Malum akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor hem Brent betrolün yükselmesi hem kur atakları nedeniyle 20 Tl nin üzerinde olan akaryakıt fiyatları bir çok kişinin işe araba yerine toplu taşıma ile gitmeye başlamasına sebep oldu Peki ya tatil? Tatile kendi arabası ile gitmekten de vazgeçirir mi bu durum insanı... Sanırım bazıları arabasız tatil planları yapmaya başlamış bile.
Yükselen yakıt fiyatları araba ile tatil planları yapmanızı engeller mi?
Tatil planı yapmak artık lüks oldu. Gezmeyi planlarken benzinin bu fiyata çıkması bizim de geri adım atmamıza sebep oldu. Artık nerdeyse mümkün olduğunca toplu taşıma kullanıyoruz. Arabayı çalıştırmaya korkar olduk artık. Bir tatil planı yapmamıştık ama Küçük bir şehiriçi gezintisi bile yapamıyoruz artık. Benzin fiyatları yüzünden insanların bilet almaya yüklenmesiyle bilet fiyatları da uçmuş durumda. Bu senelik bir tatil yapamayacağız gibi..
Mehmet bey Eylül ayında karavan aldım. Yaz geçti ama bir deneyeyim diye 1500 km'lik bir tatile çıktım. Dönüşte Aksaray da 6,45 ten mazotu fulledim. Hesap yaptım km ye 1 TL yaktı. Arabam 32 kuruş yakıyor bu fazla ama ne yapayım yürüyen ev deyip kendimi teselli ettim. Şimdi arabam 1,2 TL yakıyor oran orantı yaptığımda şu an karavanimin 3,75 TL yakacağını hesapliyorum. Yazın sanırım 5 TL yi bulur. Benim gelirim %30 arttı. Mazot % 300. Detaylı Karadeniz gezisi düşünüyordum sanırım 25 ile 30 bin TL arası bir yakıt giderim olacaktır kara kara düşünüyorum. 30 yıl hayal ettim aldım doğru dürüst kullanmadan pişman oldum.
1997 model V6 var 5.28 100 kilometrede 20 litre benzin yakıyor... Benzin almak için sigarayı bıraktım... Normalde hayatta bırakmazdım... Benzin zammı sayesinde artık daha sağlıklı fakat daha az yanlayarak yaşıyorum... Balkondan arada selamlaşıyoruz kendisiyle 😀
Ayda aracımın deposunu hiç düşünmeden üç kere doldurabiliyorum.
Dün 550 km geziye çıktım hatta.
Mezara götüreceğim bir şey yok.
45 yılda biriktirdiğim ve kendi kendine de birikmeye devam eden kazançlarımı harcıyorum.
Gençlere tavsiyem. BES'e girin. Her ay hisse, altın, gümüş, döviz olarak düzenli birikim yapın. 45 yaşından sonra harcayın. Hem birikiminiz harcadığınızdan daha fazla artsın hem de korkusuz harcayın.
Oldum olası araçla bır yere gıtmeyı seveemedım 😭 tutuyor benii. uçak biletlerine baktım dun sanırım fiyyyu yanı onlarda yakıtla calıştıklarından dolayıı ucmuss. Yani her manada tatil biraz zor gıbıı..
Yazın motor ile şehirler arası seheyatler yapmayı düşünüyorduk. Fakat geçen sene yaptığımız turda 600 lira ile dolduruğumuz depoyu bu sefer 1500 liranın üzerinde doldurmamız gerekecek. Ama buda sadece yakıtla bitmiyor. Komaklama ve yeme içme de olunca bu sene bizi biraz zorlayacak gibi görünüyor. Ama gidip gezip görmeye değer mi evet değer gibi duruyor😍