Arkadaşlar merhaba. Az önce Amerika turist vizesi mülakatından çıktım. Onaylandı. Schengen vizesi almak kolaylaşır mı acaba Amerikan vizem var diye
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
badboy_master ulaaaa lolitop ben dünyayı geziyorum sayayım mı gittigim ülkeleri fransa paris roma milono bercelona brezilya peru kolombiya meksika korkma amerikaya geçmedim kaçak , nepal ulan ben everest dagına bile tırmandım , i can speak very well - ich kann auch sehr gut deutsch , bizde dilde var parada var fizikte var tipte var , sen bizi köylü memet agayla karıstırdın galiba , şu patlıcan la ivet ivettt yazan yobaz tayfa , sende onlardansın belliki , noldu öptümü reisiniz euro 25 mi , obuhhh ben 1000 euro bozduruyom ye babam yeeee , sizde durum nasıl fakirler
Hayır Ameirka vizesi ile schengen vizesi aynı şeyler değiller
Aynı olmadığını biliyorum sadece işleri kolaylaştırır mı onu merak ediyorum
Schengen vizesi, Schengen Bölgesi'ne seyahat etmek isteyen ve Schengen ülkelerinden birine giriş yapmak isteyen kişilerin alması gereken bir vizedir. Schengen Bölgesi, Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn gibi bazı Avrupa ülkelerini içerir.
Schengen vizesi almak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:
Schengen ülkesi seçimi: Öncelikle Schengen ülkelerinden birini ziyaret etmeyi planlayın. Seyahat etmek istediğiniz ülkeye göre başvurunuzu o ülkenin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine yapmanız gerekecektir.
Başvuru formu: Vize başvuru formunu doldurun. Bu formu ilgili Schengen ülkesinin konsolosluğunun veya büyükelçiliğinin resmi web sitesinden indirebilirsiniz. Formu doldururken tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun.
Gerekli belgeler: Başvurunuzla birlikte bazı belgeleri sunmanız gerekecektir. Genellikle istenen belgeler arasında pasaport, vesikalık fotoğraf, seyahat sigortası, uçak bileti rezervasyonu, konaklama rezervasyonu, finansal durumu gösteren belgeler, iş veya eğitim durumunu gösteren belgeler bulunur. İlgili konsolosluğun web sitesinde tam belge listesini bulabilirsiniz.
Randevu: Başvuru işlemini tamamlamak için bir randevu almanız gerekecektir. Randevu, başvurunuzu yapacağınız Schengen ülkesinin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine başvurarak veya çevrimiçi olarak alınabilir. Randevu sürecini takip etmek önemlidir, çünkü konsoloslukların yoğun olduğu dönemlerde randevu tarihleri dolabilir.
Başvuru ve ödeme: Randevu gününde başvurunuzu tamamlayın ve gerekli belgeleri teslim edin. Ayrıca başvuru ücretini ödemeniz gerekecektir. Ödeme yöntemleri ve ücret miktarları, başvurduğunuz Schengen ülkesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
İnceleme süreci: Başvurunuz konsolosluk tarafından incelenecek ve karara bağlanacaktır. İnceleme süreci genellikle birkaç hafta sürebilir. Başvurunuzun durumunu takip etmek için başvurduğunuz Schengen ülkesinin konsolosluğunun web sitesini kontrol edin.
Vize verirken neye dikkat ediyorlar
kral sen amerika vizesi aldıysan sana schengen vermeyenin ben taaaaa...
Teşekkür ederim 😅 de ihtimal varmış gerçi ben öğrenci olarak gideceğim ama
sanmıyorum amerika daha zor , sadece sana tavsiyem almanyayı yapma , mesela polonya kesin alırsın, almanyada gazetede gördüm karıkatürcü lays cips paketi yapmış içinde polonya vizesi cıkıyor 😁 almanlar böyle tepki veriyor herkese vize veriyor polonya diye
Seyahat amacı: Başvurunuzda belirttiğiniz seyahat amacı konsolosluklar için önemlidir. Turistik, iş, eğitim veya aile ziyareti gibi farklı amaçlarla seyahat ediyorsanız, belgelerinizin bu amaca uygun olduğunu göstermeniz önemlidir.
Finansal durum: Konsolosluklar, başvuru sahibinin seyahat masraflarını karşılayabilecek maddi kaynaklara sahip olduğunu gösteren belgeleri talep eder. Banka hesap dökümleri, maaş bordroları, işyerinden gelir belgeleri gibi finansal durumu gösteren belgeler sunmanız gerekebilir.
Konaklama düzenlemeleri: Konaklama düzenlemeleri, başvurunuzda belirttiğiniz otel rezervasyonları, davet mektupları veya konaklama düzenlemelerini gösteren diğer belgeler üzerinden incelenebilir. Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişinin konaklama için uygun ve güvenilir bir yer ayarladığını göstermek önemlidir.
Seyahat sigortası: Schengen vizesi başvurusu için seyahat sigortası poliçesi sunmanız gerekebilir. Seyahat sigortası, acil tıbbi durumlar, acil tahliye ve seyahat iptali gibi risklere karşı koruma sağlamalıdır. Poliçenin geçerlilik süresi ve teminatları konsolosluk tarafından değerlendirilecektir.
Geçerli pasaport: Schengen vizesi başvurusu yaparken geçerli bir pasaport sunmanız gerekmektedir. Pasaportunuzun seyahat bitiminden sonra en az 3 ay süresi olduğundan emin olun. Ayrıca, pasaportunuzun içerdiği sayfa ve boşlukların yeterli olduğundan emin olun.
İlgili belgelerin doğruluğu: Başvuruda sunulan tüm belgelerin doğru, eksiksiz ve güncel olması çok önemlidir. Belgelerde herhangi bir hata veya tutarsızlık tespit edilmesi durumunda, başvurunuz reddedilebilir.
kral boş ver roman okumayı , üni okudugun kanıtı göster , at bankaya 3-5 bin euro hesap cüzdanını göster bitti , turisstt de r yi vura vura turrrrrrist 😁
@Atlas_du İkisi bir değil ki Amerika vizesi verdi diye schengen vizesi alacak diye bir kural yoktur ya da süreci kolaylaştıracak diye de bir şey yoktur schengen vizesi alıp bir ilerleyen zamanlarda başvuru yapıp red alan çok kişi var
kral kız amerika kandırmış almış vize götü boklu avrupada ne oliii , sana söyle anlatayım almanyaya amerikan uçagı geliyor delta uçak gelmeden başlıyorlar hazırlıga , ucak piste inmeden temizlikçisi benzincisi doldur boşaltcısı hazır kıta bekliyor ve uçak perona yanaşıyor ya , bu havalimanı çalışanları zaten güvenlikten geçmiş insanlar yıllardır çalısan ama delta tekrar bunların üstünü başını arıyor , rezil gibi peronda sıraya girip cihazla üst baş kimlik kontrolü yapılıyor , almanlar abd den bu kadar korkuyor , thy gelsin skine takan yok
@Atlas_du Fark etmez ki ABD aldı diye Avrupa alacak diye bir şey yok hepsi anayasa hukuk ile işlem görüyor eksik bir evrak ya da kanunlara uymayan bir şey görürlerse vize vermezler ne sanıyorsunuz Avrupa'yı şöyle mi diyecekler aaa bu kız Amerika vizesi almış biz hemen bu kıza schengen vizesi mi verelim diyecekler anayasa hukuk var orada hepsi kanunlara göre işlem görüyor Suriye mi zannediyorsunuz orayı
sen papagan gibi hep aynı şeyleri anlatıyorsun , abd vermiş mi kız okuyor parasıda var avrupa niye vermesin , aynı prösedürü avrupa vizesi için yapar şak şak alır , vizenin anayasa hukuk la ne alakası var , mahkum mu bu? sen ne anlatıyon bir bilsek
Çok teşekkür ederim tekrardan
@Atlas_du asıl ben bu anlasam senin dediğin dili nece konuşuyorsun anlamıyor gelmişsin benim dalga mı tasliyorsun hıyar git kendi bilgilerini kendi görüşünde bildir anayaysa hukuk deyince mahkum mu olması gerekiyor hıyar ağası Avrupa ve Amerika vize verirken belli kanunlara bakarak vize veriyorlar kız ABD den vize aldı diye Avrupa'dan vize alacak diye bir kaide yok Avrupa vize başvurusu yaparken kendi kanunlarına anayasasına bakıyor adamlar kızın vize başvurusunu uygun görmüyorlarsa Avrupa niye vize versin bu kız ABD den vize aldı diye Avrupa vize mi vermek zorundaz zirto zaten biz Türkler de şunu yaptık gerisi gelir hikayesi olduğu için hiç bir şeyi beceremiyoruz
lan boş ver mk bitli japon askeri sen ne anlatıyon , google dan kopie yapıp yapıp burada paylasıyo at yragı seni boş ver git mk ma lı , papagan gibi abd verdi diye vercek degil falan filan , zaten eksigi olsa abd vermez sen ne anlatıyon , bizde avrupada yaşıyoz mk g ö t lalesi avrupayı bizemi ögretiyon
tam g ö t lalesi birde dolar resmi koymuş , senin ben gelmişini geçmişini dogan dogmayan alayını s... m kendi tecrübeni söyle g ö t , google bakmayı bu kız bilmiyor mu , tecrüben yoksa sus otur , bende arkadası götürdüm üniversite ögrenci belgesi birde üzerine 4000 euro para yatırdık hesap cüzdanı aldık onun fotokopisi bitti almanya vizesi şakkkkk geldi , sana girsin bu şakkkk şakırrrrrr
@Atlas_du kardeşim Avrupa'da yaşıyorsun sadece askerde başka bir şehir görmüşsün burada boş hava basayirosun sanane ki oradan alırım buradan alırım biz de araştırıyoruz öğreniyoruz yırtık don lastiğinden fırlamış gibi ota boka atlama sana kemik atan olamadı s git başka yerde kendi görüşünü belirt ben mi papağınım lan at y ğı sağdan soldan duyduğun b. k b. k bilgilerle konuşuyorsun Amerikayi yapmış ee Avrupayi da yapar diyorsun aynı kelimeyi tekrarlayıp duruyorsun yapma oğlum böyle döngüye girmişsin buga mi girdin anlamıyorum ki sesli güldüm bir de diyor Avrupa da yaşıyormuş
@Atlas_du Sana giren girmiş aslan parçası bir sen mi biliyorsun lan dümbük biz de biliyoruz işin içindeyiz kendi fikirlerimizi kendi tecrübelerimizi anlatıyoruz sen ise ortalığa atılıyorsun atlama oğlum böyle bir gün ip atlatırlar sana kendi fikirlerini kendi görüşlerini git kendin belirt