İstanbul'da yaşayan birinin bile hiç gitmemiş olabileceği ama görülmesi gereken önemli bir yer söyler misiniz?

az bilinen ve İstanbul'da yaşayan biri olarak bile hiç gitmemiş olabileceğim ama görülmesi gereken önemli bir yer söyleyin. bakalım kimler benden daha iyi biliyor bu şehri. eğer gitmediysem dürüstce söylerim.
not:kafe bar ismi değl tabi
1) Yeşilköy havacılık müzesi (havacılığa ilgisi olanlar için dünyada nadir bulunan emektar uçakların sergilendiği, Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir müze).
2) Rahmi Koç Müzesi ve TCG Uluçalireis denizaltısı (2. Dünya Savaşı'ndan kalma ABD yapımı Tench sınıfı bir denizaltı. Savaş sırasında Amerikan Donanması'nın hizmetindeyken Pasifik'te çok Japon gemisi batırmış. Daha sonra savaş bitince GUPPY-III modernizasyon programına alınmış ve denizaltıya yeni sistemler eklenip kulesi yenilenerek Türk Donanması'na verilmiş. Şu anda da müze, içine girilip rehber eşliğinde gezilebilir. Koç müzesi de hem dünya çapındaki hem de Türkiye'deki sanayileşme hamlelerini konu alan eşsiz koleksiyonların bulunduğu bir müze).
3) Aşiyan Müzesi (Edebiyatımızın önemli şairlerinden biri olan Tevfik Fikret'in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı ev)
4) Deniz Müzesi (özellikle 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda donanmamıza ait aktif hizmetteki bir gemi ya da denizaltı Dolmabahçe açıklarına demirliyor ve gün boyu ziyarete açık oluyor. Müzeden askeri motorla gemiye ulaşıp gezmek mümkün. En son 2016 yılında gitmiştim ama halen geleneği devam ettirdiklerini düşünüyorum. Onun dışında müze de haftanın belirli gün ve saatlerinde ziyaretçilere açık).
5) Arkeoloji Müzesi (bize ait olup dünyanın çeşitli yerlerinden yurdumuza getirilmiş ve bu topraklarda bulunan tarihi eserlerin, heykellerin, kral lahitlerinin ve diğer arkeolojik eserlerin bulunduğu, gezilesi görülesi bir müze).
6) Oyuncak Müzesi
7) Şişli Atatürk Müzesi (Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Samsun'a hareket ettiği güne kadar konakladığı ev)
5 ve 6 sadece var bende
Ne güzel, yeni yerler öğrenmiş oldun :)
8'inci olarak da Harbiye Askeri Müzesi'ni eklemeyi unutmuşum ama listede çok fazla askeri müze oldu, darlamayayım dedim :)
Yoros kalesi var mesela gittin mi hic oraya
@masumgunahkar bak oraya gitmemiştim, gidilecekler listeme ekledim teşekkürler 👍
Cevap
47Cevap
Eski Valide Camii ve Külliyesi İstanbul'un Üsküdar ilçesinin hakim konumu Toptaşı sırtına II. Selim'in eşi, III. Murat'ın ise annesi Afife Nur-Bânû Valide Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır.
Mahalle arasında çoğu İstanbullunun bile bilmediği, özellikle avlusu huzur veren güzel bir yapıttır. Görülmesini tavsiyem ederim.
Sarıyer Rumeli kavağı, normalde Alkollü balıkçı ağırlıklı olsa da sabah denize nazır güzel bir kahvaltı yapılabilir! O rotada ilerleyip Garipçe balıkçı köyünde denizin içine artırabileceğiniz bir masada yemek ve ardından Rumeli Feneri ve kalesinde kahve içip gün batımını izleyebilirsin!…
harika bir rota. ama kavak harici gitmedim. garipçeye de gitmeyş çok istyorum.
Garipçe de çok fazla bir şey yok fakat ambiansı muhteşem. Bu zamanlarda bohem bir hava tadımlarsın fakat havanın güzel olduğu bir zaman çok keyif alırsın. Ekleme yapmak gerekirse Büyükliman plajı da yazın görülmeye değer 😌
İstanbul'da görülmesi gereken ancak az bilinen yerlerden biri, Haliç'teki Kariye Müzesi'dir. Kariye Müzesi, Bizans döneminden kalma freskleri ve mozaikleriyle ünlü bir kilise olan Kariye Kilisesi'nin restore edilerek müzeye dönüştürülmüş halidir. İstanbul'da Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı gibi turistik yerler daha çok bilinirken, Kariye Müzesi'nin eşsiz tarihi dokusu ve sanatsal değeri de görülmeye değerdir.
Aydos Tepesi. 537 metrelik tepe yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek noktasıdır. ...
Elmas Burnu. ...
Çatalca İnceğiz Köyü...
Marmaracık Koyu. ...
Anadolu Hisarı Göksu-Küçüksü
buralar istanbulun bilinmeyen elmasları seçeneksiz hemde
Şaka yaptım İstanbul'a hiç gitmedim
kalamış da güzel, gel bir gün :)
Burada son 3 haftam hep dışarıda olmama rağmen bir yerleri görmek için çok da gezmedim
gezmek kolay değl bu şehri :)
Kolay da ne bileyim işte
Ha aşiyan a git bak gitmediysen sevmiştim orayı
gittim evet :)
Bak bak taş turizmi
Pierloti , Anadolu Kavağı , Rumeli kavağı , Balat , Galata , Ortaköyde kumpir
6da 6 tamam 😀
ne güzel
Yerebatan sarnıcı, Rumeli kavağı, Galata kulesi, Topkapı.
Balat ve ayrıca Mısır Çarşısı artı olarak Beyoğlu diyorum.
Sultanahmet meydanı, Galata kulesi, Eyüb türbesi diyeyim de hatıram canlansın 😅😄
mesela aydos ormanlarına gidin derim yazın güzeldir oralar
Kaç yıldır İstanbul'da yaşıyorum ben bile bilmiyorum bazı yerleri 😂
aynı hepimiz
İstanbul a hayran ve gezgin biri olarak sana sayısız yer saymak isterdim. Ama sana nokta atışı efsane bir yer yazayim. Bakalım gittiniz mi. "EiRENE TOWER" 😊😊😊🙏🙏
Çok büyük bir Cevahir AVM vardı 15 yıl önce gittiğimde, oraya git...
Eminönünü balık etmekle turladın mı, üsküdar sahil yolunda oturdun mu
evet tabi ama balık ekmek pek sevmem :)
Kız kulesini yıktılarmı
yıkmak değl de restorasyondaymış işte ama enteresan bir işlemden geçiyor galiba
Yoson kalesi. Manzarası harikadır.
yoros mu
Eveet doğru
Birde tabiki adalar
İstanbul'a benim gibi tapıyorsun sanırım
bazı yönleriyle evet :)
Zor bi durum allah bize sabır versin 🙋😄
ne onla ne onsuz :)
Aynen öyle
büyükçekmece sahil😵💫😵💫
gitmedim maalesef
Heybeliada çok merak ediyorum
git mutlaka zamanın olunca.
İstanbulla gittiğimde giderim
sen nerdensin
Doğu batmanliyim Batman'da yaşıyorum.
hiç buralara geldin mi peki
Geldim tabiki hayatım oralarda geçti bir sürü akrabam var orada bizim aşiretinin neredeyse 3 te 1 İstanbul'da yaşıyor. Ama Anadolu yakasını daha çok seviyorum.. sen aslen İstanbul'un yerlisi misin?
Esenler Bağcılar semtleri
gitmedim maalesef :)
En İyi Cevap