Detaya çok boğmadan trenin içinden ve güzergâh manzaralarından birkaç kesit paylaşmak istiyorum sizinle... Saatte 45km hızla giden bu trende yolculuğun asıl amacı varılacak nokta değil , yolun ta kendisi olunca, ve buna uygun pencere dizaynıyla da, insanı kısa bir süreliğine dış dünyadan kopartıp hayal aleminde muhteşem manzaralarla karşıladığını düşünüyorum :)
Edit :Umarım bir gün yanımda beni "gerçekten" seven biriyle bu tura çıkabilirim...
Alpler'in içinden İtalya'ya uzanan panaromik tren turu, Bernina express'te kiminle yolculuk yapmak isterdiniz?
Bu tren yolculuğu tamda profilimde anlatmak istediğim olguyu öne çıkarıyor. Farklı bir tatil anlayışı olarak bakanlar da çıkacaktır, kafa dinleme, manzara seyretme gibi algılanır. Halbuki o tren insanın kendi içine yapacağı yolculuğun lokomotifi olabilir.
Ya böyle bir turun varlığını bilmiyordum... Teşekkürler! Öte yandan - Kendime yolculuk, hahah :Dd Call of the Alps.. Kız arkadaşımla gideceğiz tabi ki. Listeye bir madde daha. Artık yaş kemale erince gerçekleştiririz.
Aslında bakınca Türk kültürü manzara konum olarak en iyisi , bu sorunuza gücendim çünkü önce kendi ülke güzelliklerimizi kültürümüzü tanımamız gerek bu yüzden dışarda yok gözüm. Göller ekspresi de güzel