Schengen (Hollanda) vizesine başvurmuştum. Bugün pasaport elime geçti ve maalesef red olmuş. Oturup ağlamak istiyorum. Neden red verildiği kağıdı yok, nasıl öğrenebilirim?
Vize reddi yedim, nedenini öğrenmek için ne yapmalıyım?
Öncelikle sizin adınıza üzüldüm. Keyifli bir gezi için yaptığınız planların suya düşmesini ve bunun yaratacağı üzüntüyü tahmin edebiliyorum. Ben bir araştırma yaptım. Şu bilgilere ulaştım. Umarım bir yararı dokunur.
Sayın ………………………………………………………………………………………...………...,
....’daki [(temsil edilen Üye Devletin adı) adına] …...………... büyükelçiliği/baş konsolosluğu/konsolosluğu [diğer yetkili merci]; vize başvurunuzu inceleyip; vize talebinizi reddetmiştir.
İş bu karar, aşağıda belirtilen neden veya nedenlerden dolayı alınmıştır:
Sahte / gerçek olmayan / tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir.
Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilmemiştir.
Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.
Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara yasal yollardan sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.
İçinde bulunulan 180-günlük dönem itibariyle, standart vize veya sınırlı bir bölgede geçerli bir vize ile Üye Devlet topraklarında 90 gün kalınmıştır.
Schengen Bilgi Sistemine (SIS) …………. (üye devletin kısaltılmış adı) tarafından, başvuru sahibine dair giriş yasağı kaydı girilmiştir.
En az bir üye Devlet, başvuru sahibini kamu politikasına veya iç güvenliğe tehdit olarak kabul etmektedir.
En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin AB 2016/399 sayılı Tüzüğünün 2/21. Maddesi (Schengen Sınırları Yasası) uyarınca kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu kanaatindedir.
En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin uluslararası ilişkilerine tehdit oluşturduğu kanaatindedir.
Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir.
……… ile ilgili (açıklayınız) olarak yapılan açıklamaların güvenirliğine dair makul şüpheler mevcuttur.
Sunulan destekleyici belgelerin güvenilirliği, gerçekliği veya içeriğinin doğruluğuna dair makul şüpheler bulunmaktadır.
Vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır.
Daha önceden vize talep edemeyerek sınır kapısında vize talep etmeniz gerektiğine dair yeterli kanıt ibraz edilmemiştir.
Planlanan havayolu transit geçişinin amacı ve koşullarına ilişkin gerekçe sunulmamıştır.
Geçerli ve yeterli sağlık sigortasına sahip olunduğuna ilişkin kanıt ibraz edilmemiştir.
İzlenecek prosedüre ilişkin bilgiler (irtibat detayları) için:
İtiraz başvurusu (süre sınırı belirtilecek) ………………………………………... bildirildikten sonra 1 ay içerisinde yapılmalıdır.
Bu karara karşı, bildirim yapıldıktan sonra bir ay içerisinde, kararı veren dış temsilciliğe kararın gözden geçirilmesi için yazılı olarak itiraz edebilirsiniz. Anılan süre içerisinde karara karşı mahkemeye de itirazda bulunabilirsiniz. Ancak bu durumda itiraz süreci sonlandırılır ve artık sadece mahkemedeki dava çerçevesinde inceleme yapılır. İtirazda bulunurken, itirazın gerekçelendirilmesi ve vize başvurusu ile birlikte zaten ibraz edilmediyse, kanıtlayıcı belgelerin sunulması gerekir.
Vize başvurusu yeniden yapılan inceleme neticesinde de dış temsilcilik tarafından tekrar reddedilirse, bir kez daha bildirimde bulunulur. Bu bildirime karşı Berlin İdare Mahkemesi nezdinde itirazda bulunulabilir.
Tarih ve Büyükelçilik / Başkonsolosluk / Konsolosluk / kişilere ilişkin yapılacak kontrolden sorumlu makamların / diğer yetkili mercilerin kaşesi:
Hollanda şu an Türkiye den turist kabul etmiyor diye biliyorum. geçen akşam pegasus un sitesinde öyle bir şey görmüştüm diye hatırlıyorum. yanılıyor da olabilirim ama aklımda böyle kaldığına göre sanırım öyle bir durum var şu günlerde... senin şahsınla değil, ülkemizle ilgili bir mesele olması olası yani.. öğrenci vs gibi özel durum hariç Türkleri almıyorlar şu an Hollanda ya.. muhtemelen bu yüzden ret yedin.. Durumu takip et , tekrar Türkiye'den seyahat yasağı kalktığında tekrar başvurursun.
Seyahat yasağı yok. Aşı olmayanlar için 10 günlük karantina süreci var. Ben çift doz aşımı olmuştum. 2. dediğini bende sonradan öğrenmiştim. Genel anlamda türkleri kabul etmiyorlar.
Ne için almıştın vizeyi? Tatil amaçlıysa Türkiye'ye geri döneceğini garanti belli eden bi durumun olması gerekiyor. Mesela düzenli bi işin olmalı ya da öğrenci olmalısın. Yani Türkiye'ye seni bağlayan bi durum olmalı. Eğer Türkiye'ye geri döneceğini ispatlayamazsan göçmen gibi görürler ve vize vermezler.
Nedenini hiç bir zaman ogrenemezsin. Maddi anlamda problem yoksa muhtemelen eksik evrak vardı. Baştan sona evrakları gözden geçir ve tekrar başvur. Mümkünse bir vize danışmanlığı firmasından yardım al ya da paket tur aldıysan firmadan yardım iste. Onlar sana gerekli evrakları hazirlaman konusunda yardımcı olurlar.
Mesele hesaptaki para miktarı değildir ayrıca. Aylardır duran 15.000 lira bir hafta önce yatmış 1 milyon dolardan daha değerlidir vize alirken. Miktara değil istikrara bakar vize verenler.
Bu konuları 1 yıldır yoğun araştıran biri olarak Schengen vizesini Hollanda, Almanya , Fransa gibi ülkelerden başvuru yapmanı önermem çünkü red oranları diğer Schengen ülkelerine göre çok fazla , tavsiyem vize verme oranları yüksek olan özellikle Yunanistan , Estonya , Litvanya ya da Polonya üzerinden başvurman tabi multi vize olarak , çıktığında o ülkeye gitmek zorunda değilsin yine Hollanda ya gidebilirsin.
türk olman yeterli. Türk insanı en adi hayatı hak eden çok nadir insanlardandır 👌✔ Bunu nerden tutsanız elinizde kalan boktan şeylerden anlamanız pekte zor değildir.
Ben o yüzden mecburiyet yoksa ortada onca masraf edip şengen vizesi alıpta bana 2. sınıf insan gözüyle bakılan ülkelere seyahat etmeyi uygun bulmuyorum.
Merhaba @Hayatınkuralı,
Öncelikle sizin adınıza üzüldüm. Keyifli bir gezi için yaptığınız planların suya düşmesini ve bunun yaratacağı üzüntüyü tahmin edebiliyorum. Ben bir araştırma yaptım. Şu bilgilere ulaştım. Umarım bir yararı dokunur.
Sayın ………………………………………………………………………………………...………...,
....’daki [(temsil edilen Üye Devletin adı) adına] …...………... büyükelçiliği/baş konsolosluğu/konsolosluğu [diğer yetkili merci]; vize başvurunuzu inceleyip; vize talebinizi reddetmiştir.
İş bu karar, aşağıda belirtilen neden veya nedenlerden dolayı alınmıştır:
İlave notlar:
……………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………
Vize talebinin reddi kararına itiraz edebilirsiniz.
Vize talebinin reddi kararına itiraz edilmesine ilişkin kurallar aşağıdaki yönetmelikte düzenlenmektedir:
Bu karara karşı, bildirim yapıldıktan sonra bir ay içerisinde, kararı veren dış temsilciliğe kararın gözden geçirilmesi için yazılı olarak itiraz edebilirsiniz. Anılan süre içerisinde karara karşı mahkemeye de itirazda bulunabilirsiniz. Ancak bu durumda itiraz süreci sonlandırılır ve artık sadece mahkemedeki dava çerçevesinde inceleme yapılır. İtirazda bulunurken, itirazın gerekçelendirilmesi ve vize başvurusu ile birlikte zaten ibraz edilmediyse, kanıtlayıcı belgelerin sunulması gerekir.
Vize başvurusu yeniden yapılan inceleme neticesinde de dış temsilcilik tarafından tekrar reddedilirse, bir kez daha bildirimde bulunulur. Bu bildirime karşı Berlin İdare Mahkemesi nezdinde itirazda bulunulabilir.
Tarih ve Büyükelçilik / Başkonsolosluk / Konsolosluk / kişilere ilişkin yapılacak kontrolden sorumlu makamların / diğer yetkili mercilerin kaşesi:
İlgilinin imzası: