Konaklama vergisi kesinleşti. Ocak ayı itibari ile tatile giden herkes %2 vergisini ödeyecekmiş.
Ocak ayı itibarıyla tatile giden her vatandaştan %2 'Konaklama Vergisi' alınacak.
— Pusholder (@pusholder) October 26, 2022

Konaklama vergisi kesinleşti. Ocak ayı itibari ile tatile giden herkes %2 vergisini ödeyecekmiş.
Ocak ayı itibarıyla tatile giden her vatandaştan %2 'Konaklama Vergisi' alınacak.
— Pusholder (@pusholder) October 26, 2022

Bir icraatı olmayan ya da icraatı kazanç getirmeyen yönetimler ülkenin geliri için gerekli gereksiz vergi uygular. Bu vergi de onlardan biri. Ayrıca diyelim ki bungalov rezervasyon yaptık gittik. Yahu kardeşim bungalovları işleten kişiye ben bunun ücretini verirken KDV diye vergisini veriyorum zaten. O adam da turizm işletmesi olarak vergisini ödüyor. Daha neyin vergisi? Ya da gittim ormana veya başka yerde kurdum kendi çadırımı. Bunu kim denetleyecek? Ne yapıcam orman teftişten gelecekler vergi mi soracaklar? Oldu olacak dğkkan gibi çadırın dışına vergi levhası da asalım. Çok saçmaladılar çok bu AKP hükümeti derhal çökmesi lazım. Silivri falan korkmuyorum ben hodri meydan her yerde yazıyorum Recep Tayyip Erdoğan batırdı. Hadi gelip alsınlar beni. İletişime geçsinler adresimi veririm. Kimse ses çıkarmadıkça daha da tepemize çıkarlar. Sosyal medya yasası da iyice baskılamak için düzenlendi. Köşeye sıkışan parti üste çıkmak için baskılayıcı rejim uygular. Bunu bilin.
Ss aldım şikayet ediyorum, Cimere.
Wow süper. Hapishanede beleş yemek ohh fatura derdi yok kafa rahat 😂😂😂
@Semih4500 ciddi misin 😅
@Güzelimözelimm yalan borcum mu var?
@Semih4500 var mi?
@Semih4500 evi kapatırım niye fatura gelsin ki öyle bi durumda
@bitgaripesmerkiz bir garip olduğunuz kesin. Ülke sizin gibi vasıfsızlar ile doldu. İşsizlikten cimere sardınız.
Benim aklıma çok güzel iki vergi çeşidi daha geldi. Doğum vergisi ve çıkmadık candan ümit kesilmez vergisi. Doğum yapan anneden 15 bin babadan 30 bin çocuktan da 18 yaşına geldiğinde ödemek kaydıyla 50 bin lira doğum vergisi ve 18 yaşını dolduran her bireyden de 18 yaşına girdiği gün itibariyle ilk ay 1000 lira sonraki her ay için %5 artış ile çıkmadık candan ümit kesilmez vergisi alınsın. Osuruk konusunda da karnımda kanser olacağına kıçımda konser olsun vergisi üzerine çalışmalarım devam ediyor. En kısa zamanda detayları paylaşacağım.
2023 yılında Lozan anlaşması bitiyor.
1 Ocak tarihi itibari ile herşeyin fiyatı yeniden düzenlenecek.
1 dolar 1 TL.
1 litre benzin 1 TL.
1 kilo ekmek 10 kuruş.
Asgari ücret 1.000 TL.
Azıcık sabırlı olun Togg geliyor, Mars aracımız hepsi 2023 yılında ortaya çıkacak.
Sondan bir sıfır atacaklar her şey düzelecek 😂😂
Ahahajjajj 🤣ne güldük ama sanırım uzayda yaşıyorsun ayrıca Lozan antlaşmasıni bir araştır derim kulaktan dolma birtakım vasıfsız insanların söylediği bilgilerle insanlara yanlış bilgi verme.
Wkdkdjjdjd sabredin
Madenleri de çıkartmaya başlayacazzz diyolla
@humantoilet reis sen bu bilgiyi nasıl öğrendin 😳 bu çok gizli bir bilgi 😱 mitten direk istihbarat alıyorsun sanırım 😂
@Semih4500 😄😄😄
Bilen bilir yurtdisindan rezervasyon yapılınca turkiyeden ucuza geliyor zaten. Gelir düzeyine göre vergilendirme olmalı. Bir yakınım amerikada iki defa gittim gıda alışverişlerinde KDV alınmıyor turiste. asgari ücretli vergisi çok düşük aliyor.
Cevap
73Cevap
Her şeyi vergi zaten gidemiyordum tatile
Yakında nefes alıyoruz diye vergi vereceğiz gerçi verdiğimiz vergilerinde bir faydası olsa da içim yanmasa zaten artık insanlar tatile gidemiyor ki neyin vergisini alacak enflasyon aldı başını gitti insanlar evine ekmek götürebilirse ona şükür ediyor
Bu şu demektir : Türk vatandaşlığı olan insanlar artık bu ülkenin vatandaşı değildir. Buna göre vatandaşımız olmayan bu 100 milyon insandan ülkemizde konaklıyabilmeleri için %2 konaklama vergisi alınıcaktır.
Konaklama vergisi nedir ya. Bu ak parti yakında soluduğumuz havadan vergi kesmezse namerdim. Gidişat o yönde.
Turistler kadar para kazandırmıyor yerlilerin tatil yapması yasaklanmalı döviz lazım ülkemize git köyünde yap tatilini
Yok gitmediğim sene olmadı ama tatile çıktın vergisi nedir yakında sıçmasaydın derler vergi alırlar.
zaten alıyorlardı yok kdv yok ötv daha yola çıktığın an başlıyor iyice cılkı çıktı ya vallaaaaa
yakında aldığımız nefes için de vergi veririz. 😂hatta bölgelerin oksijen ve hava kirliliği oranında vergi alınsın😂
Nefes alıyoruz diye vergi alabilirler şaşırmayalım.
Yıllık iznim hariç gidemiyorum ki zaten.
Ne önemi var?
Başka gelirleri olma- yani şey, ekonomi iyi demek istemiştim🧞♀️
Daha neyin vergisi çıkacak diye düşünmeyin yönetenler düşünüyor
Hiç tatile gitmedim ama bir kere sahil kenarına gitmiştim. Şezlong falan vardı.
o şimdi yüzde 2. Mart gibi inşallah zamlanmaz
Bence nefes aldığımız içinde vergi odememiz gerek hayret bu detayı nasıl atlamislar 🥴
Orta sınıftan alıyor alt sınıfa veriyor. Zengin ise daha zengin oluyor
Zaten gidemiyodum. ailem gidiyodu da ben onlarla gitmiyodum :D
Tatile gidecek kadar parası olan... Vergiyi de ödesin.
Şimdi benim çadırım var ben bunu kullanmak için vergi mi ödeyeceğim?
Artik bacak üstünde kitap paylasimlari göremeyeceğiz 🤭
Aldığımız nefesin vergisi çıksa şaşırmam artık
Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden yüzde 2 oranında alınacak. Haberin doğrusu 🤣
Peki aynı zamanda konaklamadığım evimdeki vergiden düşülecek mi acaba ?
Benim gibi kampçılara sorun yok devam çadır dikmeye
Tatile gidemiyorum diye ağlayanları izlemeye geldim
Ya ama haklılar turistleri rahatsız etmeye hakkımız yok !
Bu devirde tatile gitmek lğks. Tayile gidende bir zahmet ödesin vergisini
Ben yine uygun yollu tatilin yolunu bulurum ama çok kötü olmuş ya
Aldığımız nefesten vergi alınmasına beş kala
vatan millet sakarya gerisi angarya ! clear olmuş 70 lira
Bu gidişle yakinda k*cimizdaki donu da alacaklar
Vergi olmayaydi iyiydi daha yeni tatilden donsemde niye daha fazla para vereyim 😅
Ula zaten bizim tatil fındık tarlasında geçiyordu oradan bari vergi almasalar
Ya alın bütün paramızı maaşımızı siz de kurtulun biz de
Maaşını zaten alıyorlar onların istedikleri daha fazlası...
Keşke vatandaş olsaydık. Haklarımız olurdu. Maalesef müşteriyiz!
Gidenler düşünsün daha neler çıkar bu devran verğilerle dönüyor
Tatil zaten lüks hale geldi yüzde iki devede kulak şirketlerin zammı karsisinda
Her ay 30 bin vergi ödüyorum onuda veririz alıştık nasıl olsa
Tatile gidecek kadar parası varsa :)
vergisini de versin elbette
ülke çığırından çıktı başka ülkede kaçak yaşamayı tercih ederim
Milletin popona sayaç takın yediğinden çok cikarmiyorsa vergi alın
Gidenden bir gitmeyenden iki alsalar daha manidar olurdu be
Zaten tatile gidemiyorduk iyice gitmeyelim diye yapıyolar bunu.
ben zaten tatile gitsem burnumdan gelir. hiç gitmiyorum
Yakında bekarlık vergisi ile nefes alıp verme vergisini bekliyorum.
Bekarlık vergisi var zaten. Eğer bekar isen ve ailen ile aynı evde yaşıyorsan ve işsiz isen her ay aylık sigorta vergisi vermek zorundasın. Vermez isen devlet Hastanesi'nden yararlanamıyorsun. Üç aylık 660 gibi bir rakamdı. En son zamlardan sonra ne oldu bilmiyorum
Vatandaşa maddi fayda sağlamadan, kölelik sisteminde karın tokluğuna çalıştırıp, kazandirmadigi olmayan paranın vergisini isteyen tek hükumet.
Akape bu ülke için hiç bir şey yapmıyor. Awk sanki bütün insanlar tatile gidiyormuş gibi. Allah sizin belanızı versin
2 kuruşluk insanların tatil keyfi vardı onunda içine etmişler
Bunlar yetmez ben osruk vergisinin ne zaman çıkacağını bekliyorum😂
tatil ne demek sizin ceddiniz sahillerde plajlarda mı büyüdü gidin köyünüzde tatil yapın
yakında ağzımıza ve kıçımıza da sayaç bağlayıp nefes ve osuruk vergisi alırlar.
Bir bu eksikti. Zaten tatile gittiğimiz de yok.
Ondada vergi verelim o eksikti devletimiz yaptıysa vericez vatandaşlık borcu
Tatil storyleri atanlar onunda hesabını yapar artık.
Zaten gitmiyordum, beni bağlamaz ama çok yazık bu ülkenin halkına
Tatile gitmedigim için. Şu anlik beni ilgilendirmiyor
Peki yazlığı olanlar? 🤪
Tam bir yamyam hükümet
20 gün sonra tatile çıkıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?