Schengen vizesi alma potansiyelim var mıdır?

Uzun yıllardır yurtdışına gitmek istiyor, görmek istiyordum. Hiç vizeye başvurmamış hatta dışarıya çıkmamış biri olarak bu soruyu sorma ihtiyacı hissettim. Yunanistan'a başvurmayı düşünüyorum.

Geçen yıl meslek lisesinden mezun oldum ve şu anda sınav dolayısıyla çalışmamaktayım. 2018 den 2021 e kadar lise benim sigortamı stajyer olarak göstermiş ve 4a işe giriş tarihim var, işe giriş - çıkış bildirgelerim de mevcut.
Ailemle beraber yaşıyorum, 5 kişiyiz. Annem ve Babam çalışıyor.
Babam 1998 yılından beri aynı firmada ve 2007 yılından beri formen olarak çalışıyor 8500 tl maaş alıyor, 1 adet 12.000tl limitli ve 3 adet kredi kartı var, ek hesap kullanıyor
Annem ise bir otomasyon firmasında 2 yıldır çalışıyor ve 4730 tl maaş alıyor, kredi kartı ve ek hesap kullanmıyor. Ev bize ait ancak banka kredisini ödüyoruz ve 2024 te borcumuz tamamen bitiyor, kredi kapanınca ipotek kalmış olacak, velev ki evi hacze vermiş olsalar evden parkesine kadar 100.000 TL çıkar. 2008 model bir Doblo sahibiyiz ve aracın hiçbir ipoteği v. b. işlemi yok. Memlekette Dedem ve Babannemden miras olarak Babama kalan bize ait m2 ile toplam 1 dönüm hissemiz mevcut ( örnek olarak 10 dönümlük tarla varsa 1 dönümü babamın). Mirasçılık belgelerimiz var, tapuları elimizde (20 adet tapu var, daha da intikal vasıtası ile çıkacak.) Banka hesaplarımı aktif olarak kullanan birisiyim 5 Tl bulsam ATM ye yatırırım, ihtiyacım olduğunda çeker, işimi görürüm ek olarak bana ait alış yaptığım 60 EUR var, bankada duruyor. Evrak hazırlama, toplama konusunda titiz davranmaya çalışıyorum, mutlaka alacağım belgeler ıslak imzalı ve kaşeli olmasına dikkat ediyorum (eşeğimi sağlam kazığa bağlarım.) Banka hesabımda büyük bir meblağ yok, yatırmadım. Fakat bende aklımda takılmış olan şey; kalacağım yeri hostel olarak göstermek istiyorum ve gidiş-dönüş şeklini otobüs olarak seçmek istiyorum (uçaktan ucuz). ek olarak çalışmadığımdan ötürü ret alabilme ihtimalim yüksek gibi.
Değerlendirmelerinizi rica ederim, tecrübeleriniz benim için önem taşımaktadır.
Güncellemeler
+1 yıl
Annemin banka hesabında 10 gram altını da mevcuttur.
Güncellemeler
+1 yıl
Amacım turistiktir. Bir hafta veya 3-4 günlüğüne.
Schengen vizesi alma potansiyelim var mıdır?