Ey sârebân, ey kârevân, leylâ-yi men kocâ mî berî Bâ borden-i, leylâ-yi men, cân u dil-i merâ mî berî Ey sârebân kocâ mî revî leylâ-ye mân çerâ mî berî
Bir yerden bir yere giderken başınızı cama yaslar mısınız?
Ya bu çozüzel bir soru. Neden böyle güzel bir soru sordun? 😪
Yolculuk yaparken böyle olmak isterim tabii ama bende temizlik takıntısı var. Saçlarımı bile hiçbir yere dokunmasın diye üzerimde ne varsa onun içine koyuyorum. 🤭
Evet genelde bunu yapıyorum çünkü yolculuk yaparken uykum geliyor ya da midem bulanıyor bu yüzden de aracın ya da otobüsün artık hangisi ile gidiyorsam mutlaka kafamı cama yaslar o şekilde giderim. hayal kurarım ya da gözlerimi kapatırım şarkı dinlerim sadece..
Otobüste senden önce oturan yağlı kafanın o pencereye yaslanıp hayaller kurduğunu hayal etsene. Muhtemelen kafasını çekince orada bir sanat eseri oluştu. 😌
Sen öyle söyleyince merak edip google dedeye baktım. Eski farsça bir şiirin bestelenmiş haliymis Ey Sârebân. Sareban, “kervancı” anlamına geliyormuş. Bir ayrılıktan bahsediyormus ve en güzel beste yorumu ‘mohsen namjoo’ [muhsin nâmcû] tarafından yapılmış.
Ey kervancı, ey kervan! Leyla'mı nereye götürüyorsun? Leyla'm, canım ve yüreğim olduğu halde? Ey kervancı, nereye gidiyorsun? Leyla'mı niçin götürüyorsun?