Benim için İtalya çok gitmek istiyorum çok güzel bir ülke 🥵 hadi biraz İtalya hakkında bilgi edinelim!
1. Venedik!
Venedik/İtalya
Birbirine bağlanmış 118 ada üzerine kurulu bir şehir ✨ kış aylarında oldukça eğlenceli Venedik karnavalı gerçekleşmekte her yıl bir çok turist ziyarete gitmektedir.
2. Torino!
Torino/ İtalya
İtalya’da Piyemonte bölgesinde yer almakta olan oldukça merak ettim 2. Şehir ayrıca Fransa sınırına araba ile yaklaşık 1 saat uzaklıkta.
3. Pisa!
Toskana/ İtalya
İtalya’nın Toskana bölgesinde yer almakta olan Pisa kulesi italya yarımadasının 4 deniz cumhuriyetinden biri olan Pisa simgesi ve eğimi ile dünyaca ünlü olan Pisa Kulesi 1987 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.
4. Parma!
Emilia-Romagna/ İtalya
Farklı mimarisi ve çevresindeki kırsal alanların güzelliği sayesinde oldukça dikkat çekici bir yer olmayı başarıyor. İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesinde yer almaktadır. Avrupa’nın en eski üniversitelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Oldukça ilgi çekici!
5. Milano!
Lombardiya/ İtalya
Milano İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer almaktadır. İtalya’nın en zengin ve gelişmiş şehirlerinden biridir ayrıca bilindiği üzere modanın merkezi olmaktadır.
Çocukluğumun 2 yılı kadar geçtiği dijon auvergne, Fransa :d Fransanın minnak hardalıyla ünlenmiş bir yeri kendileri. Eyfel kulesini dememe gerek yok zaten. Champ de mars ta kadıköy moda da ki gibi alkol alıp oturanlar görüyorsun ama sonuçta orası paris yine de bir ağırlığı var uani sjdjfj Notre damé de cathédrale ve notre damé de la garde, disneyland falan görmeden gelme diyeceğim yerler :d
Kültürü başlı başına merak uyandıran ve İmparatorluk kurulmuş bir ülke. Yemekleri oldukça iyi. Akdeniz iklimine sahip. Başyapıt eserleri fazla. Gezilecek çok yeri ve Adaları var. Keşif için iyi bir ülke.