Kredi çekmek gezmek için mantıklı olup olmadığının cevabı, kişinin durumuna göre değişebilir. Aşağıdaki noktaları dikkate alarak karar vermeyi düşünebilirsiniz:
Kredi çekmeyi düşündüğünüz tutarın ne kadarını gezi için harcayacağınızı düşünün. Eğer gezi için çekmek istediğiniz tutarın çok büyük bir kısmını harcayacaksanız, kredi çekmenin gezi için mantıklı olmayabileceği düşünülebilir. Kredi çekmeyi düşündüğünüz tutarın kredi kartı borcunuzdan daha yüksek olup olmadığını düşünün. Eğer kredi çekmeyi düşündüğünüz tutar, kredi kartı borcunuzdan daha yüksekse, kredi çekmenin gezi için mantıklı olmayabileceği düşünülebilir. Kredi çekmeyi düşündüğünüz tutarın size nasıl bir taksit planı sunulduğunu düşünün. Eğer taksitleriniz çok yüksekse ve bunları ödeyemeyecek durumdasanız, kredi çekmenin gezi için mantıklı olmayabileceği düşünülebilir. Gezi için kredi çekmeyi düşünüyorsanız, gezinin ne kadar önemli olduğunu ve gezi sonrasında bu borçtan nasıl kurtulacağınızı düşünün. Eğer gezi çok önemli bir hedefinizse ve gezi sonrasında borçlarınızı ödeyebilecek durumdaysanız, kredi çekmenin gezi için mantıklı olabilir. Unutmayın, kredi çekmeyi düşündüğünüz tutarı ödeyebilecek durumda olduğunuzdan emin olun ve kredi çekmeyi düşündüğünüz tutarın bütçenize uygun olup olmadığını değerlendirin.
Kendine kafa dengi bir partner bul, bir YouTube kanalı aç hem gez hem video çekip paylaş, bir süre sonra para da kazanmaya başlarsın İlk etapta şöyle bir 10 Bin falan olsa yeter 5- 6 video çekip yayınlayacak kadar gezmen için, krediye hiç gerek yok
Türkiye için bu pek mantıklı değil açıkçası. Yani ödemesi çok zor olur ancak daha ucuza gezmen mümkün. Yani lüks yerlerde kalmayabilirsin. Kamp yapabilirsin. Gittiğin yerde bazı işler yaparak para kazanabilirsin. Ama bu şartlarda inan çok zor.
⭐🍀🍀 Ödeme planı için alfabetik plan hazırlayıp öyle al. A, B, C,... planı gibi. Değer mi? Belli olmaz, hayatta hangi fırsat nerede bizi bulur bilemeyiz. 🍀🍀⭐
Başka hiçbir sıkıntın yoksa çek. Gez 2 sene öde. Ben olsam çekmem yani bir çok dert sıkıntı içinde gezmek için bütçe ayırmam. İnan günde 150 lira civarı benzin yakıyorum o bile zoruma gidiyor bazen.
Kredi çekip gezip tozup egleneceksin yeni yerler görüp sonra gelip krediyi ödemek için tekrar psikolojin bozulacak bu seferde psikologa gidip seans başına para vereceksin ölme eseqim yaz gelsin 😂
Gezmek için çektiğim krediyi ödemek için kaç yıl bedel çekeceğini hesapla ona göre karar ver. Bir günlük özgürlük için 30 gün çalışmak... Siz bilirsiniz...
Yani maddi durumu geri ödemeyi rahatlıkla kaldırabiliyorsa çek ama bir laf var ayağını yorganına göre uzat diye eğer buna el verirse değilse bunu yapma
En azından kredi çekip bir adama guveip uzulecegine gezdim dersin ama bence kredi cek yatırım yap kar ettiğin para ile bol bol gez her şey bedavaya gelsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
selam Türkiye yüzde 70 her şehri gezdim. yurt dışına zaman xaman gidiyorum.. siz nereleri gezdiniz?
Maddi durumunu bilmiyorum ama paran varsa harca ve arkadas grubu en az iki kisi olun bence. ve oncesinde arastir gidecegin yeri iyice
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bi arkadaşımın kuzeni eşiyle her fırsatta gezer tatile çıkar ve parayı da akrabalardan arkadaşımdan falan borç alarak yapiyorlarmış açık açık gezmeye gideceğiz diyerek borç istiyorlarmiş sürekli