Biliyorum tarihi olarak çok güzel ve çok sayıda yerler barındırıyor. Ama kısa sürede dolu dolu nasıl zaman geçirilebilir? Hangi yerleri gezsem daha memnun kalır ve daha fazla bilgi edinebilirim?

Biliyorum tarihi olarak çok güzel ve çok sayıda yerler barındırıyor. Ama kısa sürede dolu dolu nasıl zaman geçirilebilir? Hangi yerleri gezsem daha memnun kalır ve daha fazla bilgi edinebilirim?

Bostancı'daki Sunay Akın'ın oyuncak müzesini gezebilirsin. O Bağdat Caddesi'nin güzel atmosferi ile yürüyüşünü yapar daha sonra da oradan bu müzeye geçebilirsin.
Ardından Kadıköy'de Fenerbahçe'de Kalamış diye bir yer var orası da çok güzel nezih ve sakin yeşillik bir ortam orada da vakit geçirebilirsin. Daha sonra Kadıköy moda'daki Barış Manço müzesini gezebilirsin. Üsküdar'a geçiş yapıp Validebağ korusundaki Hababam Sınıfı müzesini de gezebilirsin çok tavsiye ederim ben gittiğimde kalabalıktı bu aylarda da gene kalabalıktır eminim. Üsküdar'a uğramışken Kız Kulesi'ne de gitmeni tavsiye ederim Salacak sahilinden güzel bir yürüyüş yapıp Deniz havasıyla ardından Kız Kulesi'ne ring seferleri yapan teknelerle oraya geçebilirsin.
Tarihi yerleri gezebilir sahilde turlayabilirsin. Sahilde güzel mekanlar var açık olan vardır herhalde oralarda takılabilir tarihi mekanlara gidip güzelce gezip tozabilir bilgi edinebilirsiniz güzel olur.
5 günün 2 si trafikte geçiyor ya 🙈 Birinci gününü tarihi yarımada, Karaköy, Beşiktaş tarafına ayırabilirsin, 2. gün Çamlıca, Üsküdar (Kız Kulesi restore ediliyor göremeyeceksin) , Beykoz (Anadolu Kavağı müthiş) çok tavsiye etmem ama illa gidicem dersen Kadıköy'e geçebilirsin 3. gün Balat, Eyüp yapabilirsin 4. gün Adalara gidebilirsin 5. gün Şile tarafına geçebilirsin
Cevap
11Cevap
Kadıköy ve beşiktaş olabilir bence ya da boğaz turu
Selamlar,
İstanbul'un birçok tarihi ve güzel mekanı var. Yine birçok birbirinden güzel müze ve saraylara sahip. Özellikle eşsiz boğazında bir vapur turu yapmadan geri dönmek olmaz. Görmen gereken yerler ise,
Teşekkür ederim 🌸 Yakın mı bunlar birbirine, yetişir mi 5 günde😂
İstanbul 5 günde gez gez bitmez, ki zaten trafik, kalabalık falan bir günde bi yeri gezebildiğime şükredersin. Yerebatan sarnıcı, Taksim, Üsküdar en sevdiğim yer Salacakta kız kulesi karşında 👌, Galata kulesi, Çamlıca tepesi.. daha çok yer var ya..
Cami hayranıysan trwnvayla sultan ahmet ordab eyupsultan ordan ortakoy camisine daha sonra kadikoye uskudara adalada gidebilirsin. Ama bunlar toplu tasimayla cok yorucu. Ayeiyetten kalabalik o mekanlarin hepsi. Ama adalarinen buyugubden başlarsan yapilar seni Osmanlı donemine bils goturebilir. Sonra gider moda sahilde otururkeyfins bakarsın. Uskudada gixee kiz kulesinin onunde cay icersin. Rumeli fenerine gidersin uskudarin ilerisinde 😂 tanisiyo olsak beraber gidelim derdim ama yapcak bisey yok
Helal işte ayni kafa adam abartıp gezilmez diyenlere kapak olsun. istanbulu benim gibi iyi bilenlere selam olsun
Tesekkur ederim dostum ama bende cikip gezmem istanbuldaki kalabalik beni bogar gidersem arabamla giderim arabamsa yok 1 2 senedir maalesef ki :) ama ben genelde araba varken daha uc sakin yerlere gider deniz kenarinda hava alirdim. Sandalyemi acar keyif yapardim belgrat orman yolunda camlarimi acar 15 20yle gidip miss gibi agac havasini içime cekerdim arkamda olusturdugum kuyrugu takmazdim bile 😂 oyle bi profil dusun
Ahah güzel söyledin bende ayni biktik bu tragikten bende floryada oturuyorum nadiren geliyorum semte. trafik bizi biktirdi toplu ulaşım kullaniyorum genelde. arabayi inan o yone asla cikarmam ancak gece 11 12 ali baba yaparsam dolu nargile gecerim. baska mümkünü yok😁
Sanslisin arabam. Olsa Şu an trafigi falan dinlemem araba asigiyim ben. Yeterki olsun heryere giderim. Trafik saatleride belli oldugundan. Toplu tasimada bunalirim. O yizden arabayla giderdim. Arabayi sattigimdan beri eve tikildim desem yeridir kimseye de gidelim diye agiz eymiyorum 1 kere o hatayi yaotim pisman oldum
Evt haklisin fakat pisman olma seçime giderken otv ler kalkicak baska yolu yok. abarti arac fiyatlari düşecek ozaman ayni paralara daha iyi bir arac alirsin. Şu an sakin alma bekle varsa da aracin sat. bende bu yaz bitmeden satmayi sonra yeniden baska arac almayi planliyorum. Şu an fiyatlar cok abarti
Sohbetinizi bölmek istemedim 😂
Cok buyuk gecmis olsun. saglik yerinde olsun gerisi gelir fazla takma. evet sanirim oda ikilemde kaldi fakat gelince kendi si sanirim daha iyi bir sekilde gezer. mutlu olur guzel dusunce ile gider. kazasiz belasiz olsun gerisi bos
Boş ver ya 😂😂 kafaya takınca hiç düzelmez. Her şeyin bir zamanı vardır olur elbet ama zamanı gelince 😂 eğlenmeye bak 🥳🥳
İstanbul 'a bir dönem Master icin gelmistim 7 ay kaldim. Inan gezme ile bitmiyordu..
ama klasik gezi yerlerini yapabilirsiniz.
Hangi alanda yapmıştın 😂
Aaa gerçekten mi bende eğitim almaya başladım 😂 ama çok karışık geliyor ya kursta beynim yanıyor resmen
Matematikle aşk yaşıyoruz integral hariç tabi ki 😂
#selamgençlik 🍀🍀
Keşfe Balat'tan başlayan İstanbul'a doyum olmaz, ardından Taksim İstiklal diyorum..😍😍
#tubasueda 🍀🍀
Teşekkürler 🌸
5 gün yine de yetmez Balat'a onu da belirteyim. Cafeleri, sahafları, insanları şahanedir. İnternetten kopyala yapıştır liste atmayı sevmem, dokuz yıl yaşadığım için tavsiye ediyorum, hâlâ çok özlüyorum cidden 🧚🧚
5 gunde nerdeyse tamami gezilir. bostancidan basla sultanahmete kadar gel sonra adalar. gerisi zaten gezilecek yer değil
Nesen neresi var İstanbul'da gez gez bitmeyen ya da gezilecek yeri? bostanci sahil var... besiktas ortakoy taksim zayen ordan inse yuruyerek tasime gezerek cikamsi 3 saatini almaz da tasimde bile gezilecek yer yok. sultan ahmet ayasofya istanbulu bize yeniden mi ogreteceksin ahah yikildim. soyle baska neresi var gezilecek. karakoy galata kule kiz. kulesi aysofya ortakoy sultanahmet benmi istanbulu unuttum. Napsin yani gop b evler bagcilar atakoy yesilkoy ne alaka gezsin. Ne var oralarda. gezice yerler belli kuzum ömrümü yedin yaaa😁
gezmeyen bilemez tabi. kaç tane hisar gezdin say bakalım? kaç tane sarnıç gezdin? kaç tane müze gezdin? kuzeyden günye kaç ilçenin sahilinde bulundun? kaç tane tepe gezdin? ben yıllardır geziyorum bitmiyor şehir. senin gibiler de yüzeysel olarak, bir orada bir burada bukunarak ahanda gezdik avucumuzun içi gibi biliyoruz diyor.
Sakin olun ikinizde kendinizce haklısınızdır ama ben sadece kısa süreliğine geleceğim için gördüğüme değecek yerlere gitmek istiyorum açıkçası 😂 liste yaparım kalanına bir sonrakinde giderim 🌸
Sakiniz kuzum yani onu demek istedik. İstanbul da gezilecek yerler var sadece buralar. senin ne isin var bagcilarda avcilarda. belli noktalar harici gezip taniyacagin yer yok ki. istanbulu gezmek dogru detay li olsa semt semt 1 ayini alir. fakat gezilecek yerleri rahat 5 gunde gezersin. Şu an ciksam gorsel olarak istanbulu oturmadan 7 8 saatte tamamlarim. abartmamak lazim iyi gezmeler
Teşekkürler 🌸
teşekkür ederim arkadaşım haklisin ben eşşeklik ettim say saygi ve sevgiler 🌷👍🏽
Güzel kardeşim seni eleştirmeye çalşmıyorum. Ama yanılıyorsun. Sadece Fatih bölgesini bile bir haftada gezmesi zor. Sultanahmet ve civarını minimum iki günde gezer. 1Altında arabası olsa dahi. Marmara surları civarında nice gezecek tarihi yapılar mevcut. Bunlar bir başka iki gününü rahat alır. Ee Kara surları civarına gelelim taa fatihin kuzeyindne güneyine bir insan oğlu o tarihi sarayları kilisleri camiileri bir günde bitiremez. Bu sadece fatih bölgesi üstelik. ee Beykoz ayrı bir dünya, Sarıyer, Beyoğlu, Üsküdar vs vs hepsi kendi başına bir şehir gibi.
Seni ben anladim fakat sen beni anlamadin sanirim. Arkadaşın zamani yok ya 5 günde gezeceği bölgeleri sordu yani kayda değer yerleri. semt semt haklisin tabi gezilmez. napsin fatihte vs orada burada. yani kisaca zevk alacağı istanbulun gormesi gerektiği noktaları saydim. yoksa simdi köyleri bile desen boluyi gezmek 1 ay. ama napim bolunun köyünü yani gezicem diyelim eglence li gezmeye deger yerleri gezer gelirim. Ben o 5 gunde zevk alacagi yerleri soyledim. sanirim sen yanlsi anladin neyse saygi ve sevgiler ben tartismam yanlis anlama🌷👍🏽
bunun için. daha önce geldin mi ve nereleri gezdin onları söyle bana ona göre bir rota çıkarlım.
Sadece evrak teslimine geldim günübirlik, gezdiğim söylenemez açıkçası😂
Liste güzel olabilir 🥳
Ultan ahmet eminönü karakoy ordan yürüyerek galata taksim ordan nişantasi Beşiktaş sahil
Ertesi gün adalar dönüşte bostanci cadde bostan
3. gun çamlıca tepesi uskudar kız kulesi oradan cengel köyde midye ordan küçüksün kasrinda çay kahve eşliğinde boğaz seyri
4. Gün denize girmek istersen şile agva taraflarına gidebilirsin. Mükemmeldir
5. gun kafana göre takılırsın Kadıköy moda vs
En güzel yolu İstanbulu bilen birini bulup sizi gezdirmesi :) şurası burası diye değil :) ben de yakında İstanbuldayım :)) Türkiyem geliyorum bekle beni
Üsküdar sahil
Beyoğlu İstiklal Caddesi
Ortaköy sahil
Panorama
Ayasofya cami
Eminönü vapur gezisi
Cevahir AVM
Galata kulesi
AVM neden 🙄
orada lunapark olduğu için. Ayrıca görkemli alışveriş merkezinden biridir. orada hızlı trene binmiştim eğlenceli geçmişti.
İyi bir kişisel rehberlik hizmetiyle zamanı iyi kullanırsanız, İstanbul'da görülmesi gereken heryeri, 5 günde görebilirsiniz.
Nerde olduğunu felan unutum ama 55 katlı mı ne bir yer var oraya gidebilirsin tüm İstanbul gözünün önünde oluyor
Kız kulesi
Galata kulesine çıkabilirsin
Beykoz sahiline felan gidebilirsin
Aklıma yer gelmiyor şu an ya
Sadece tarihi yarımada. 5 gün anca yeter.
O kadar sürüyor mu 🙄
Çok vakit harcamazsan.. yetmez aslında hele trafiği kalabalığı da düşünürsen.
Bu rehberine bağlı... bilen biriyle vaya bir yer gezersin🙏🙏🙏💙
Belki klişe ama Eminönünde balık, istiklal caddesi, boğazın olduğu parkta yürüyüş, kumsal bide paran varsa arabayla sokakları gez değişik bi havası var sanki.
Beşiktaş, taksim, balat, kadıköy. üsküdar
Bir günü adalara ayır muhakkak
rehber tut
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?