İzmir'de bir gün için nerelere gidilmeli ve gezilmeli?

Bostanlı sahil oradan Konak kemerlmalti çarşı içinde Kızlarağası hanında bir kahve iç. Gerekirse deniz kıyısında bir kahve daha güneşin batısına karşı ve bunu da İnciraltı gibi yerde yap derim.
Konaktan vapura binip Bostanlı'dan karşıyaka çarşısına yürüyün, oradan vapurla yine alsancak'a geçip Kıbrıs şehitleri kısmını bir görün muhakkak, gül sokak vs o tarz yerlere girin. Boyoz pek sevmesem de sizler denemek için Kıbrıs şehitlerinde olan dostlar fırında deneyebilirsiniz, sabah erken saatlerde boş olur öbür türlü kalabalık olabiliyor. Sonrasında biraz yürüyerek veya metroyla konak'a gelip Kızlarağası hanıni gezip bir kahve içersiniz, köfteci Mehmet ırmak vardır meşhur, tabii daha farklı çok yer var ama kemeraltinda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Sonrasında konak saat kulesinin oradan tramvayla Güzelyali tarafına gidersiniz, Deniz gören tarafa oturursaniz güzel bir deneyim olabilir. İsterseniz sahil yolunda Güzelyalı- Göztepe'de inip yürüyüş yaparsınız, yok yorgun oluruz derseniz de Fahrettin Altay durağında inip hemen karşısındaki istinye park'ta bir kahve içip dinlenebilirsiniz, Göztepe 'nin stadyumu da o taraflarda, futbolla ilgileniyorsanız belki gormek istersiniz. Gün bitmezse balçova/teleferik tarafına gidilebilir.
Arabayla geleceğim zaten. Teşekkür ederim:) Çok sağolun.
Plana kordon'u dahil etmedim, Bisim bisiklet kiralayıp Kordon'da bisiklet sürüp çimlerde oturabilirsiniz, biraz ters kaldığı için asansörü de söylemedim... Ama hepsi güzel yerler, keyifli gezmeler :)
Aa hiç araba kısmını düşünmedim :D arabayla da yapılabilir gerçi. Rica ederim
En sevdiğim yer konak meydan ve arkasındaki çarşı. Vapurla Karşıyaka ya geçmek de keyifli. Konak tan sahilden çeşme istikametine giderken daria moreno sokaktaki tarihi saate çıkınca oradaki manzara da enfestir.
Cevap
4Cevap
Bir kere gitmiştim güzeldi
Bitecegini dusunmuyorum ama ilk karsiyakaya git sonra bostanliya ordan karsiya gec bir kemeraltini gez ordan alsancakta cimlerde otur ama hepsini bir gune sigdirmak cook zor
Elimizden geldiğince işte teşekkür ederim :D
1) Tarihi Kemeraltı Çarşısı... 2) Smyrna Antik Kenti. ... 3) İzmir Saat Kulesi. ... 4) Kadifekale. ... 5) Tarihi Asansör. ... 6) Alsancak Sevgi Yolu. ... 7) Kıbrıs Şehitleri Caddesi. ... 8) Kordon Boyu
Sosyalleşme ya da kalabalık ortam istersen Alsancak, sessiz sakin doğayla iç içe kalmak istersen inciraltı kent ormanını öneririm
Teşekkürler. :)
Gitmedim. 🙄
Benim yerime de gez bol bol. 🙄
Tamamdır. :D bol bol gezerim 1 gün içinde artık
Alsancak'a mutlaka git
İzmiri gezmeden ölmek istemiyorum ya
Gelirsen haberim olsun
Çok az gittim bende pek bilmiyorum
Alsancak kordon kemer altı
Evet bende yakında gidicem anlatırsanız sevinirim
Dario moreno sokağına gidip asansöre binip gittiler İzmir manzarasını izleyebilirsiniz. Sonra Balçova teleferiğe gidip muhteşem orman manzarasına izleyebilirsin. Sonraasında kemeraltı kızlar ağası yanında kahve iç
İnciraltı ilgimi çekiyor😐
Kısacası her yerini
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?