Deniz sezonu yavaş yavaş açılıyor. Her yaz sezonu plaj ve lahmacun fiyatlarıyla gündeme gelen Bodrum’da plaj giriş ücretleri kişi başı 1.500 lirayı buluyor.Plaj giriş ücretlerinin yanı sıra lahmacun fiyatlarıyla da adından söz ettiren Bodrum’da plaj giriş ücretleri kişi başı 1.500 lirayı buluyor. Geçen yıl fiyatlar 200 lira ile 900 lira arasında değişirken, bu yıl fiyatlar ise 200 liradan başlayıp 1.500 liraya çıkıyor.
Bölgede faaliyet gösteren beach ve otellerin adisyonları sosyal medyada paylaşılıyor. Henüz tüm plajların açılmadığı bölgede, bir kısmı bayram sonrası bir kısmı da Haziran ayı itibarıyla hizmet vermeye başlayacak. Artan giderler, personel maliyetlerinin fazla olması nedeniyle fiyatların yükseldiği belirtiliyor. Giriş ücretini euro olarak alan işletmeler de yer alıyor.
‘Yurtdışından ucuz’
Bodrum Moon Beach yetkilisi Erkan Ünal, bayram öncesindeki hafta itibarıyla hizmete başladıklarını belirtti. Günlük kişi başı ücretin 300 lira olduğunu söyleyen Ünal, “Eleman masrafları çok fazla. Bizde fiyat 300 lira ama yurtdışına gittiğinizde bu tarz bir tesise günlük 50-80 euro ödersiniz. Geçen bayramlar gibi yoğunluk yok. Hem tatil kısa hem de havalar pek iyi gitmiyor. Bir de yurt dışı turları açılınca salgın dolayısıyla bu turları değerlendiremeyenler şimdi onları değerlendiriyor” dedi
‘LAHMACUN FİYATI’ NASIL SEYREDİYOR?
MAGAZİN SERVİSİ - Ünlü plajlar giriş ücretlerinin yanı sıra lahmacun fiyatlarıyla da sık sık gündeme geliyor... Mandarin Oriental Bodrum içinde yer alan Blue Beach Club’da lahmacun fiyatları yıllar içinde şöyle seyretti:
- 2019: 60 TL
- 2020: 90 TL
- 2021: 100 TL
- 2022: 160 TL
Maça Kızı’ndaki lahmacun fiyatları ise son 6 yılda şöyle oldu:
- 2017: 45 TL
- 2018: 69 TL
- 2019: 72 TL
- 2020: 78 TL
- 2021: 98 TL
- 2022: Normal 195 TL, vejetaryen lahmacun 175 TL
Plaja girişte tavan 1.500 lirayı buldu! Nerede yüzecek bu millet?
ya bu her sene haber oluyor da bu maknların hepsi zaten zenginlere hizmet veren yüksek kaliteli mekanlar. Maça kızı'na Mandarin ben geldim denize giricem diyen herkesi zaten almıyorlar, kapıda adam seçiyorlar. O tarz yerlerin beklentisi olan bi ciro var ve onu çıkarmak için fiyatlandırma yapıyorlar. Oralar para harcamayı seve4n şova dönüştüren insanlar için uygun mekanlar, amacınız denize gitmek biraz eğlenmekse falan zaten doğru yer değil orası. Takılmayın bence bu kadar, siyasal islamcıların ve zengin çocuklarının doldurduğu mekanlar genel olarak.
değişir o çok daha ucuza plajlar da var maalesef türk halkı ücretsiz plajı kaldırabilecek bir halk değil bk edip atarlar güzelim kumsalları ama kişi başı 100 tl desek bile keko tipler ödeyebilir bu paraları
Öyle yerlerde yüzmüyorum. Para vermediğim ve bildiğim çok güzel yerler var antalya ve muğla taraflarında. Oralarda takılıyorum. Şu ana kadar sadece şezlong parası verdim, kumsal için para vermedim.
Yıllardır Antalya da kimsenın bilmediği sakin koyları tercih ediyoruz ailece hatta sülalace 😂 bi ara bunun için wp gurubu oluşturduk güzel koyu bulan konum atıyordu lazım olur dıye.
1500 gibi bir fiyat da cok uçulmuş tekne kiralansa daha ucuza gelir kişi başı bı 10 kişi ile.
ya o kadar normallesti ki her şey mesela tatil bolgesinde 200 ml su 50 tl olmus yine yuzmek icin halk plajini sectik diyelim bir suya bu kadar para vermek sacma geliyor tatil yapacaksak elimizde bir butce olmadan yola cikmayalim yoksa butun tatil boyunca dusunerek ve yakinarak gecer zaman tatil dinlenmedir. Biz bir yerlere kacarken vucudumuz zihnimizi bosaltmak icin gidiyoruz. Bodrum marmaris tarzi yerler yerine cok keskefedilmemis koylar adalar sahiller tercih etmek bana daha mantıklı geliyor
Aslında pahalılaşmamış geçen seneden şimdidiye kadar iki katına çıkan kaç tane ürün kaldı ki her şey 3 katı oldu 2 katı fiyat çekmek adamların hakkı gidin siteminizi devlete yapın
Bodruma tatile güneşlenmeye gidenlerin çoğu hava atmak için sırf dostlar bizi tatilde zengin bilsin diye gidiyorlar, görgüsüzlükten başka bir şey değil.
Açıkcası şart değil... Ücretsiz çok yer var TR de.. zaten plaja bu parayı vermek anlamsız otele git saha iyi... Plajlar sadece avrupalı dolacak bu sene demek