![İlk kez kamp yapacaklara neleri tavsiye edersiniz?](https://cf.kizlarsoruyor.com/q17161897/ae0ee762-5f78-4f54-889b-50838ebf8f10.jpg)
Benim tavsiyelerimi yukarıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
Peki siz daha önce kamp yaptınız mı? Kamp yapmayı düşünür müsünüz?
özellikle bu mevsimden sonra yapacaksanız iyi bir uyku tulumu gerekli yoksa soğuktan uyuuamassınız sabaha kadar, ışıldak, kafa lambası, bıçak olmassa olmaz. kamp alanlarında değilde ormanda doğada kamp yapacaksanız gitmeden önce yaban hayatıyla ilgili bilgi alın vahşi hayvanlarla haşır neşir olmamak için. ateşinizi kontrollü yakın. gece yatarken çadırın içinde yiyecek bırakmayın aracınız var ise arabaya bırakın yoksa uzak bir yerde ağaca asın, ve çöplerinizi kesinlikle doğada bırakmayın doğaya ayak izinizden başka iz bırakmayın.
Cevap
13Cevap
Tatillerimin neredeyse tamamı kamp yaparak geçiyor. Yazın da kışın da kamp yaptım.
Kafa lambası, çakmak, power bank, sinek ilacı, küçük ilk yardım seti, balta, bıçak vs.
Kış kampı için önerebileceğin çadır var mı
Bende Quechua Fresh & Black çadır ve tarp var bizi her türlü güneşten de yağmurdan da koruyor. Çadır olarak Husky ' nin Bizon , Bret modelleri iş görür. Bizim aldığımız çadır da fiyat performans olarak çok kullanılan model.
Ben çok yaptım ve hala yapıyorum bu gün kamptan döndüm ama ilkez kamp yapacaklar kesinlikle bilen biriyle gitsin sonra
Ekipmanları sağlam alın
Özellikle uyku matı tercih etmeyin uyırken bir yerden sonra ağrı yapıyor havalı yatak alın
Uyku tulumu olarak kalın bir tulum ya da bu havada gideceksen sıkı giyin
Çadır olarak husky çafır öneriyorum 4 mevsim alın
Daha ayrıntılı merak ettiğin bitşey varsa yine sorarsın
Corunuzu copunuzu ortaliga ormana atmayin posetin icine birktirin ilk gordugunuz cop kutusuna atin. Ates yakacaksaniz dikkat edin ormani yakmayin. Gozunuz acik olsun dogaya zarar vermeyin.
Yeterli bence bu ✌🏼
Kamp yaptım, 4 gece mevzide de kaldım kamp yaparken çok rahattı gece giriyordum çadıra yorgan getirmiştim gece soğuk olur diye çekiyordum üstüme sabaha kadar deliksiz uyku hafif terli uyanıyordum arkadaşlarım üşürken.
Mevzideyken çadırımız yoktu tulumla yatıyordum ilk 2 gece tuluma sığamadığım için üst bedenim soğukta kaldı rahat uyuyamadım diğer geceler bebek gibi uyudum
Sakarya tarafinda denize yakin kamp yapacak yerler var
Güneşin altına çadır kurmayın sabahın dokuzunda fırın poşetine konmuş tavuk gibi terlersiniz
ilk kampını eviyin bahçesinde yap sıkılırsan üşürsen eve gidersin ilkinde zorlu kampa gidersen kurda kuşa yem olursun
içlik, içlik çok önemli ya.
Ziynet eşyalarınızı götürmeyin
Bir hafta eve gelmediğim oldu 😄
Hayatımda hiç kamp yapamadım ama çok isterdim
Boğsak koyu
Yüksek kesimler iyidir
yapmayın
Denemeden bilemezler yapsınlar😅
Çakmak getirmelerini.
Mangal lskwööswöwmss
Merhaba @TozluPusulaa,
Aman pusulaya dikkat. Sık sık temizleyelim.
Kamp düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. İnsanla doğa ile daha yakın temas olanağı sağlayan kamp tatillerini daha çok tercih ediyorlar.
Geçmişte benzer bir soruya vermiş olduğum cevap hala güncel ve bunu paylaşıyorum.
Muhtemelen lise yıllarımda bir ya da iki kez okul kampına katılmışımdır. Bu nedenle kamp teknikleri ve ekipman konusunda çok fazla bilgim yok. Kopyala yapıştır tarzında cevaplar vermeyi de uygun bulmuyorum.
Ben en iyisi sana Ege ve Akdeniz’de kamp bölgeleri ile ilgili bazı öneriler sunayım. Kuzey Ege’den başlayarak Alanya’ya kadar bazı bölgeleri anlatayım.
Bu arada, sadece deniz kenarında ya da hemen yakınında yerler olması gibi bir şartınız yoksa sağlık açısından çok değerli birkaç yer de listeleyeyim.
Benim ilk önerim Çanakkale’den. Truva yakınlarında mutlaka birkaç gün kalın. Çanakkale’nin muhteşem antik mirasını incelemeye buradan başlayabilirsin.
Çanakkale’deki kamp zamanlarında savaş alanlarını da mutlaka gez. Bu vatanı bize miras bırakan atalarımıza saygılarını sun. Çanakkale’de nereler var, bakalım;
Aşağıdaki alanların ücretsiz olduğunu sanıyorum.
Ege’den Güney’e inişte, İzmir olmazsa olmaz bir kenttir. Burada o kadar çok değer ve o kadar çok güzellik var ki, bir ay kamp yapsan yine de tamamını göremezsin.
İzmir ve çevresinde kamp yaparken, Lidya Krallığının Başkenti Sardes’i, Bintepeleri gezmeyi ihmal etme lütfen.
İzmir çevresinde ücretsiz kamp alanları
Muğla da atlanmaması gereken eşsiz bir kamp destinasyonudur.
Antalya’ya gelince;
Benim kamp alanları için önereceğim yerler, Kaş, Kemer, Beldibi, Boğazkent, Alanya. Hatta Elmalı, Korkuteli, Akseki, Ormana. Buralara da mutlaka kamp için git ve en az 1 hafta zaman ayır. Çevre o kadar güzel ve sağlıklıdır.
Son olarak İsparta’da Kızıldağ Milli Parkını bir araştır. Sağlık için muhteşemdir.
Kamp için temel malzemeler