+1 yıl1) Yeşilköy havacılık müzesi (havacılığa ilgisi olanlar için dünyada nadir bulunan emektar uçakların sergilendiği, Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir müze).
2) Rahmi Koç Müzesi ve TCG Uluçalireis denizaltısı (2. Dünya Savaşı'ndan kalma ABD yapımı Tench sınıfı bir denizaltı. Savaş sırasında Amerikan Donanması'nın hizmetindeyken Pasifik'te çok Japon gemisi batırmış. Daha sonra savaş bitince GUPPY-III modernizasyon programına alınmış ve denizaltıya yeni sistemler eklenip kulesi yenilenerek Türk Donanması'na verilmiş. Şu anda da müze, içine girilip rehber eşliğinde gezilebilir. Koç müzesi de hem dünya çapındaki hem de Türkiye'deki sanayileşme hamlelerini konu alan eşsiz koleksiyonların bulunduğu bir müze).
3) Aşiyan Müzesi (Edebiyatımızın önemli şairlerinden biri olan Tevfik Fikret'in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı ev)
4) Deniz Müzesi (özellikle 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda donanmamıza ait aktif hizmetteki bir gemi ya da denizaltı Dolmabahçe açıklarına demirliyor ve gün boyu ziyarete açık oluyor. Müzeden askeri motorla gemiye ulaşıp gezmek mümkün. En son 2016 yılında gitmiştim ama halen geleneği devam ettirdiklerini düşünüyorum. Onun dışında müze de haftanın belirli gün ve saatlerinde ziyaretçilere açık).
5) Arkeoloji Müzesi (bize ait olup dünyanın çeşitli yerlerinden yurdumuza getirilmiş ve bu topraklarda bulunan tarihi eserlerin, heykellerin, kral lahitlerinin ve diğer arkeolojik eserlerin bulunduğu, gezilesi görülesi bir müze).
6) Oyuncak Müzesi
7) Şişli Atatürk Müzesi (Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 yılında Samsun'a hareket ettiği güne kadar konakladığı ev)
24 Yorumla- +1 yıl
5 ve 6 sadece var bende
- +1 yıl
Ne güzel, yeni yerler öğrenmiş oldun :)
8'inci olarak da Harbiye Askeri Müzesi'ni eklemeyi unutmuşum ama listede çok fazla askeri müze oldu, darlamayayım dedim :) - +1 yıl
Yoros kalesi var mesela gittin mi hic oraya
- +1 yıl
@masumgunahkar bak oraya gitmemiştim, gidilecekler listeme ekledim teşekkürler 👍
En İyi Cevaplar
Tatil & Seyahat konusunda 2b cevap paylaştı. Eski Valide Camii ve Külliyesi İstanbul'un Üsküdar ilçesinin hakim konumu Toptaşı sırtına II. Selim'in eşi, III. Murat'ın ise annesi Afife Nur-Bânû Valide Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır.
Mahalle arasında çoğu İstanbullunun bile bilmediği, özellikle avlusu huzur veren güzel bir yapıttır. Görülmesini tavsiyem ederim.

20 Yorumla
+1 yılSarıyer Rumeli kavağı, normalde Alkollü balıkçı ağırlıklı olsa da sabah denize nazır güzel bir kahvaltı yapılabilir! O rotada ilerleyip Garipçe balıkçı köyünde denizin içine artırabileceğiniz bir masada yemek ve ardından Rumeli Feneri ve kalesinde kahve içip gün batımını izleyebilirsin!…
12 Yorumla- +1 yıl
harika bir rota. ama kavak harici gitmedim. garipçeye de gitmeyş çok istyorum.
- +1 yıl
Garipçe de çok fazla bir şey yok fakat ambiansı muhteşem. Bu zamanlarda bohem bir hava tadımlarsın fakat havanın güzel olduğu bir zaman çok keyif alırsın. Ekleme yapmak gerekirse Büyükliman plajı da yazın görülmeye değer 😌
+1 yılİstanbul'da görülmesi gereken ancak az bilinen yerlerden biri, Haliç'teki Kariye Müzesi'dir. Kariye Müzesi, Bizans döneminden kalma freskleri ve mozaikleriyle ünlü bir kilise olan Kariye Kilisesi'nin restore edilerek müzeye dönüştürülmüş halidir. İstanbul'da Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı gibi turistik yerler daha çok bilinirken, Kariye Müzesi'nin eşsiz tarihi dokusu ve sanatsal değeri de görülmeye değerdir.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılAydos Tepesi. 537 metrelik tepe yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek noktasıdır. ...
Elmas Burnu. ...
Çatalca İnceğiz Köyü...
Marmaracık Koyu. ...
Anadolu Hisarı Göksu-Küçüksüburalar istanbulun bilinmeyen elmasları seçeneksiz hemde
10 Yorumla
+1 yıl12 Yorumla- +1 yıl
Şaka yaptım İstanbul'a hiç gitmedim
- +1 yıl
kalamış da güzel, gel bir gün :)
+1 yılBurada son 3 haftam hep dışarıda olmama rağmen bir yerleri görmek için çok da gezmedim
15 Yorumla- +1 yıl
gezmek kolay değl bu şehri :)
- +1 yıl
Kolay da ne bileyim işte
- +1 yıl
Ha aşiyan a git bak gitmediysen sevmiştim orayı
- +1 yıl
gittim evet :)
- +1 yıl
Bak bak taş turizmi
Pierloti , Anadolu Kavağı , Rumeli kavağı , Balat , Galata , Ortaköyde kumpir
13 Yorumla- +1 yıl
6da 6 tamam 😀
- +1 yıl
ne güzel
+1 yılİstanbul a hayran ve gezgin biri olarak sana sayısız yer saymak isterdim. Ama sana nokta atışı efsane bir yer yazayim. Bakalım gittiniz mi. "EiRENE TOWER" 😊😊😊🙏🙏
10 YorumlaYerebatan sarnıcı, Rumeli kavağı, Galata kulesi, Topkapı.
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBalat ve ayrıca Mısır Çarşısı artı olarak Beyoğlu diyorum.
10 Yorumla
+1 yılSultanahmet meydanı, Galata kulesi, Eyüb türbesi diyeyim de hatıram canlansın 😅😄
10 Yorumlamesela aydos ormanlarına gidin derim yazın güzeldir oralar
10 Yorumla
+1 yılKaç yıldır İstanbul'da yaşıyorum ben bile bilmiyorum bazı yerleri 😂
11 Yorumla- +1 yıl
aynı hepimiz
+1 yılÇok büyük bir Cevahir AVM vardı 15 yıl önce gittiğimde, oraya git...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEminönünü balık etmekle turladın mı, üsküdar sahil yolunda oturdun mu
23 Yorumla- +1 yıl
evet tabi ama balık ekmek pek sevmem :)
Cevap sahibi+1 yılKız kulesini yıktılarmı
- +1 yıl
yıkmak değl de restorasyondaymış işte ama enteresan bir işlemden geçiyor galiba
- Tatil & Seyahat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYoson kalesi. Manzarası harikadır.
13 Yorumla- +1 yıl
yoros mu
- +1 yıl
Eveet doğru
- +1 yıl
Birde tabiki adalar
+1 yılİstanbul'a benim gibi tapıyorsun sanırım
14 Yorumla- +1 yıl
bazı yönleriyle evet :)
- +1 yıl
Zor bi durum allah bize sabır versin 🙋😄
- +1 yıl
ne onla ne onsuz :)
- +1 yıl
Aynen öyle
büyükçekmece sahil😵💫😵💫
12 Yorumla- +1 yıl
gitmedim maalesef
+1 yılHeybeliada çok merak ediyorum
16 Yorumla- +1 yıl
git mutlaka zamanın olunca.
- +1 yıl
İstanbulla gittiğimde giderim
- +1 yıl
sen nerdensin
- +1 yıl
Doğu batmanliyim Batman'da yaşıyorum.
- +1 yıl
hiç buralara geldin mi peki
- +1 yıl
Geldim tabiki hayatım oralarda geçti bir sürü akrabam var orada bizim aşiretinin neredeyse 3 te 1 İstanbul'da yaşıyor. Ama Anadolu yakasını daha çok seviyorum.. sen aslen İstanbul'un yerlisi misin?
Esenler Bağcılar semtleri
11 Yorumla- +1 yıl
gitmedim maalesef :)
Kurşunlugerme
Anastasya surları110 Yorumla- +1 yıl
harika yorum ve gitmedim evet. baya uzak kalıyor bana
- +1 yıl
aslında burayı biliyorum. izledim belgeselde. ama gitmek nasip olmadı. çatalcada kalıyordu değl mi. neredeyse tekirdağ sınırı
- +1 yıl
Evet Çatalca da. Tekirdağ sınırı sayilmasa da evet öyle. Anatasya surları da öyle. Karadeniz'de Marmara denizine kadar uzanır.
Türklerin Anadoludan Avrupa'ya geçememesiiçin değil, aksine hun Türklerinin Avrupa'dan o günkü Anadolu'ya geçemedi için yapılmıştır.
Kursunkugerme nin hikayesini zaten biliyorsun - +1 yıl
çok güzel bilgiler bunlar. aynen de böyle hikayesiyle gezmek lazım
- +1 yıl
teşekkür ederim, umarım.
- +1 yıl
bunu bilmiyorum, araştırırm ben de
Aklıma birtek demokrasi ve özgürlük adası geliyor
10 YorumlaSultangazi Cebeci Ormanı 😃 giderken yanında 4 bira bir fıstık almayı unutma
14 Yorumla- +1 yıl
bak buna da gitmedim 😀
- +1 yıl
buralar çok dışarda kalıyor belli 😀
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇakmak hattı koruganları
14 Yorumla- +1 yıl
Çanakkale mi
Cevap sahibi+1 yılHayır karşıda kalıyor avrupa yakasında
- +1 yıl
hangi ilçede?
Cevap sahibi+1 yılÇatalca
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende istiyorum ya
11 Yorumla- +1 yıl
neyi?
+1 yılanadolu ve rumeli kavağı
20 Yorumlaİstanbuldakilerin çoğunluğu İstanbullu değil çoğunlukta gerçek İstanbul'u bilmez
06 Yorumla- +1 yıl
sen biliyorsan öner gerçek istanbulu
- +1 yıl
İstanbula ilk kez adım atan herkesin bildiği yerler zaten. ama örneğin gezilmemiş olabilecek az bilinen bir durağı varsa bildiğin?
- +1 yıl
yok karadeniz kıyısına hiç uğramadım. onu aşağıda da önerdiler.
Yerebayan sarnıcı, yedi kule zindanları
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılSu kemerleri mesela
18 Yorumla- +1 yıl
Büyük ada aya yorgi kilisesi olabilir
ya da heybeliada da yıllar önce kapanan ürkütücü sanatoryum - +1 yıl
evet son gittiğimde kapalı diye girememiştm maalesef
- +1 yıl
👍👍arada gittiğimde dolanıyorum
- +1 yıl
nasıl giriyorsun içine? her yeri kapalı, kapısı kilitli
- +1 yıl
İki yıl önce güvenlik tanıdık tı
Bende adalı olunca sorun olmuyordu
Sonra değişti falan - +1 yıl
heybeliden misin :) keyifli olmalı adada yaşamak
- +1 yıl
Heybelliyim ama adada yaşamıyorum artık
- +1 yıl
Finans sektöründe misin
Neresinde yaşıyorsunuz
12 Yorumla- +1 yıl
anadolu
+1 yılRumeli fenerinin ordaki kaleye gittin mi
12 Yorumla- +1 yıl
Gitmedim maalesef
- +1 yıl
Tavsiye ederim ve çok güzel kahvaltılar var yakinlarinda
+1 yılPolonezkoy
12 Yorumla- +1 yıl
gittim
- +1 yıl
Bide benimle gez gitmedin yerler gör
+1 yılGitmediğim cok yeri var
12 Yorumla- +1 yıl
hepimizin vardır
- +1 yıl
Evet 😊😇
Pier loti
11 Yorumla- +1 yıl
👍
Balat
18 Yorumla- +1 yıl
👍
- +1 yıl
bu gittim demek :) evet, gittim tabi
- +1 yıl
ahaha haklısın, başka var mı say bakalım 🙂
- +1 yıl
yok ya mesela avrupa yakasının batısı neredeyse hiç yok bende başakşehir ötesi sıfırım 😀
Anadolu Hisarı Göksu-Küçüksü
17 Yorumla- +1 yıl
gittim tabii
- +1 yıl
gidek. her gittiğimde bir dizi setine denk geliyorm 😂
+1 yılHidiv?
127 Yorumla- +1 yıl
Hidiv kasrı, biliyorum ama girmedim içine
- +1 yıl
Girmediysen sayılmaz. Sirkeci demiryolu müzesi?
- +1 yıl
evet buraya gittim. kasır yok ama
- +1 yıl
1-1 oldu he. Valide han?
- +1 yıl
bir sürü han gezdim ama o yok. sanırım gitmem de 😂
- +1 yıl
Neden ya 😃
- +1 yıl
fazla turistik kaçıyor 😀
- +1 yıl
Biliyorsun öyleyse desene 😃
- +1 yıl
- +1 yıl
o bölgede birçok çatının manzarası aslında
- +1 yıl
Artık İstanbul’u bildiğine kani oldum 😅
- +1 yıl
yalnız doğma büyüme istanbullu olduğum halde her yerini bilmeme imlan yok 😀 şehir zaten gezdikçe büyüyor
- +1 yıl
İstanbul'da doğup büyüyen biri olarak bu dediğine çok çok katılıyorum. Lakin bu bahsettiğin türde yerleri gezmeyi sevenler için ilerleyen süreçte büyüme yavaşlıyor maalesef. Artık insanlar avmlerden caddelerden falan keyif alıyor, bu tür yerler atıl kalıp zamanla yok oluyor ya da sözde restorasyonlarla turistikleşip yok olup gidiyor.
- +1 yıl
o duyguyu hissetmek isterim 😀 bana göre hiç bitmiyor bilmediğim yerler hep olacka sanırım.
- +1 yıl
konistantin sarayı mesela?
- +1 yıl
Konstantin sarayı çok atıl ve harabe yıkıktı. İbb yeniden ayağa kaldıracaktı bi ara öyle haberler görmüştüm ama son durum ne haberim yok. O bölgedeki bazı surların üzerine çıkıp gezmiştim pek kötü durumdaydılar. Nutulmuş güzel yerler var İstanbul’da ama bulmak mesele tabi
- +1 yıl
Valla bende pek öyle değil galiba artık, üniversite döneminde çok gezdim sonra üniversite bittikten sonra o arkadaş çevresi de dağılınca eskisi gibi gezemez oldum. Şimdi yeni yerleri keşfetmeye pek heyecanım kalmamış gibi, bildiğim ayağımın alışık olduğu yerlerden yolumu geçirmeye bakıyorum arada işte. İnsan tek de bir yere kadar gezebiliyor yani. Gidip bir sahilde oturup birşeyler yiyip vakit geçirmek daha koşay ve dinlendirici geliyor böyleyken ☺️
- +1 yıl
ben sanırım tek gezmekten daha keyif alan briiyim :)
- +1 yıl
Her yerde öyle olmuyor ama işte bea. Bazen bazı yerlere insanın tek gidesi olmayor. Öyle olunca hiç gitmiyorum bende kötü işte bak 😃
- +1 yıl
duygunu anlıyorum :d ben geçen yaz tek başına tüm adaları adım adım gezmiş biriyim :d
- +1 yıl
Bişey diyim mi içimde kalanı yapmışsın 😒 adalara çok küçükken gitmiştim hatırlamıyorum dahi. Çantamı doldurup sabah erkenden çıkayım tıngır mıngır gezeyim dedim ama ne hikmetse gidemedim bi türlü. Birde bilmediğim bir yeri gezmeye gidip alakasızca gezince bir şey de anlayamazsın neresinde ne var neresi güzel bilmiyorsun sonuçta. Hiç gezmeyip manzaralı bir yer bulup orada günü batırsan ya da ne bileyim günü birlik kamp yapmak istesen bile yol bilmeyip iz bilmeyip gidince de kaç tane ada var hangisinin neresine gideceksin işte 😃
- +1 yıl
önceden araştırman ve rota çizmeni öneririm bir yerleri atlamamak için. muhakak hem yorulacaksın adada hem de o yorgunluğun ardından bir tepede oturup masmavi denizi izlerken çok güzel duygular hissedeceksin.
- +1 yıl
Ben planlı hareket etmeye alışık değilim, istesem de edemem. Temmuzda plan yapar çıkarım kar yağar. Bir gün arkadaşımla kararlaştırdık bursaya gidicez. Geceden çıkacaz ertesi gece geri dönecez güya. İstanbul'da fırtına koptu deniz otobüsleri durdu. Kafaya koydum gidicez hesap yaptık ya arkadaş dönelim başka zaman gideriz diyor. Ypk dedim bu gün gidecez dedik gidicez ben dönmem. Eminönünden denizotobüsüyle gidecektik, öyle olunca koşarak halice ordan metroyla yenikapı yenikapıda büyük feribot bulup öyle gittiydik ucu ucuna. Biz bindik feribot kapakları kapatıp kalkmıştı. O yüzden ben plan program bilmem, hadi dedik mi hadi 😂
- +1 yıl
😀 anı olmuş ama bak. planlı derken hani atıyorum büyükadaya gideceksen nerde ne var bilerek, bir rotayla gitmeli. o zaman daha rahat gezilyor çünkü
- +1 yıl
Sen biliyorsun bu işi he halal olsun 😅
- +1 yıl
sen de az değilsin :)
- +1 yıl
Öyle mi dersin 😁 Adalar sahilinde bekliyorum 😅
+1 yılyarımburgaz magarası..
01 Yorumla- +1 yıl
☹️ Ora nerde
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle Masumiyet Müzesi. Orhan Pamuk’un açtığı müzedir ve efsanedir. İkinci kez gideceğim ben de inşallah yakın zamanda 😌
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarlıtepe mesire alanı
10 Yorumlaaklıma gelmedi neyse yorumlardan çaliyim sklamssmz
00 Yorumla
+1 yılAnadolu feneri ne git
00 YorumlaSarnıçlar varr oralara git yeraltı sarnıçi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaslak 1453
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAlışveriş merkezine gittin mi
- +1 yıl
hayır
Gizli Üye(30-35)+1 yılSuflör?
16 Yorumla- +1 yıl
gitmedim. kafe mi
Cevap sahibi+1 yıloo yakaladim evet :)
- +1 yıl
valla girdiysem bile hatırlamam 😂😂😂 insanın her oturduğu mekanın ismini aklında tutar mı ya
Cevap sahibi+1 yılherhangi bir yer degil ki burasi :)
- +1 yıl
nedir özelliği
Cevap sahibi+1 yılaslinda tatlici, fakat nostaljik ortam ve hediyeler var
+1 yılKaracaahmet.
20 YorumlaHiç gitmedim bilmiyorum o yüzden döskcşsmcçd
01 Yorumla- +1 yıl
nerelisin ki
+1 yılHidiv kasrı
10 Yorumla@Irresistibleart sen bilirsin
16 Yorumla- +1 yıl
Ne bilirim
- +1 yıl
Soru o mu
- +1 yıl
Kimsin ne bileyim bana ulaşan buradan niye ulaşsın buradan engellediğim biriyse ne önemi var mesajların kapalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum hiç gitmedim
00 YorumlaSilivri 😁
110 Yorumla- +1 yıl
gitmedim, ama var bir planım :)
- +1 yıl
yazın gideriz artık :)
- +1 yıl
otelin mi var :)
- +1 yıl
haha sen de ya. bak bursaya hiç gitmedim ama
- +1 yıl
sağol, çok naziksin :)