Ciğerin esprisi zaten tadından anlayacak kadar cigerci olmaktır. Tadı aynı olmaz hiçbir ciğerin. Pişiricisinden tut ciğerin ait olduğu hayvan türüne ve ciğerin tazeliğine kadar etkiler ciğeri. Normal şartlarda eskiden bizim diyarbakırda bu yüzden kahvaltıda yenirdi. Sabah kesim ciğeri direk ciğerciler tarafından servis edilirdi. Ben küçükbaş kesimhanesinin içinde bir ciğerci vardı. Gidip orada yerdim.
O anlamda demedim. et olsa marine edersin sos vs yaparsin, tavuk desen öyle, kıyma desen işlenecek, ama ciğer hiç bir marine baharat olayı yok. ondan öyle dedim. hepsinin tadı aynı. dana da farkedersin ama tadini anlarsin hemen.
Pişirme olayı tadını çok etkiliyor. Pul biber ve tuz eklenir sadece. Bir de ciger her şiş bir küçük dürüm haline getirilir yenir. Bu küçük dürümlerle tadını ayarlarsın kendine göre. Ben dürüme közlenmiş acı biber ve soğan koyuyorum. Bayagı uyuyor. Yanında da el ezmesi bir salata. Tamamdır. Bu arada merak edenler için. Diyarbakır'a yolunuz düşerse ikinci tamirciler sanayisinde servet ocakbaşı var ve park ormanı karşısında sur cigercisi var. Bu iki yerden yiyin anlarsınız hepsinin tadının aynı olmadığını. Nam yapmış ünlü yerlerde yerseniz haklı olarak hepsinin tadının aynı olduğunu düşünürsünüz. Cünkü dana ciğeri ve resmen fabrikasyona geçmişler
Çok severim böyle planları yazayım bari gidiyomuş gibi 😂
Otelde ya Ramada ya da şirinpark otele gidin biraz pahalıdır uygun istiyorsanız ibiş olur oda iyi.
Yemek için keyfî Asya kebaba gidebilirsiniz makarnasını denersin ben çok severdim 😅 mr midye de kokoreç şırdan yiyebilirsin. Kahvaltı için diva pastanesine gidebilirsin. Kız arkadaşın sever mi bilmem ama kendinize göre ayarlarsınız
ramada falan pahalı gelir ibişi duymadım bir de bu bizim için kendimizce balayı gibi olacak her zaman beraber bir yere gidemiyoruz fırsatımız olmuyor. yani bizden yana çok gürültü olabilir otelde şikayet alıp utanmak istemiyoruz 🤨 duyma değil de gittiğiniz yerlerse listeye alacağım.
asya kebap dediğiniz yer Keyf-i Asya Kebap diye mi geçiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Simdi adana dan geciyorum :) istikamet İzmir . İzmir'e varinca bu soruyu soracagim
direkt bu soru üstünden gidelim :) ya da link at buraya
Çok yer var cemal gürseldekinin adını unuttum ama Ertan ve bedoyu tavsiye ederim
ertan ı söylediler yukarda evet
Baraj yolunda hasan usta var sonra sinan paşada kaburgacı yaşar var Instagramdan bakabilirsiniz
eyvallah not aldım ama kaburgacı yaşara gitme diyorlar
Adana diyorsun öğle bile öğleden sonra havanın nasıl olacağı belli olmuyor ama genelde açık olur şansınıza kalmış
eskişehirden geleceğiz
Merkezde kebapçılar sokağı var oradan herhangi bir yerden yiyebilirsin
Adana'ya gittim, şurası güzeldi.
okey
Buyuksaate git bugün ciğer günü
bugün orada değilim 1 haftaya gideceğim
Pazar gününe denk gelirsen buyuksaate git, onun haricinde herhangi bir kebapçıda yiyebilirsin. cigerin çok espirisi yok hepsinin tadı aynı.
hadi ya umutlanma diyorsun
Ciğerin esprisi zaten tadından anlayacak kadar cigerci olmaktır. Tadı aynı olmaz hiçbir ciğerin. Pişiricisinden tut ciğerin ait olduğu hayvan türüne ve ciğerin tazeliğine kadar etkiler ciğeri. Normal şartlarda eskiden bizim diyarbakırda bu yüzden kahvaltıda yenirdi. Sabah kesim ciğeri direk ciğerciler tarafından servis edilirdi. Ben küçükbaş kesimhanesinin içinde bir ciğerci vardı. Gidip orada yerdim.
O anlamda demedim. et olsa marine edersin sos vs yaparsin, tavuk desen öyle, kıyma desen işlenecek, ama ciğer hiç bir marine baharat olayı yok. ondan öyle dedim. hepsinin tadı aynı. dana da farkedersin ama tadini anlarsin hemen.
@Yorgun-Anarşist bende iyi bir ciğerci olduğum için öyle dedim. senin dediklerine aynen katılıyorum.
Pişirme olayı tadını çok etkiliyor. Pul biber ve tuz eklenir sadece. Bir de ciger her şiş bir küçük dürüm haline getirilir yenir. Bu küçük dürümlerle tadını ayarlarsın kendine göre. Ben dürüme közlenmiş acı biber ve soğan koyuyorum. Bayagı uyuyor. Yanında da el ezmesi bir salata. Tamamdır. Bu arada merak edenler için. Diyarbakır'a yolunuz düşerse ikinci tamirciler sanayisinde servet ocakbaşı var ve park ormanı karşısında sur cigercisi var. Bu iki yerden yiyin anlarsınız hepsinin tadının aynı olmadığını. Nam yapmış ünlü yerlerde yerseniz haklı olarak hepsinin tadının aynı olduğunu düşünürsünüz. Cünkü dana ciğeri ve resmen fabrikasyona geçmişler
@Yorgun-Anarşist 10 şıs içine 1 tike dana ciğeri koysunlar anlarim hemen.
diyarbakır da ve urfa da yedim ciğeri parmaklarmı yedim. adana da kebaptan çok merak ettiğim ciğer şu an
Afiyet olsun.
@Yorgun-Anarşist eyvallah bro eklesem olur mu seni burdan sormak için bi kaç yer
Ekleyin evet
Ciğerci ertan gidebilirsin
ilk defa duydum
Adanalı olmadığın için olabilir mi
evet de bir çok yer söylediler aralarında yoktu adanalılar da bilmiyor olabilir mi
Bende duymamıştım sonradan öğrendim
sevgiliyle gidilebilecek bir yer mi? lezzete değer mi
Sevgilinle mi geliyosun
evet eskişehirden geliyorum
Gidersin sorun yok
ürkütücü geldi mekan valla resimlerden
Salaş biraz. Ciğerci ulaşa gidin madem
lezzet olarak daha iyiyse söylerim giymez mini etek
Evet iyidir ben beğeniyorum. Mini ne alaka
ürkütücü geldi demiştim
Anladım da giyinişini ona göre ayarlasın işte bende ilk zamanlar gtmek istememiştim
ilk kez geleceğiz bilmiyoruz ki nerede nasıl davranılır
Neden geliyorsunuz
mersinde nikah var arkadaşımın ama biz adanada kalacağız
Ciğer yemeyin kebap yiyin neden ciğer 😂
kebap da yiyeceğiz de ben ciğer hastasıyım 😂
Umarım beğenirsiniz
teşekkür ederim cevap için başka yerler varsa tavsiye alabilirim
Ne gibi yerler istiyosunuz
yemek yiyebileceğimiz ve rahat edebileceğimiz. daha oteli bile ayarlamadık aslında ona da öneri alabilirim
Çok severim böyle planları yazayım bari gidiyomuş gibi 😂
Otelde ya Ramada ya da şirinpark otele gidin biraz pahalıdır uygun istiyorsanız ibiş olur oda iyi.
Yemek için keyfî Asya kebaba gidebilirsiniz makarnasını denersin ben çok severdim 😅 mr midye de kokoreç şırdan yiyebilirsin. Kahvaltı için diva pastanesine gidebilirsin.
Kız arkadaşın sever mi bilmem ama kendinize göre ayarlarsınız
ramada falan pahalı gelir ibişi duymadım bir de bu bizim için kendimizce balayı gibi olacak her zaman beraber bir yere gidemiyoruz fırsatımız olmuyor. yani bizden yana çok gürültü olabilir otelde şikayet alıp utanmak istemiyoruz 🤨 duyma değil de gittiğiniz yerlerse listeye alacağım.
asya kebap dediğiniz yer Keyf-i Asya Kebap diye mi geçiyor
Neden fırsatınız olmuyor. Gittiğim yerleri dedim zaten merak etmeyin.
ailesi tutucu tesettürlü kendisi bir kaç günlük fırsatımız var sadece zor görüşüyoruz
Hıı anladım siz bilirsiniz
gürültüsüz olmuyor bizde kedi gibi ciyaklıyor o yüzden attığın yerleri not aldım çok teşekkür ederim 😂
Hem mini etek giymesin diyosun hem de tesettürlü diyosun ne iş?
ailesinin zoruyla kapalı ve tesettürü bırakacak o yüzden küçük balayı olarak bakıyoruz
Ya hehe sus yalancı