Kamp yapmadan önce okumalısın
Benim tavsiyelerimi yukarıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
Peki siz daha önce kamp yaptınız mı? Kamp yapmayı düşünür müsünüz?
Benim tavsiyelerimi yukarıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
Peki siz daha önce kamp yaptınız mı? Kamp yapmayı düşünür müsünüz?
Merhaba @TozluPusulaa,
Aman pusulaya dikkat. Sık sık temizleyelim.
Kamp düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. İnsanla doğa ile daha yakın temas olanağı sağlayan kamp tatillerini daha çok tercih ediyorlar.
Geçmişte benzer bir soruya vermiş olduğum cevap hala güncel ve bunu paylaşıyorum.
Muhtemelen lise yıllarımda bir ya da iki kez okul kampına katılmışımdır. Bu nedenle kamp teknikleri ve ekipman konusunda çok fazla bilgim yok. Kopyala yapıştır tarzında cevaplar vermeyi de uygun bulmuyorum.
Ben en iyisi sana Ege ve Akdeniz’de kamp bölgeleri ile ilgili bazı öneriler sunayım. Kuzey Ege’den başlayarak Alanya’ya kadar bazı bölgeleri anlatayım.
Bu arada, sadece deniz kenarında ya da hemen yakınında yerler olması gibi bir şartınız yoksa sağlık açısından çok değerli birkaç yer de listeleyeyim.
Benim ilk önerim Çanakkale’den. Truva yakınlarında mutlaka birkaç gün kalın. Çanakkale’nin muhteşem antik mirasını incelemeye buradan başlayabilirsin.
Çanakkale’deki kamp zamanlarında savaş alanlarını da mutlaka gez. Bu vatanı bize miras bırakan atalarımıza saygılarını sun. Çanakkale’de nereler var, bakalım;
Aşağıdaki alanların ücretsiz olduğunu sanıyorum.
Ege’den Güney’e inişte, İzmir olmazsa olmaz bir kenttir. Burada o kadar çok değer ve o kadar çok güzellik var ki, bir ay kamp yapsan yine de tamamını göremezsin.
İzmir ve çevresinde kamp yaparken, Lidya Krallığının Başkenti Sardes’i, Bintepeleri gezmeyi ihmal etme lütfen.
İzmir çevresinde ücretsiz kamp alanları
Muğla da atlanmaması gereken eşsiz bir kamp destinasyonudur.
Antalya’ya gelince;
Benim kamp alanları için önereceğim yerler, Kaş, Kemer, Beldibi, Boğazkent, Alanya. Hatta Elmalı, Korkuteli, Akseki, Ormana. Buralara da mutlaka kamp için git ve en az 1 hafta zaman ayır. Çevre o kadar güzel ve sağlıklıdır.
Son olarak İsparta’da Kızıldağ Milli Parkını bir araştır. Sağlık için muhteşemdir.
Kamp için temel malzemeler