Malum korona salgını sonucu benim gibi kamp yapma meraklılarının bir hayli arttığını düşünüyorum.
İlk defa kampa gideceğim..İlk defa kamp yapacaklara öneriler neler? Önerilere açığım :)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Selamlar🏕
Hayatımın sonuna kadar sıkılmadan ne yapabilirim diye düşünsem sanırım aklıma gelen ilk 10 şeyden biri kamp yapmak olurdu. 🤩 Benim için anlatılmaz yaşanır deneyimlerden biri olan kampa daha önce hiç gitmediyseniz bence bu yazıma mutlaka bir göz gezdirmelisiniz. 🌼 Hazırsanız başlıyorum. ✨
İlk Kez Kamp Yapacaklara 6 Öneri
İlk defa kampa gidecek herkes buraya! Özellikle bu eşsiz deneyimi ilk defa yaşayacak kişilerin çok daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Hazırlıksız yakalanacağınız bir durum sizi kamptan soğutabilir çünkü... Böyle bir şey yaşamamanız için de size dikkat etmeniz gereken 6 önemli maddeden bahsedeceğim. 😍
1. Yeni Aldığınız Aletleri Evde Test Edin.
Kampa giderken yanınıza alacağınız her şeyi belirlediniz, peki her şeyi evdeyken. denediniz mi? Kampa giderken yapacağınız en büyük hata yanınızda götüreceğiniz aletlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmemektir. Eğer son dakika sürprizi yaşamak istemiyor ve zor durumda kalma ihtimalini ortadan kaldırmak istiyorsanız götüreceğiniz tüm malzemeleri evde denemelisiniz. 🏕
2. Kamp Çadırınız için Bir Gölgelik Alın.
Çadırınızı daha rahat kullanmak ve kötü durumlara karşı korumak istiyorsanız mutlaka bir gölgelik almalısınız. Ayrıca gölgelik sayesinde çadırınızın yanına ek olarak da kamp alanında kendinize bir yer yaratabilirsiniz. 🤩 Benim size önerebileceğim gölgelik kesinlikle Quechua Fresh Kamp Gölgeliği. Tam bir fiyat performans ürünü olan bu gölgelik emin olun kamp deneyiminize bambaşka bir hava katacak. 🏕
3. Uyku Tulumunu Es Geçmeyin.
Uyku tulumunun söz konusu kamp yapmak olduğunda en az çadır kadar önemli olduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden uyku tulumu tercihi konusunda da daha seçici davranmanızı önerebilirim. Ayrıca uyku tulumunuzun altına bir mat sermeniz uyku kaliteniz direkt olarak etkileyecektir, bu da size vereceğim ufak bir tüyo olsun. 😎
Uyku tulumu olarak Quechua'nın 2'si 1 Arada Uyku Tulumu'nu önerebilirim kesinlikle. Yorgan ve mat olarak kullanabileceğiniz bu tulum, size hem konforlu bir alan yaratıyor hem de asla yer kaplamıyor. 🤩
4. Kamp Yapacağınız Yeri Dikkatli Seçin.
Eğer ilk defa kampa gidecekseniz daha bilindik, belki daha yakın ve daha konforlu yerleri tercih edebilirsiniz. Kamp yapmaya alıştıktan sonra tabii ki göle, denize karşı, ıssız bir ormanda da kamp yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz ama alışana kadar önceliğiniz her zaman güvenliğiniz olsun. 🌼
5. Kamp için Kontrol Listesi Oluşturun.
Kampa gitmeden önce kontrol etmeniz gereken her şeyin bir listesini oluşturun. Aracınızdan tutun alışverişte alacaklarınıza hatta hava durumuna kadar geniş bir liste olsun bu ve mutlaka kampa gitmeden önce listenizdeki her şeyin yanına bir tık atmış olun. 🤩
6. Öğünlerinizi Planlayın.
Kampa gitmeden önce planlamanız gereken bir diğer ve son önemli şey ise öğünleriniz, yani beslenme planınız. Öğünlerinizi planlamak hem kampa bavul dolusu yiyecekle gitmenizi önleyecek hem de alışverişinizi ve kamptaki günlerinizi daha planlı geçirmenizi sağlayacak. 🌸 Benim tavsiyem yanınıza kesinlikle bozulması çok zor yiyecekler almanız.
Kamp Öncesi Plan Yapmak Neden Önemlidir?
Sadece kamp için değil, hayatımın her anında planlı olmayı tercih edenlerdenim ben ve bu zamana kadar da böyle olmak daima işime yaradı. Ancak kamp gibi gerçekten büyük bir hazırlık gerektiren bir deneyime ekstra planlı gidilmesi gerekiyor bence. Plan yaparak aslında kamp süreciniz boyunca hem karşılaşacağınız her duruma karşı hazırlıklı olmuş oluyorsunuz hem de her koşula göre önleminizi almış. 😎
Eğer kampa giderseniz deneyimlerinizi mutlaka benimle paylaşmanızı bekliyorum, iyi okumalar şimdiden. 😍
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gideceğin yeri araştır mesela ben ilk kampımda kamp alanına gitmiştim çok güzeşdi o yüzden birkaç kere daha gittim. Yanında yolluk mutlaka hazırla malzemeleri alırken özellikle de tulumda üşütmediği minimum sıcaklık yazar sana hangisi uygunsa onu seç hava ile şişen yatakları ilk bir kaç sefer tercih edebilirsin ama eğimli yere çadır kurarsan kayar haberin olsun. Çadırı yaparken altta kalabilecek sivi ve sert şeyleri çıkar uyurken batar. Hava durumunu yakından takip et yağmurlu hava için yanında muşamba ve ip getir. Ağaçları kesme mümkünse yere düşenleri topla. Acil bir durum için yanında oksijenli su ve bandaj bulundur. Ateş yakarken etraftaki çalı çırpıyı temizle ve etrafa avuç büyüklüğünde ya da daha büyük taş koy yanında içlik bulundur hava sıcaklığı çok çabuk değişebilir. Ateş yakarken önceden yakılmış yer varsa ki bu yerlerde siyahlık oluyor orayı kullan. Ve yanında çöp poşeti bulundur. Ve en önemlisi eğlenmeyi unutma:)
00 Yorumla
mümkün olduğunca küçük ve hafif malzemeler alın, biraz pahalı olabiliyor günümüzde dahada pahalı hale geldi, ucuzuna kaçınca bir süre sonra yenilemek gerekiyor daha pahalıya geliyor. kamping alanları için demiyorum ama ormanlık alanlara gidiyorsanızda yanınızda mutlaka ateşli silah bulundurun vahşi hayvanlar çadırınızın dibine kadar gelebiliyor.
00 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
İlk defa kampa gideceğim zaman herkes gibi internete girdim ve saatlerce sordum, araştırdım. Kamp günü geldiğinde ve kamp yaptığımda bunca tantanaya hiç gerek olmadığını anladım.
Çadır, uyku tulum, kamp lambası, yeme-içme takımlarını ve eşyalarını al. (Hamak şart + Kitap)
Bir kamping araştır ve gecelik kirala. Sonra kamping alanındaki kalabalıktan uzakta bir yere çadırını kur. Yerleştikten sonra hamağını güzel bir yere kur ve kendini içine bırak.
Sonra her şeyi akışına bırak.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
32Cevap
- +1 yıl
En önemlisi yanına kamp tecrübesi olan kampı seven birisini al
yol bilenle gidilir
Acemi biriyle çıkarsan sonradan sevmeme şansın var ama bilen biriyle çıkarsan bir daha gitmek istersimn
00 Yorumla - +1 yıl
Sineklerden korunmak için sprey al, güneş kremi önemli, yara bandı ve ağrı kesici yanında bulunsun, bant alıyorum ben hep nolur nolmaz, hırka al akşamları soğuk olabiliyor, hem çadır için hem dışarısı için ışık kaynağı al ama akşam yakma çok böcek girer, tesise gidiyorsan uzatma kablosu almalısın şarj için, çadırda altına mat sermeyi unutma bazen unutab oluyor jajdkfmd ip al eğer denize girersen falan mayonu asarsın, veee sandalye götürmeyi unutma, çünkü mesela sabah hadi denizdir gezmedir zaman geçiyor da akşam şaşıyorsun ne yapacağını sjdkfkk gölge yere kamp kurcan bu yüzden sabah git gideceğin yere çünkü sabah güneşini almayan bi yere kurman lazım yoksa sabah 6 da çadırın içi sauna gibi olur
23 Yorumla- +1 yıl
Motosikletle gittiğim için çadırı oradan kiralama düşüncem vardı. Mat ı yanında veriyorlarmı ki 😅
- +1 yıl
Sanmıyorum sen yine de götür ya
- +1 yıl
Çakmak kibrit şiddetli rüzgara karşı pürmüz.
Ocak almalısın bulamadıysan kabiliyetli olmasın çadırın yok ise seni kamp yapacağın mevsime göre soğuktan veya sıcaktan koruyacak malzemeler den imal edilmiş ürünler düşünmelisin.21 Yorumla- +1 yıl
Çadırı kiralayacağım. Teşekkürler
- +1 yıl
Kesinlikle sinek böcek ilacı al, mini lamba al kendine küçük o tüplerden al, paket tarzı yiyecekler işine yarayacaktır, yanına poşet VS al çöpleri dökmeye çok lazım oluyor altına sermek için battaniye al yerler çok sert dikenli olabiliyor olmasa bile çok üşünüyor gece
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Tuvaletli ve elektrikli biryer olursa iyi olur
Cadir içi yatak al
Terlik olsun mutlaka her zaman ayakkabıyla olacak is degil
Odun falan götür bu dönemde gece soguk olur
Ama odun yakmak içinde tambura ihtiyaç lazim ya da varil falan
Çöp poşetini unutma etrafi temiz tut.
Doğayı seven adam dogayi korur 😊😊00 Yorumla- +1 yıl
yumuşacık yatağımdan kalkıp ilk gittiğimde felç oluyorum sanımıştım. altıma battaniye, mat falan atmıştım ona rağmen felc oldum. sinekler desen kıtlıktan cıkmış gibi vızzz , biz ormanda yaptık devamlı bir hayvan sesi. En son bağırarak çadırdan cıkarken tavşana denk gelmiştim D.
krem al abi bocek için, çadırı kurarkende kuracağın yerin düz ve altında bişey olmadığından emin ol.
00 Yorumla - +1 yıl
Kalmak istediğin yeri iyi araştır gitmeden önce. Öyle her yer iyi güzel görünür ama yorumları dikkatli okumak lazım. Bazı yerler var göründüğü gibi değil. Ama sanıyorum ki bir çok kamp yerinde artık neredeyse herşeyi bulabilirsin
00 Yorumla ben bu espriyi yapmazsam ölürüm espri :
Kampfwagen10 Yorumla- +1 yıl
Ben kamp yapmayı çok severim öneri verecek olursam yatmak için çadırın içine mat almayı ve şişme yatak almayı unutma çünkü ben ilk gittiğimde her tarafıma taşlar batmıştı ekipmanları decatlondan alabilirsin çok kaliteli markaları var sinek ilacı al küçük bir tane kürek testere alabilirsin kalacağın yeri temizlemek için ve gidilecek yer için ben gökçetepeye gidiyorum çok güzel bir yer
00 Yorumla İlk defa yapacaklara en önemli tavsiyem yanlarında ciddi kamp tecrübesi olan birileri olsun mutlaka yoksa eziyete dönüşebilir 😁
00 Yorumla- +1 yıl
Göte dikkat edin, geçen bir arkadaşın popona bir böcek larva bırakmış ag
10 Yorumla kamp yapmamaları. hiç konforlu değil bence :)
00 Yorumlaherkes zaten yazmış eksik olanı ben tamamlayayım. doğanın ve anın tadını çıkar :)
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sağlık ve güvenlik konusunda tedbirli olsunlar. 40 ölçüp 1 biçsinler.
00 YorumlaBattaniye alın abi pike gibi bişi kesin alın ben almadım anam s1kildi al bak pike battaniye ustune ortcek bisi kesin al
00 Yorumla- +1 yıl
Şu Fas ta yaşanan olay yüzünden kamptan korkuyorum. Lütfen sizde bilmediğiniz yerlerde kamp yapmayın...
00 Yorumla - 1 yıl
Bolu Yedigöller var orası güzel huzur verici tavsiye ederim
00 Yorumla - +1 yıl
Hiç yapmadım ama bir gün yapmak istiyorum muhtemelen olacak
00 Yorumla Yatağınız yer sert olmasın daha sonrasında oluşan sırt ve bel ağrısı kadar kötü bir şey yok.
00 Yorumlaİlk defa kamp yapacaklara önerim YAPMAYIN.
Baska soru alayım😀😀00 Yorumla- +1 yıl
Yerinizi yiyip içeceklerinizi iyi ayarlayın dımdızlak kalırsınız yoksa..
00 Yorumla Sinek kovucu sprey alman
03 Yorumla- 1 yıl
@unripeman sana niye geliyor
- +1 yıl
Her ota boka sarılıp yemeğe kalkmayın
00 Yorumla Yanına pompalı tüfek almayı unutma.
00 Yorumla- +1 yıl
Çıplak Kampı’nda yapın
00 Yorumla Okumaya geldim
00 Yorumladoğal hayat iyidir.
00 Yorumla- +1 yıl
Ayı gelebilir 😂😂😂😂
00 Yorumla - +1 yıl
kesinlikle sinek savar bi sprey🫣
10 Yorumla Çadırın içine şişme yatak al daha rahat
00 YorumlaHiç yapmadım. Ama çok isterim
00 YorumlaTen için sinek ilaçları var onlardan alabilirler
00 Yorumlayoutube'dan izleye bilirsin tatlım
00 Yorumla- +1 yıl
Sıkı giyin
00 Yorumla kesinlikle şemsiye alsınlar
00 Yorumla- +1 yıl
Soğuk havada yapmayın
00 Yorumla Çok isterdim kampaa gitmeyi oysakii 🤷🥺
00 YorumlaSinek ilacı almayı unutna
00 YorumlaTek başına olma yeter
00 Yorumla- +1 yıl
Kişisel eşyalarınızı unutmayın
00 Yorumla - +1 yıl
çadırı unutmayın
00 Yorumla - +1 yıl
gidemiyoruz kiiiii
03 Yorumla- +1 yıl
Nerde yapmak isterdin
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp orman falan olabilir doğa havası olan bir yer olsunda
Önerime möneri yokk
01 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 754 cevap paylaştı. arge yap
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayılara dikkat et
00 YorumlaPoşet bolmbol
00 Yorumla- +1 yıl
kızla yapmayın
00 Yorumla her şey kxdkdk
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Şu alsinlar
00 Yorumla - +1 yıl
Çadır al
21 Yorumla- +1 yıl
İlk defa gidiyorum. Eğer hoşuma gitmezse bir daha gitmem. O yüzden çadıra para bağlamak istemiyorum. Şimdilik
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Öncelikle tuvaleti ve banyosu olan bir yeri tercih edebilirsiniz. Bununla alakalı çeşitli siteler mevcut. Birinin linki: https://www.kampyerleri.org/turkiye-kamp-alanlari-haritasi/
Ayrıca karavancıların kullandığı park4night uygulamasında kamp alanlarına bakabilirsiniz: https://www.park4night.com/
Kafanıza göre dağın başına gitmeyin ilk tecrübe olarak. Ayrıca hangi konuma gideceğiniz de önemli. Ona göre yağmurluk veya mat gibi eşyalara kesinlikle ihtiyacınız olacak. Mesela Karadeniz bu mevsimde çok yağmurlu ve geceleri soğuk olur.
Temel malzeme listesi şunları önerebilirim: ıslak mendil, peçete, ilk yardım seti, piknik tüpü, kaliteli ama kesinlikle kaliteli bir çadır, şişme yatak, mat, yağmurluk, sinek - böcek ilacı, polar (sakın sıcak demeyin, gece ihtiyacınız olacak), fener, lamba, şarj aleti, power bank, kibrit, çakmak, bıçak, tabak, tencere, biber gazı, düdük, çakı, trekking ayakkabısı, outdoor kıyafetler, terlik, uyku tulumu - termal içlik (çok soğuk yerler için), battaniye, termos veya semaver, kamp sandalyesi, kamp masası, hamak.
Bunların bazıları mevsime göre değişkenlik gösterebilir tabi ki.
Profesyonel kampçılar kendi yemeklerini avlarlar, o yüzden ilk defa gideceğiniz için kendi yiyeceğinizi (sandviç falan) başta götürmeniz en doğrusu bence.