi. Kiliseden kütüphaneye çevrilmiş, güzel, sessiz sakin bir mekandır. Giriş ücreti var diye biliyorum. Kayseri lisesiyle karşı karşıyalar. Kayseri lisesi de hakeza öyle, görülesi bir mekandır.
Gevher Nesibe şifahanesi
Hunat hatun külliyesi
Hunat camii
Selçuklu Müzesi
Camii kebir
Sahabiye medresesi
Çifte medrese
Buralar merkezdedir. Muhakkak gezip görmenizi ve o tarihi havayı solumanızı tavsiye ederim.
Ben oralara gittiğim zaman, nefes aldığımı hissediyorum. Duvarlarına dokunmak, onları inşa eden ellerin şimdi toprak olduğunu, bir zaman sonra oralara dokunan ellerimin de toprak olacağını tefekkür etmek iyi geliyor nedensiz.
Seyyid burhaneddin türbesi de yine merkeze yakındır. Türbe bahçesinde bir çok alim, salih, abid kabirleri bulunur. Su içmez efendi örneğin.
Kayseri Kalesi
Kadir has kent müzesi
Ahi evran esnaf ve sanatkarlar müzesi
Etnografya müzesi (güpgüpoğlu konağı)
Kayseri Atatürk evi
Kayseri arkeoloji müzesi
Müze olarak buralar da yine gezip görülesi yerlerdir.
Buraları bilmeyenler, Google haritaların mucidinin "keşke müslüman biri olsaydı, çok dua alırdı" sözlerinin muhatabı olur.☺️
Talas ta
Kayseri sokağı,
Antikacılar pazarı
Eski kayseri evleri..
Evliyâullah'ı ziyaret etmek vardı haftasonu aklımda. Bir de kütüphane bulmuş oldum sayenizde. Devamlı gidebilecek ilk ikiyi sizin vesileniz ile olulturdum bile. Diğer tarihi ve kıymetli mekânlar da cabası tabi.
Bu kadar özenle bahsedip, güzel tavsiyeler de bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Sağ olun efendim.
Doğal güzellikler olarak;
Kapuzbaşı şelaleleri
Erciyes dağı
Soğanlı vadisi
Sultan sazlığı kuş cenneti
Hürmetçi sazlığı (yılkı atları meşhurdur)
Hürmetçi'ye giderseniz camız yoğurdu yemeden/almadan dönmeyin.
Soğanlı vadisi aklıma gelenler
Mimarsinan hemşehrimizdir malum. Evi müzeye çevrilmiştir. Ağırnas kasabasındadır. Ağırnas yeraltı şehrine de uğramanızı tavsiye ederim.
Aklıma geldikçe yorumları güncellerim. Şimdilik bu kadar.
Erciyes ve Tekir yaylalarına sık sık gittim zira bulunduğum kasaba Erciyes'in eteğini sarmış.
Ve dâhi eklediğiniz her öneri. Burada ki zamanımı daha hatrı sayılır vakit ve anı ile doldurmama vesile oldunuz. Müteşekkirim azizim✨
Develi'ye mi tayin oldunuz?
Hayır azizim Tomarza kasabanın ismi
O halde kaya mezarlarını, gülbaba türbesini ve tomarza kilisesini ziyaret etmişsinizdir muhakkak.
Çok sevdiğim bir arkadaşım tomarza-cücün köyünden. Vesilesiyle gezmiştik geçen sene.
Tomarza'nın pek bilinen bir kasaba olmadığını sanıyordum oysa
Maşallah şehre de kasabalarınsa da bir hâyli vakıfsınız. Ben bile bir kaç hafta önce kiliseyi fark ettim. Lâkin kasaba da gözüme ilk çarpan Gül Baba türbesi olmuştu.
Şehrimiz güzel ve yaşanılası bir yerdir. Canınız pek sıkılmaz, vaktiniz bereketli geçer umarım.
Selametle.
Tüm tavsiyeleriniz ve vakit ayırdığınız için teşekkürler azizim. Hayrlı günler, selâmetle✨
Kartal şehitliğini nasıl unuttum yahu. Seyyid burhaneddin türbesine yakın. (Aklıma geldikçe güncelleyeceğimi yazmıştım) ☺️
🙂✨
Köken Kayseri ama pek bilgim yok açıkçası :)
Siz de soru ile pek alâkalı yardımcı olamadınız. Lâkin yine de teşekkür ederim 🙂
O zaman şöyle yardımcı olayım; internette gezi rehberleri falan oluyor. Veya şehirlerin instagram adresleri. Oradaki içeriklere bakabilirsiniz :)
Sosyal medya kullanmıyorum azizim. Instagram, twitter, facebook vesaire yani.
İnternette ki bilgilerin de bir kısmı; bir yeri meth edederken, bir kısmı ise tam tersini söylüyor. Bu yüzden, burada bilgisi olan varsa ilk ağızdan bilgi almak istemiştim 🙂
Anladım. Yine yardımcı olamadım o zaman. Yapacak bişey yok 😂
Aslında en başında da böyle demiştim ama siz biraz zorlamak istediniz sanırım 😅
Şansımı denedim 😂
Olsun yahu yine vakit ayırıp, zahmet ettiğiniz için teşekkür ederim ✨
Hayrlı geceler dilerim 🙂
Rica ederim. Hayırlı geceler :)
Anam kayserili ama gitmediğim için bilmiyorum. Mantı ye bol bol, pastırma, sucuk öffff
Konu ile ilgili pek yardımı olmadı lâkin yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim. ✨
😒 rica etmiyorum
Yanlış bir şey mi söyledim acep?
Konuyla alakasız konuştuğumu dile getirdiğin için küçük çaplı takıldım sana sorun yok yani
Estağfurullah yahu alâkasız demedim. Yalnızca pek yardımı olmadığını dile getirdim. Kusura bakmayın lütfen.
🥹 ben pardon asıl ya çok naziksiniz 🙂 siz de kusura bakmayın, iyi geceler
Bilmukabele. Teşekkür ederim. İyi geceler✨