Daha önce otobüs ile İstanbul-Afyon, İst-İzmir arasında gittim ama 12 saat kadar sürecek bir yolculuğum olacak. Çok alışık olduğum, tecrübem olan bir durum değil.
Sizler ne önerirsiniz?
Sizler ne önerirsiniz?
Eğer biletini almadıysan gideceğin istikamete göre gündüz ise güneşin vurmayacağı taraftan, gece ise şöförün arkasındaki sıradan değil, diğer sıradan ve her durumda cam kenarınan bilet almanı tavsiye ederim. Gece şöförün arkasınddaki sıraya karşıdan gelen araçların farları daha çok vurur.
Yolculuktan önce güzelce yemeğini ye. Eğer mola yerinde bir şeyler atıştırmayı planlıyorsan ona göre tabii ama mola yerinde hafif ve garantili yiyecekler tercih etmeni tavsiye ederim. Midenin bozulmasını istemezsin.
Molalarda bir şeyler yesen de yemesen de mutlaka lavaboya git. Bu iyi bir tedbir olur.
Yanında mutlaka nakit para ve madeni para bulundur. İlla lazım olacaktır.
Yanındaki yolcuyla iletişim kurup kurmamak sana kalmış ama ne olursa olsun ikram edilecek yiyecek/içecekleri nazikçe reddet. Otobüsün ikramı olanlar hariç tabii.
Eğer okuyabiliyorsan yanına kitap al. Değilse telefonun şarjının tam olduğundan emin ol ve onunla oyalan. Eğer varsa yanına dolu bir powerbank mutlaka al. Kulaklığını unutma.
Başarabiliyorsan da uyu. Yolu en hızlı geçirmenin yollarından biri de budur.
Ben çok otobüs kullanan biri değilim ama nadiren de olsa zorunlu olabiliyor benim için. İnsanlar ile yakın olmayı pek seven biri değilim bu nedenle hep 2+1 otobüsleri tercih ediyorum. Her zaman da önümde kimse olmasın ve beni rahatsız etmesin diye 1 numarayı alıyorum. Önüm de açık oluyor, izleye izleye gidiyorum.
Param zaten evden çıksam da mutlaka olur, tedbirliyim o konuda.
Yemekle de aram pek yoktur, aramam çok yeme-içme. İştahlı biri değilim maalesef ki.
Tedbir olarak da olsa dışarıda da wc çok sorun benim için... çok temiz bulmadığım ve hijyenik gelmeyen bir yerde ellerimi yıkamak bile benim için sorunsal ama temiz yerler olursa mutlaka kullanacağım, geçmez yoksa..
Hep gece olacak yol, dediğiniz far rahatsız edebilir ama olsun.. ne yapalım bala gelen çekilir.
Uyuyabilirsem (pek ihtimal vermiyorum ama) deneyeceğim.
Priz oluyor otobüste, şarj aletimi şimdiden düşündüm.
Çok teşekkür ederim öneriler için, ben de böyle durumlarda herkesi potansiyel tehlike gibi görür ona göre davranırım. 🙃
Görüş
5Görüş
uyku ilacı kesinlikle..
film veya dizi izlesin, şarkı dinlesin. bu arada en önemlisi dikkatli gitsin :)
Tavsiyem çıkmaa
Allah yardımcıları olsun
Film veya dizi indir izlersin yolda
Filim izlemek
En İyi Görüş