Bir hafta sonra bir yere gideceğim ülke dışına. Oldu ki isim çıktı uçak para iadesi yapıyorlar mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir hafta sonra bir yere gideceğim ülke dışına. Oldu ki isim çıktı uçak para iadesi yapıyorlar mı?

Evet paranız iade edilir. Bazı firmalar ücretten kesinti yapıyor. Geçen yıl bende benzer bir durum yaşamıştım. Ücretimi iade ettiler. Çok cuzi bir rakam 30 tl gibi kesinti yapıldı.
Selamlar. Ben daha önce planladığım tarihte bir seyahat için uçak bileti almıştım ancak acil bir durum dolayısıyla iptal etmek zorunda kaldım. Siz de böyle bir durumla karşılaştıysanız, uçak bileti iptal edilince para iade edilir mi biraz bahsedeyim.
Uçak bileti iptali yapmak istediğinde, genellikle bileti satın aldığın havayolu şirketiyle iletişime geçmen gerekiyor. İptal prosedürü genellikle havayolu şirketlerinin politikalarına ve bileti aldığın satış noktasına göre değişebilir. Bazen telefonla arayarak, bazen de online platformlar veya e-posta yoluyla iletişim kurarak iptal talebinde bulunma şansın var.
Her havayolu şirketinin kendi iptal politikaları vardır ve bu politikalar farklılık gösterebilir. Önemli olan, bilet satın alırken iptal politikalarını ve şartlarını dikkatlice okuman ve anlaman. Bazı havayolu şirketleri, belli bir ücret karşılığında iptal veya değişiklik yapmanı sağlarken, bazıları ise belirli bir süre önceden iptal etmeni veya değişiklik yapmanı isteyebilir.
Bu durum da havayolu şirketinin politikalarına göre değişiyor. Bazı durumlarda, biletin ne zaman iptal edildiği, iptal politikaları ve biletin türü gibi faktörlere bağlı olarak para iadesi alabilirsin. Ancak, bazı durumlarda iptal ücretleri veya biletin türü nedeniyle tam bir geri ödeme alamayabilirsin. Bu nedenle, para iadesi konusunda detaylı bilgi almak için havayolu şirketiyle iletişime geçmek en güzel seçenektir.
Uçak bileti iptali Türkiye'de mümkün olsa da her havayolu şirketinin farklı politikaları ve şartları bulunuyor.
Sevgiler. <3
Uzman olarak cevaplıyorum...
Hava Yolları vergi ve küçük kesintiler ile İPTAL yaparlar. Bu şu demektir Evet İPTAL edilir ancak FULL İADE alamazsınız. Değişiklik yapabilirsiniz ki ( bu da promosyon biletlerde geçerli değildir) tarih değişikliği gibi aksiyonlar alabilirsiniz. İsim değişikliği mümkün değildir.
Bu konu satıl aldığınız biletin sınıfına bağlıdır.
Nedir SINIF
Aldığınız biletin Promosyon - Economy- Felxy - Business ve First Class gibi sınıfları vardır. Aldığınız bilet sınıfına göre imkanlar sunar.
Konuyu uzatmamak adına örnek ile anlattım.
Saygılar.
İptal edilir ama para iade edilmez. Yanar o bilet.
Cevap
10Cevap
Arayıp iptal oluyor sanırım
24 saat once ya iptal ya acıga erteleme vermelisin. İptalde kucuk bir ceza kesintisi ile sana ait bir kart hesabına odenir ancak ucak sirketinin musteri servisi ile konusmalı ve gecerli sebep gostermelisin
bileti alırken o bellidir.
indirimli almış iseniz iade olmaz diğer türlü iptal edersiniz ama ceza keserler
Obiletten alırsan mümkün değil. Sadece Pegasus yapıyor.
Yapılır ama çok farklılık gösteriyor. Havayolu şirketi ve nasıl bir bilet türü aldığınla alakalı. Bunun dışında genelde çoğunda iade oluyor paranın tamamını alamasan bile
Yetkili firmayı aradınmı
Yapılır ama kesintiler olur
Açığa alabilirrsn
Olur olur. Ara hava yollarını anlatırlar.
evet edilir
Son güne kalmazsan sorun olmaz
Genelde yapmazlqr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?