Not: Ingilizcemiz var! B2 seviye hala çalışıyorum.
Daha önce gitmiş, çalışmış olan birisi lütfen cevap verebilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim 😊

Memurum ama pişmanım Kanada’ya göçmenlik başvurum kabul edildiğinde memurluğu kazandım aynı gün ve ben burada kalmayı sectim ya gitseydim ne okurdu diye düşünmeden kendimi alamaıyorum ☹️
Yazık olmuş beyefendi 😓
Çokkkk
Peki başvuruyu nasıl yaptınız?
6 ay dil kursu ile hem çalışıp hem dil öğrenebilirsin. Gerisini burada söyleyemem 🙄
Abd'de kalmıştım ben, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz..
Peki nasıl gittiniz? Nasıl vize aldınız bahsedermisiniz?
İstek gönderdim
Cevap
6Cevap
Yeni göç yasasından dolayı rotanı Almanya'ya çevirmen daha mantıklı.
Peki biraz bahsedermisiniz?
Ama almancam sıfır! Ama ingilizcem var bence ya ingiltere ya da USA olması daha iyi olur...
Öyle kolay olmuyor her şey. Uyum sağlamak vs. çok zor. Birikimle gidin tavsiyem.
Ama siz öğretmensiniz neden yurtdışına gitmek istiyorsunuz?😔
3 kuruş maas veriyorlar. Yurt dışına gitmek için bile 3 ay yemeden içmeden çalışmam lazım. Ama yurt dışındakiler ayliklarin 4te birine turkiyeye gelip gidebiliyor! Sence bu yeterli değil mi?
Sizde böyle diyorsanız asgari ücretle amelelik yapan bizler ölelim.
Arabayı ehliyeti geçtim bir bisikletim bile yok. Bisikleti geçtim kendime üst baş bile alamıyorum,10 lira parayla dışarı cikiyorum.
Ben özel okulda çalışıyorum yüksek maaş almıyorum. Yurt dışına gitmek 11000 olmuş! Aylık 4700 alıyorum. Ben ingilizce biliyorum. Abdde özel okulda öğretmenlik yapsam 4000$ civarı maas verecekler. Burada öğretmenlik yapmak boşa kürek çekmek gibi geliyor. Ne gezebiliyoruz ne de doğru düzgün karnımızı doyurabiliyoruz...
Anlıyorum ülkede mutlu insan yok zaten. Bu ülkede emeği sömürmek, ezmek üzerine kurulu bir düzen var ne yazık ki.
Amerika'ya gitmeyi bir ara bende çok istiyordum, greencard olaylarını filan çok araştırmıştım. Ama baktım ki işçi halimle bu imkansız gibi bişey vazgeçtim. Greencardi araştırmanızı öneririm. Eger Almanya'ya gitmeyi düşünürseniz de YouTube da Serkan beyde videoları diye bir kanal var orada da faydalı şeyler bulabilirsiniz.
En mantıklısı greencard bence başvuru yapın
Peki nasıl basvurucaz? Biraz bahsedermisiniz?
Amerikan kültür dil kursunun yurt dışı programları var onlara katılabilirsiniz. Bi instagram sayfalarına bakmanızı öneririm.
Bir imkansızın hayalini kuruyorsunuz
Allah razı olsun 😑
Amin
şu an turist vizesi bile verilmiyor :)
Yanlız Amerika da maşallah hoş geldin demeyecek baya zorluk çekersiniz eminim
Maddiyat varsa gidersin ya
Kolay değil
Biliyorum kolay olmadığını çözüm için yazmıştım 😓
Bunun için forumlar falan var bakabilirsiniz
Bilen varsa bana da anlatabilir mi
Biraz para lazım ama
Pasaport vize çıkarın ingilizce de varsa tamm 👍