Bankadan 40 bin TL ihtiyaç kredisi çekeceğim.
Her ay 2300 TL taksit ödemeleri var 24 ay boyunca
Ben bu parayı kur korumalı hesaba atacağım
Asgari ücret 8 bin TL olursa 2300 TL nedir ki?
Dolar artarsa param daha da artacak.
Sizce mantıklı mı?
Her ay 2300 TL taksit ödemeleri var 24 ay boyunca
Ben bu parayı kur korumalı hesaba atacağım
Asgari ücret 8 bin TL olursa 2300 TL nedir ki?
Dolar artarsa param daha da artacak.
Sizce mantıklı mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
hayatını dolara bağlayamazsın ya yükselmezse
Dolara bağlamiyorum kardeşim. 40 bin TL çekip paramı 130 bin TL yapmış oluyorum. Bu parayı kur korumalı hesaba atacağım dolar yükselmeye bile getirdiği faizle bile aylık 2300 TL faizi borcu ödüyor. Yani benden çıkan bir para yok. Ve artı olarak asgari ücret en kötü ihtimal 8000 TL olacak. Dolar artmasa bile enflasyon benim borcumu eritmis oluyor. Her türlü ben kazanıyorum.
kredi çekmen iyi olur ama kredi çekenler iş kuruyor veya tatile gidiyor senin amacın bunlar değil zengin olmak istiyorsun yani olur zarar değil
Ben de yatırım yapıyorum işte. Parayı boşta tutmuyorum kullanıyorum.
Kardeş sen hesabiji tekrar yap öyle bir şey olmaz
@Bagatur_Han kredi çekmekte bir zarar yok yeterki ödeme kapasiteni aşmasın
Kredi çektiği miktarın faiziyle kredi taksidi ödeyeceğim diyor ben mi yanlış anladım?
@Bagatur_Han evet öyle diyor
Öyle bir şey olmaz kardeşim hesabınız yanlış öyle olsa herkes kredi çeker çektiği parayı faize koyar aldığı faizle kredisini öder ve tüm bu çini sonunda çektiği miktar kendisine kar kalır aklınız alıyor mu sizin?
@Bagatur_Han ben daha önce hiç böyle bir kredi çekme olayına girmedim o yüzden bilemem
Ama kredi çekip de bir işyeri açacam derseniz okeyim
O bile riskli bu dönem..
Fikrin çok çok iyi olması lazım ki riske değsin
@Bagatur_Han katılmıyorum kanka işyeri gerçekten iyi kar çıkarıyor
Ne gibi bir iş yeri mesela 🤔😁
@Bagatur_Han büyük market olabilir
Sen ne iş yapıyorsun kardeş
@Bagatur_Han hiçbir şey şu an öğrenciyim
:D
En güzeli :)
@Bagatur_Han aynen öyle acayip güzel serbestim ben :D
Dolar artarsa ulke b*ku yer zaten artmasın ki ülke duzelsinya 3 5 kuruş kar etcem die dolar çıksın demeyin ya senin paranın da hiç. bi anlami olmazki kar etsen ne olur ülke perişan olduktan sonra amannn
Farkeden birsey olmazki
Nasıl yani? Merkez Bankası bile doların yeni yıldan sonra geleceği tahmini rakkamlari açıklıyor. Ve bu hesplama yapılınca bile getiri kâr sağlıyor asgari ücret zamlaniyor para değer kaybediyor. Nasıl fark eden bir şey olmuyor?
Tamam kardeşim ozaman sen bildigin gibi yap...
Asgari ücret 8 bin TL olmazsa ne olacak
Olmaz ise banka mevduat hesabına atıp aylık faiz getirisi 2500 TL yapıyor. Kar yapamayaağim fakat zarar da yapmiycam kaldı ki 2024 yılında asgari 8000 TL olacak
Asgari ücretin 8000 TL olmamamsi zor bence. Aylık enflasyon hesaplaması yaptığında bile 8000 TL nin uzerinde rakam cikiyor
Onun yerine parayı harcama kenara koy faiz ödeme dolar aldın düştü ne olacak bence kredi saçma ama sen bilirsin işin nedir
Parayı harcamadim diyelim. Para değer kaybedecek. Geçen sene 250 bin TL lik evler bu sene 1 trilyon. 40 bin TL lik arabalar 250 bin TL olmuş. yani bu demek oluyor ki hiperenflasyon var türk lirasi ciddi değer kaybediyor. En azından ödeyeceğim taksit daha değersiz hale gelecek ama ben varlığınla yatırım yapabileceğim.
Sen bilirsin borç benim değil senin evine icra senin evine gelecek ödeyemediğin durumda benim değil ozaman sorma kimseye kendi aklın var kullan
Piyasa bu alt üst olabilir dolar bir anda Euro geçebilir ya da Euro geçebilir
Ödememe gibi bir durumum yok zaten aylık getirdiği faiz bile borcu ödüyor. Benden çıkan bir para yok
Benim dolarla euroyla isim yok
Ben kur korumalı yapacağım dolar artarsa ekstra kâr artmassa minimum kâr yapmış olacağım her halükarda faiz getirisi borcu kapatıyor zaten
Sen bilirsin senin borcun olacak benim değil açıklama yapmaya uğraşma
Çek bence
Mantıklı dimi?
Evet
40.000₺ nasıl 130.000 ne fırladı bir anda?
O parayla girmiyorum bu işe. Bir miktar kendi birikimim de var. Her türlü ihtimali hesaplayarak giriryorum bu ise en kötü durumda kredi borcumu o paradan ödeyeceğim.
Hayırlısı.. ne olacağı belli değil şu an ama asgari ücret 10.000 ne kadar yolu var..
Asgari ücret 10.000 TL olduğu zaman 2300 TL kredi borcu seni zorlar mı? Ve bu 2300 TL kredi borcu benim ana paramdsn bile çıkmıyor sadcee faiz getirisi bile yetiyor.