İngiltere'de British Airways Havayolu şirketinin yaptığı bir reklam: Uçak biletleri ve 7 gece konaklama dahil Türkiye tatili 239 Sterlin. 239 Sterlin = 4500₺.
Koca ülke sübliminal alay konusu haline geldi. Muhteşem değil mi?
bu saçmalığa bir dur denmesi lazim artik biz o fiyatta kendi ulkemizde tatil yapamiyoruz ucak bileti dahil bu fiyata bir tatil tamamen saçmalık buda diger paralar yönünden bizim paramızın ne kadar degersiz olduğunu gösteriyor demekki baska bir ulkenin vatandaşı kendi ulkesinde yapacağı dandik bir tatil parasi ile bizim ulkede kral dairesinde yapar 🤦🏻♀️ hicbir sey diyemiyorum artik allahindan bulsunlar bu ulkeyi bu duruma sokanlar
Ben yurtdışında yaşıyorum. Bu söyleyeceğim şeyler inan hoşuma gitmiyor ama ben normalde tatil için Türkiye'ye gelmezdim. Ama bu yıl ilk defa tatile Türkiye'ye geleceğim. Sırf döviz kurundan dolayı. Tahmin ediyorum maximum 5000 euro para harcayacağım 15-20 günde. Sanırım lira bazında 80 bin lira falan yapıyor. Benim asgari ücretli vatandaşım o parayı kazanmak için 2 yıl yemeden içmeden çalışmak zorunda. Ben o parayı kazanmak için 1 aydan daha az çalışıyorum. Adalet değil bu. Çok acı, çok yazık.
Şu an trdeyim de işim yurtdışında. İş için buradayım şimdilik freelance. Döviz ile maaş aldığım için çok da fark etmez bahsettiğim kriter. Yine her halükarda tatilde trde olacağım ve yine euro kazanacağım. @Umbrelllaaa
Ekonomi videoları , resimleri gerçekten artık olumsuzluğa itiyor bakmak bile istemiyorum ki bakmasan bile her köşede umutsuzluk var. Sıktı keşke bizi gönderseler ülkeden.
Eskiden çaylı kahveli dost meclisi kurulur orada en baba samimi muhabbetler edilirdi. Şimdi hal hatır faslından itibaren ekonomi konuşuluyor. İç sıkıldıkça sıkılıyor. Bir çözüme kavuşmuyor. Çok merak ediyorum. Hala koltuklarında oturanlar gerçekten bu kadar küfürü, hakareti, lafı nasıl gururlarına yedirebiliyor.
En İyi Cevaplar