Siz gün batımını en güzel nerede izlemiştiniz?

Türkiye’de Gün Batımını İzleyebileceğiniz 11 Muazzam Yer (Listedeki Yerleri Merak Edip Bakarsınız Dİye Fotoğrafsız Listeliyorum :) )
Gün batımını izlemek için en güzel manzaraları arayan ve heyecanla ön sıralardan yer kapıp uzun uzun seyre dalan gökyüzü aşığı, bu yazı senin için geliyor! Biliyorum, sen de benim gibi gittiğin her yerde kendine gün batımı izleyecek güzel bir yer arıyorsun… Şehrindeki kalabalığı da zihnindeki kalabalığı da geride bırakıp sadece manzaraya odaklanacağın o büyülü gün batımı anlarını yakalamaya hazır mısın? Bu yazıda Türkiye’de gün batımını izlemek için gidilebilecek en iyi 10 yeri bulacaksın.

Kim oturup uzun uzun gün batımı izlemeyi sevmez ki? Gün batımı öyle büyülü anlar sunuyor ki aynı kişi de bile farklı zamanlarda farklı hisler uyandırabilir. Bazen gökyüzünün nefes kesici güzelliğine hayranlıkla bakmak, bazen bir gün daha bitti diye düşünürken hüznü gün batımında yaşamak bazen de romantik dakikalara eşlik eden turuncu gökyüzü ile mutluluğu paylaşmak mümkün. İnanıyorum ki hepimiz için ortak nokta gün batımı manzaralarının son derece ilham verici olduğudur. Ne dersin, sence de öyle değil mi? Hep acelesi olan insanlar dahi gün batımını ucundan gördüğünde bir anlık huzurla dolmaz mı? Belki biraz abartıyorumdur ama ne yapalım, seviyorum gün batımlarını!

Gün batımı saatlerinin tadını en iyi şekilde ve doya doya çıkarmak istiyorsan güneşin batış saatini net olarak öğrenmeli ve gün sona ererken yaşanacak tüm renk geçişlerine şahit olmak için bu saatten 2 saat önce seyir noktana gelmiş olmalısın. Yavaş yavaş gökyüzünün rengi değişirken insanları gözlemlemek de gerçekten keyifli oluyor. Şanslı anındaysan güneşin batışına doğru gökyüzünün mavisi ile dans eden pembe, mor turuncu renkler ile buluşmanın keyfini çıkarabilirsin. Bazen bu dansa bulutlar da en güzel halleri ile ortak oluyor ve şölen başlıyor…

O zaman şimdi Türkiye’de gün batımının en iyi izlendiği 11 yeri sıralamaya başlayalım.

1. Ayvalık, Şeytan Sofrası
2. İstanbul, Adalar
3. Kaş, Panorama Seyir Noktası
4. Bozcaada, Polente Feneri
6. Bodrum, Gümüşlük
7. Kapadokya, Kızıl Vadi
8. Adıyaman, Nemrut Dağı
9. Denizli, Pamukkale
10. Rize, Huser Yaylası
11. Sinop İnce Burun