Ya mesela eski bir kale veya cami eskiden yasamis onemli birinin mezarina falan gitmek ve bisuru yurumek bana iskence gibi geliyo. Annem bu yuzden bi b*ktan anlamadigimi cahil oldugumu falan soyluyo ne anliyosunuz ki birbirinin aynı camileri felan gezip 4 saat fotograf cekmekten ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKatılıyorum. Ben de fiziksel olarak öyle çok fazla bir güzelliği olduğunu düşünmediğim yerleri gezmeyi mantıklı bulmuyorum. Çok özel bir hikayesi varsa da o yerlerin tarihini okumayı tercih ediyorum dağ taş güneş demeden yürümektense. Zaten gittiğim yerlerde bile fotoğraf çekinmedim çekinmem de. Bana göre değil.
Bu konuda herkesin yaptığı kendine ve annenin böyle konuşması bence oldukça yanlış. Misal benim annem küçükken okuduğum her kitap için 1₺ verirdi ve bu sayede küçükken kitap okudum, biraz büyüyünce de babam çeşitli aktiviteler için (spor, tarihi yerler vs.) beni teşvik etti.
Ama ailem annen gibi bir yol izleseydi ben eminim ki o sıralar yaptıklarımın hiçbirini yapmak istemezdim. Hoş artık istemiyorum, bu da karakterim geliştiği ve kendime ait zevklerimi bulduğum için. Ve buna annenin de yapması gerektiği gibi saygı gösteriyorlar, olması gerekn bu.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cahil nedir yazın anlamını okuyun, sonra zaten annenize bilmediği bir kelimeyi yanlış kullanmasının bir cahillik olduğunu söylerek ona cahil diyerek hitap edin. Gezmek konusuna gelirsek kişisel zevktir kimse sevmek zorunda değil ha bir de cami gezmek ne ya ibadethane merakı varsa kilise falan gezin en azından sanat var, cami yalnızca motiflerden ibaret ha bir de mimari. Yazık yani. Cami, türbe osuruktan ne varsa gezerek kendine ne katıyorsun ki? Sıfır. Cehalet burada yatıyor. Bence gezilecekse de bu anlamlı olmalı çünkü gezmek istemiyorsunuz, zevk almanız gerekir ya da size katkı sağlayacak bir şeyler olması gerekir. Sizi sevdikleriniz ve sevmedikleriniz ile yargılayan insanlardan uzak durun bu yalnızca size zarar verir. Sizi seven insan sizin sevdiklerinizi düşünür sizin kararlarınıza saygı duyar. Ebeveyn dediğin insan böyle de olmamalı. Saçmalık.
00 Yorumla
Ben de gezmem. Fözüm iyi görmediği için, mizelerdeki yazıları okuyamam uzaktan. Camiler, Antik kalıntılar gezdim ama çok haz etmedim. Görselliğe dayalı aktivitelerden verim alamıyorum.
Cahil miyim, kesinlikle hayır. Ortalamanın çok üzerinde entelektüel donanıma sahibim. Bol bol oku00 Yorumla
+1 yılTarihte yolculuk yapmanın zevkini bilmiyorsun ot gibisin tarihi kale cami vs içinde gezerken asırlar önce aynı ortamda kimlerin gelip geçtiğini düşünmek ve hayal etmenin zevkini bilmiyorsun cahil değilsin elbette
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
61Cevap
+1 yılEn temel hatayı yapıyorsun. Bir yeri görmekten ziyade oranın yaşanmışlığını öğrenmek ona değer katar. Mümkünse mutlaka rehber ile gezmek gerekir. Size öyle bilgiler verir ki o yapı ile aranızda duygusal bağ kurarsınız.
Rehber olmayan yerlerde kitabe, eğer o da mevcut değilse mutlaka Kültür Bakanlığı sitesinden ilgili yer konusunda araştırma yapılmalı. Yoksa bir bina görmek değil mesele.
Çok yeni bir yapı olan Anıtkabir'i bile gezerken rehber ile gezdiğin zaman detaylara çok şaşırırsın yoksa taşları üst üste koymanın dışında bir şey yok dersin.
42 Yorumla- +1 yıl
Kendisi gezdigi yerle ilgili hicbisi bilmez sirf gostermelik gezdigini kabullenmio işte. Yok çok etkilenmis offf muthismis bos insan ya.
- +1 yıl
İnsanlarınnzevklerini bilemezsin. 81 ilin 79 unu gezmiş biri olarak söylüyorum, muazzam bir olay.
- Tatil & Seyahat konusunda 791 cevap paylaştı.
+1 yılHayır, gezmeyi sevmemek sizi otomatik olarak cahil yapmaz. Her insanın farklı ilgi alanları, zevkleri ve hobileri vardır. Belirli tarihi yerleri gezmeyi sevmemeniz sizi cahil yapmaz, ancak farklı bir bakış açısıyla yaklaşmanıza ve kültürel zenginliği keşfetmenize yardımcı olabilir.
Gezmek, birçok kişi için keşif, öğrenme ve kültürel deneyimdir. Ancak herkesin bu deneyimlere farklı bir şekilde yaklaşması normaldir. Siz belirli tarihi yerleri gezmek yerine başka aktiviteler yapmayı tercih edebilirsiniz, bu da tamamen doğal ve normaldir. Belirli bir şeyi sevmeniz veya sevmemeniz sizi cahil yapmaz, sadece farklı bir bakış açısı veya tercihle ilgilidir.
20 Yorumla
+1 yılGezmek toplumda çok madah bişeymiş gibi algılanıyor. Bence hiçte abartıldığı kadar madah bişey değil. Herşeyi oluruna bırakmak gerekiyor zorlada güzellik olmuyor bazen insan evde oturup birşeylerle uğraşmak keyif yapmak isteyebilir çok doğal bu şu anlama gelmiyor ki aaaa dışarıya çıkmıyor baksana asosyal Böyle saçmasapan toplum dayatmasından kurtulmalıyız. Avrupa’da insanlar bireysel takılıyor bizim burada bir kafeye veyahut herhangi bir yere yalnız gir herkes sana bakıyor aaaa bak yalnız bu kimsesi yok falan olunuyor psikolojisi varya beni güldürüyor bu paradikmayı ben yıkarım yıktımda yıkmayada devam edeceğim. Yaşasın bireysellik.😘
02 Yorumla- +1 yıl
bu yorumu okurken bile içim rahatladı ya aynısını düünüyorum ama bunu yapınca çok yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissediyorum bireysel olmayı bireysel takılmayı seviyorum ama etraftaki insanların eleştirileri yüzünden rahat olamıyorum. onların etrafında çok insan olsa nolur ki kendi içlerinde yalnızlar
- +1 yıl
Aynen insan önce kendiyle arkadaş olabilmeli ki başkalarıylada iyi arkadaşlık kurabilmeli.
+1 yılGezmek iyidir. Kültürün artar. Camiler, muzeler, doga yuruyusleri, magaralar, vadiler sevdigim insanlarla gezmeyi severim. Gösteriş olsun diye degil ogrenmis olmak icin oradaki hissi anlamak icin.
Ögrenilecek birseye haşa "b. k" diye tabir etmek cok gunah bir şey. Tekrar öyle dememelisin.20 Yorumla
+1 yılGezen insan daha çok bilir diye bir algı var ama ben buna katılmıyorum. Mesela ben çok gezerim, tarihi mekanlara ve müzelere sıkça giderim. Ama tarih ya da genel kültür benim için çok önemli bir uğraş değil bu yüzden de o an yaşadıklarım benim için birer anı olarak kalır. Ama bir çok arkadaşım var sadece kitap okuyarak ya da belgesel izleyerek benden daha çok şey bilen.
10 YorumlaGerçekten tarihi, geçmişi merak ediyorsan, okumuşsan da o tarihe neden olanları, o zaman anlamlı olur o eserler. Yoksa gittim, boş boş gezdim, aa bak buraları gezdim, milete göstereyim diye fotoğraf çekmeye dalıp, oranın yaşanmışlığına saygısızlık edersen, hiç gitme daha iyi.
10 Yorumla
+1 yılSenin için öyle olabilir ama ben de mesela müze gezmekten, tarihi alanları vs görmekten çok zevk alıyorum. Her baktığımda kafamda binbir türlü farklı şey dönüyor. O zamanki insanların bakış açısı, sanat anlayışını görmek ve buna ulaşabiliyor olmak baya ilgimi çekiyor. Kimisi de sadece konforlu alanlarda yatıp denize bakmaktan zevk alıyor yani olabilir.
10 Yorumla
+1 yılÇok gezenin ayağına pislik, az gezenin ayağına zincir dolanır. Sonuçta hayatta edindiğin deneyimleri ve birçok defa gezdiğin yerleri anlatıyorsun. Sığırın ve tavuğun bile dolaşanını tercih ediyoruz ama yinede sen bilirsin.
10 YorumlaBende pek haz etmem zorla götüren arkadaşlar var bana gereksiz geliyor. Ha şu yönü güzel çıkıyorsun bi hava almış oluyorsun farklı yerler felan. Ama sahile gitmek sana iyi gelen yerlere gitmek daha mantıklı camiden😂
10 Yorumla
+1 yılGezmeyi sevmemek tercih ve zevk meselesidir ve bu bir insanı cahil yapmaz; ancak gezmeme sebebi olarak bunca kültürel ve tarihi miras için -ne anlıyorsunuz birbirinin aynısı şeyleri gezmekten ya- gibi bir gerekçe söylerseniz yapar...
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılGezmeyi sevmemek, sadece gezmeyi sevmeyenleri bağlar. Gezmeyi sevenleri bağlamaz. Ezberi güçlü biri gezmeden de bilgileri hafızaya alabilir. Fakat " cehalet" gezerek veya ezbere alarak giderilemez. O bir vizyon meselesidir.
00 Yorumla Ben de nefret ediyorum. Özellikle dediğin gibi cami gezmesinden. Ne alaka abi camii aşağı yukarı her yerde camii’dir yani girdiğim zaman büyülenmiyorum ya da foto çekilecek bir şey de yok bence ibadethane işte neyine bakayım yani.
00 YorumlaKültürel ve tarihi gezileri ben de sevmiyorum. Daha çok deniz kenarında veya ormanda yürümek hoşuma gidiyor. Kişisel zevkler bunlar çok takma bence ya.
10 Yorumla
+1 yılTarihi yerleri bilerek gezersen etkilenirsin yoksa boş gelir, cahil olduğun biraz doğru ama sevdiğin yerleri gezersen böyle hissetmezsin.
21 Yorumla
+1 yılHayır canım cahil falan değilsin, sadece çok küçüksün. O yaşlarda bende öyleydim, zamanla yaş ilerledikçe o tür şeylerede ilgi duymaya başlıyorsun. Tabi herkes için geçerli değildir. Her insan kültür tarih gezintisinden hoşlanacak diye bişey yok, i
00 Yorumlayok ya ben akrabalarımın cenazesine bile gitmem belki kendi annemin , babamında gitmem. zaten çok kötü hissediyorum kendimi üzülüyorum neden gideyim daha çok üzüleyim.
00 YorumlaBende öyleyim gezmek falan bana cok eğlenceli gelmiyor yatıp dinleniyorum genelde, arada bir arkadaslarla biyere gidersek gideriz
00 Yorumla
+1 yılBu sizi asla cahil yapmaz herkesin ilgi alanı farklıdır annenle arana sınırını çizmelisin onun hoşkandığı şeylerden hoşlanmak zorunda değilsin
00 YorumlaAsıl gezerek öğreniliyor, hem mutluluk hormonu devreye girdiği için daha kaliteli yaşam olmuş oluyor 1 taşla 2 kuş 😂
00 YorumlaAvm de saatlerce gezip tarihi yerler den bir şey anlamıyorsan cahilsin ama avm de gezmek de senin için zor geliyorsa cahil değil üşengeçsin
00 Yorumla
+1 yılHayır bu seni hiçte olumsuz sıfatların altında ezilmeni gerektirecek birisi yapmaz , ilgi alanın farklı olabilir bu çok normal
00 YorumlaNe alaka oraları gezip gezmemekle yaa saçmalık bende sevmem ama deniz kum güneş her zaman giderim😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılSadece cami değil
Çeşitli kiliseler müzeler doğa yerleri kasabalar da gezilebilir
Bizimkilerim gezme anlayışı camı maaalesef00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin keyif aldığı şey farklı illa tarihî yerler gezmek zorunda değilsin ki bunun cahillikle alakası yok ki...
00 Yorumla
+1 yılGezmeyi sevmemekle cahillik aynı şey değil ne alaka
10 YorumlaSenin gibi bir doğa üstü güzelliğe cahil diyen cahildir.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka? Değilsin tabi. Gerçeği göremeyecek kadar bilgisiz olanlar cahildir.
00 Yorumla
+1 yılSorun Tarihi Eser olması
Tarihi yerleri görmek araştırmak kültürünü genişletir00 Yorumlagaliba eglenceli bir tipsin bu yuzden sıkıcı yerler seni darlıyor olabilir 😂
00 YorumlaHayır tabikide bazı insanlar çok sevmez gezmeyi bunun bilgelik ya da cahillik le alakası yok
00 Yorumla
+1 yılCami gezmeyi sevmen gerekmiyor müze falan olsa annene kısmen katılırım
00 Yorumla
+1 yılBu cahillik değildir kişisel zevk meselesi tamamen sen nerede nasıl mutlu oluyorsan öyle davran.
00 Yorumlazevkler ve renkler tartisilmaz istedigini yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılhiç sevmem evde oturan birisini hatta nefret ederim.
00 Yorumla
+1 yılHerkes Kendiyle kendi Aynı Kalıba Sokmak ister Yanlış
00 Yorumla
+1 yılHayır çok saçma bir genelleme bu.
Kimi gezerek, kimi okuyarak, kimi de dinleyerek bir şeyleri daha iyi anlar. Bu seni cahil yapmaz. 🧚🏻♀️00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,3b cevap paylaştı. O sorunu okuyarakta halledersin daha yaşın genç aynı zamanda gebersinler sorun etme
00 YorumlaAynen senin gibiyim. Bana göre gezip o yokuşları sıcak havada çıkmak tam bir işkence gibi. Asla sevmem ama maalesef gidiyorum her ne kadar istemesemde. Yoksa cahil oluyoruz ortamda. Bazı şeyleri bilmek gerekiyor..
00 YorumlaCahil değilsin sadece öyle şeyleri sevmiyorsun annen saygı duymali
00 Yorumla
+1 yılHayır. Bence gezmeyi sevmek cahillik için bir ölçüt olmamalı, şahsen şu ana kadar gördüğüm gezmeyi seven kişilerin birçoğu cahillik konusunda madalya almayı hak edecek kişilerdi. 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani eskiye değil de geleceğe bakmak daha mantıklı. Antika ilkel şeyleri ne yapacağız
00 Yorumla
+1 yılÇok gezen mi bilir okuyan mi? Bence okuyan daha iyi bilir. Gezen herkes cok kulturlu olmaz..
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılParkları falan gezmeyi severim ama cami, kale falan da benlik değil
00 Yorumla
+1 yılYer deişelim ben annecinle tarihi yerleri gezmeye giderim 😊 yüzmeye gideriz ormana Piknik yapmaya balık tutmayı öğretirim annecinle🙃
00 Yorumla
+1 yılHaha niye isgence gibi geliyor ayaklarinmi agriyor. d
02 Yorumla- +1 yıl
Gereksiz gelio gorduk noldu simdi
- +1 yıl
Senin iç ses
Heh geldik burdayiz heh gordum ne oldu simdi heh onceden insanlar yasarmis bu kalede heh aman ne büyük bir olay heh ee ne yapicaz simdi baska bi espirisi falan bi aktivite bisy yok eve gidicez heh iyi gidelim hadi tamam basimiz göğe erdi
Cami olduğu için mi zoruna gidiyor yazık kafana
10 Yorumla
+1 yılNe alakası var ya
Hem aynalar var olduğu sürece cahil olsan da hiç bir şey olmaz...00 Yorumla
+1 yılKanka bende yolları bilmediğim icin aynı muameley görüyorum :D
00 YorumlaHayit değilsin eskiden bende sevmezdim normal bence
00 Yorumla
+1 yılBosna Hersek'te caminin paralı olduğunu gördüm mesela.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbeni dövdüler abi dediğin zaman güzel kardeşim elinden gittim aldım, beni dövdüler dedi :)))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu açığı kapatacak bir ozelligin yoksa evet cahilsin ama baska alanlara agirlik vererek bu durumdan kurtulabilirsin
00 Yorumla
+1 yılHiç alakası yok gezmekle cahil olmanın
00 YorumlaDeğilsin her insanın zevki farklıdır
00 Yorumla
+1 yılYa hangi canım demiş onu
00 YorumlaYoo alakasi yok bence
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılİlgi alanı meselesi.
İlgini çekmiyor demekki.00 Yorumla
+1 yılDeğilsin zevk meselesi
00 Yorumla
+1 yılGezmemek cahillik mi? Daha neler. Bunu sevdim…
00 Yorumla
+1 yılCahil değilsin kimseyi de ilgilendirmez bu durum
00 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri