Dün annem, babamla konuşurken bizim köpek yine kreşil arıyor ağaç diplerinde dedi. Oyun arıyor falan dedi. Ben de sordum kreşil ne ya diye hani meraktan. Annem üff yaptı göz devirdi sana da her şeyi anlatmak zorunda mıyım falan dedi. Babam ordan 20 yaşına gelmişsin hala bilmiyorsun ne olduğunu dedi. En az 20 dk bunu bilmemem hakkında konuştular kendimi kötü hissettim. Öğrenmenin yaşı yoktur dedim. Babam da olmaz bizimle takılsan her şeyi öğrenirdin. Odanda tıkılı kaldın biraz bahçeye çık falan dedi. Bahçeye çıkınca öğrenmiş mi oluyorum. Kertenkele, kreşil demek deseydi konu kapancaktı zaten. Babam dalga geçti kertenkele nedir bilir misin, ya da sıçanı biliyor musun falan. Bu kadar dalga konusu edilecek şey mi?
Güncellemeler
+1 yıl
5 yaşındaki çocuk gibisin o ne bu ne diye tepki veriyorsun dediler bu çok zoruma gitti
Kreşilin kertenkele olduğunu bilmediğim için cahil mi oluyorum?
Babam çoğu şeyi bilir elinden her iş gelir, annem ev hanımı onun pek ortamı yoktur. Bilmiyorum bence öğretmeye hic hevesleri yok. Anlatmaya eriniyorlar.
Buda kötü bir durum yani her iş elinden gelmesi gibi evladına bu şekilde davranmak yerine daha makul cevaplar verebilir tabikide has seninde hataların olabilir lakin bunu güzel dil ile skılmiyacagin ve dediğine darilmiyacagin şekilde anlaması gereklidir birseyide bilmiyorsan ya aslında öyle denmez ama biz böyle diyoruz diyebilir bunu yapması daha uygunur diğer türlüsü sen aklında yer edip birşey sormaya bile çekinir hale gelir ve soğumaya başlarsın buda ekşi yönde ilerlerken sana ben herşeyi yapıyorum istediklerin alınıyor ediliyor denir halbuki altta başka şeylerin olduğunu düşünmez ler
Evet bu yüzden uzak durmaya başladım, ben ebeveyn olsam çocuğuma bildiğim her şeyi öğretirim. Bilmememin suçu onlara yaklaşmamammış e böyle davranirsalar ben yaklaşmam tabi. Yangına kürekle gitmek gibi bu. Sen gösterceksin ki oğlum kızım şu böyle şu şöyle ki aradaki samimiyet aynı düzeyde kalsin.
Tabikide aynen öyle ya da senin yanına gelipte ne yaptın bugün nasılsın skintin derdin var mı demesi hicbirsey yokken bunu sorması ya da misal veriyorum annen gel bugün seninle bak sunu yapalım demesi bunlar seninonlara yaklaştırır annelik ve babalık demek ekmeğini suyunu alipta al demek değildir yap demek değildir bir yandanda gelişti yaşayan buyuklerimiz onlarda görmediği. İçin veremiyorlar ama kendini yetiştirmek a ayrı birşey ya da baban annen akşam bugün film izleyelim hepberaber dese sen telefonu eline dahi almazsın yani onemli olan bunlar iken başka konulara ve kendileri ben herşeyi yapıyorum Lara dönüyor sen desenli anne benim sorunum bu sen kafayı yemişsin der anlamaz
Babam diyor film izleyelim ama gidiyor tarih dizileri açıyor ben sevmiyorum neyini sevmiyorsun diyor herkesin zevki aynı mıdır, öyle yabancı dizi izlemiyorlar zaten hep türk dizisi nefret ederim anneme de zorla izletiyor keyif almıyorum. Evlilik bu değil zaten kesinlikle. Annemin bir kere gel bana yardım et dediğini görmedim dediyse de ayda 1 yani. Yoksa benim yanaşmamı ister. Hep bundan uzak kalıyoruz işte. İlerde eve çikarsam nasıl yemek yapacakmışim nasıl ev işi yapacakmışim hep bunu konuşuyorlar tek dertleri.
Hahahaha hocbirseyi yapmadan da yaparsın yani yemek nasıl yapacaksini yok kimse anasının karnında ogrenmiyor kendi kabuklsrinda yaşıyor malesef yani bu yanlış tabikide sana kötü sonuçlar çıkarıyor ve sende nefret duymaya başlıyorsun haliyle
Yok öyle deme sen tekme falan diye deme nede olsa annen baban hakları var üzerinde olsun sen onların yaptığını yaparsan bir farkın kalmaz kin ve öfkeyle değil insanlıkla hareket eedeceksin yapamazsın dediniz yaptım şeklinde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kertenkelenin kresil olduğu bende şimdi öğrendim hahahahah
Ayric abana ile anne kendilerini fazla abartiyorlar
Lan internetten baktım ettim öyle birşey yok hahahshs
köy Türkçesi işte
Hahahah sen babanlara deki cehaletin ne olduğunu biliyormusun ve insan kırmanın ne demek olduğunu cahilden değil yarı cahilden korkacaksın işte
bilmemek değil öğrenmemek ayıptır, ben orada he deyip geçebilirdim ama merak ettim, annem internetten araştır bak dedi yokmuş zaten internette
Bende baktım ama yaptıkları hoş birşey değil bizim hiç değil birde bununla övünmeleri
Ayrıca herseyi öğretmek anlatmak zorunda buna mecbur
kesinlikle ebeveyn olmayı beceremiyorlar
Aynen öyle Allah sabır versin sana
amin delirmeme az kaldı
Umursamiyacaksin yapacak brsey tok kimseye ailesini seçme hakkı verilmiyor malesef
maalesef
Takmaya caliscaaksin sal kendini
sen iyi anlaşabiliyo musun ailenle
Babam vefat etti benim yani 8 yıl kadar oldu askerdeyken annem ile birlikte yaşıyorum ama ben hiç böyle sorunları yaşamadım malesef
başın sağ olsun, ben hep yaşıyorum bir şey bilmezsem cahilliğe vuruyorlar sohbet edemiyoruz
Egerki fazla topluma girmiyorsalar dünyaları kendi ellerine ait şekilde yaşıyor iseler bundan kaynaklıdır zaten
Babam çoğu şeyi bilir elinden her iş gelir, annem ev hanımı onun pek ortamı yoktur. Bilmiyorum bence öğretmeye hic hevesleri yok. Anlatmaya eriniyorlar.
Buda kötü bir durum yani her iş elinden gelmesi gibi evladına bu şekilde davranmak yerine daha makul cevaplar verebilir tabikide has seninde hataların olabilir lakin bunu güzel dil ile skılmiyacagin ve dediğine darilmiyacagin şekilde anlaması gereklidir birseyide bilmiyorsan ya aslında öyle denmez ama biz böyle diyoruz diyebilir bunu yapması daha uygunur diğer türlüsü sen aklında yer edip birşey sormaya bile çekinir hale gelir ve soğumaya başlarsın buda ekşi yönde ilerlerken sana ben herşeyi yapıyorum istediklerin alınıyor ediliyor denir halbuki altta başka şeylerin olduğunu düşünmez ler
Evet bu yüzden uzak durmaya başladım, ben ebeveyn olsam çocuğuma bildiğim her şeyi öğretirim. Bilmememin suçu onlara yaklaşmamammış e böyle davranirsalar ben yaklaşmam tabi. Yangına kürekle gitmek gibi bu. Sen gösterceksin ki oğlum kızım şu böyle şu şöyle ki aradaki samimiyet aynı düzeyde kalsin.
Tabikide aynen öyle ya da senin yanına gelipte ne yaptın bugün nasılsın skintin derdin var mı demesi hicbirsey yokken bunu sorması ya da misal veriyorum annen gel bugün seninle bak sunu yapalım demesi bunlar seninonlara yaklaştırır annelik ve babalık demek ekmeğini suyunu alipta al demek değildir yap demek değildir bir yandanda gelişti yaşayan buyuklerimiz onlarda görmediği. İçin veremiyorlar ama kendini yetiştirmek a ayrı birşey ya da baban annen akşam bugün film izleyelim hepberaber dese sen telefonu eline dahi almazsın yani onemli olan bunlar iken başka konulara ve kendileri ben herşeyi yapıyorum Lara dönüyor sen desenli anne benim sorunum bu sen kafayı yemişsin der anlamaz
Babam diyor film izleyelim ama gidiyor tarih dizileri açıyor ben sevmiyorum neyini sevmiyorsun diyor herkesin zevki aynı mıdır, öyle yabancı dizi izlemiyorlar zaten hep türk dizisi nefret ederim anneme de zorla izletiyor keyif almıyorum. Evlilik bu değil zaten kesinlikle. Annemin bir kere gel bana yardım et dediğini görmedim dediyse de ayda 1 yani. Yoksa benim yanaşmamı ister. Hep bundan uzak kalıyoruz işte. İlerde eve çikarsam nasıl yemek yapacakmışim nasıl ev işi yapacakmışim hep bunu konuşuyorlar tek dertleri.
Hahahaha hocbirseyi yapmadan da yaparsın yani yemek nasıl yapacaksini yok kimse anasının karnında ogrenmiyor kendi kabuklsrinda yaşıyor malesef yani bu yanlış tabikide sana kötü sonuçlar çıkarıyor ve sende nefret duymaya başlıyorsun haliyle
Öyle nefret ettim mesleğimi alırsam tekmeyi basıcam ikisine de
Yok öyle deme sen tekme falan diye deme nede olsa annen baban hakları var üzerinde olsun sen onların yaptığını yaparsan bir farkın kalmaz kin ve öfkeyle değil insanlıkla hareket eedeceksin yapamazsın dediniz yaptım şeklinde
iyi düşünemiyorum artık bunlarla kala kala hep şikayet, doğurmasaydıniz dedirttiler yani yüzlerine söyledim
Hayır değil baban eğlenmek istemiş seninle :D
hep bir şey sorduğumda böyle yapıyolar
Sen büyük tepki veriyorsan baban da inadına sana bulaşıyordur :D
insan gibi anlatmıyolar ki hep söyleniyorlar
Boşver takma
Hayır tabiki
Bende yeni öğrendim 😃
internette de yok, annem internetten bak dedi yok yani
Boşver takma büyük ihtimalle sadece sizin oralarda deniyordur o yüzden bilmiyorsundur
evet ben hiç duymadım