Kanada mi acayip? Biz mi?

1 aylığına Kanada ya geldim. kanada da polis araçları camaro. Değişik bir ülke sokakta tanımadığım insanlar selam veriyor. Hal hatır soruyor. Dişçiden çıktım çenemi tutuyorum. Yanımdan geçen insanlar geçmiş olsun, dişine iyi yolculuklar diyor. Bu kadar soğuk bir ülkede bu kadar sıcak insanlar beklemiyordum. Evet yıllar önce turkiyede kanadalilar ile birlikte çalıştım. Dedim hani bizi göre göre sıcak insan olmuşlardır. Şimdi görüyorum ki. Bunlar bizden de sıcak insanlar. Bende bu sefer kapının önünde şoförümün Dişçi de evraklarımı yapmasını beklerken insanlara kapıyı açmaya başladım. Dedim centilmenlik görsünler. Sokaklar sessiz. Otobüsten inen insanlar şoföre teşekkür ediyor. Ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu gece gece hayatını inceledim. Akşam çıktım yürüdüm bol bol. Bu arada Montreal deyim. Fransız kantonu. Ama herkes İngilizce konuşuyor sorun yok. Yolda kargo aracı gördüm bayan selam verdim güler selam verdi. Gittim atm buldum. Işık sistemi farklı yayalar için öğrenmek gerekiyor. Kırmızı da dur. Beyaz yandı yürü. Yine kırmızı ama altında saniye akıyor. Yürümeye devam et. Saniye 0 oldu artık dur. Biz kırmızıyı görüp mal mal bekledik 😀 meğer o kırmızıda geçiliyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Ülke harbi soğuk. Bana özel verdikleri kıyafetleri Türkiye se giremezsiniz o kadar kalın. Onunla bile motoru bozdum düşünün. Botlar zaten özel termal malzemeli. Bu canadalilar asla kalitesiz ürün uretmezler.. onun için piyasada kanada malı bulamazsınız. Ama sanayi ürünlerinde dünyanın her yerinde görürsün. Çünkü ticari insanlar sağlam ürün kullanır.