Daha önce Katar'a gitmiştim ama iş amaçlı bir seyahatti.Şimdi hedefimde İsviçre veya İtalya var. Yaklaşık iki haftalık bir tatil düşünüyorum. İki ülkeden birine gideceğim. Yanıma kıyafet haricinde almam gereken şeyler neler?
Yurt dışına 2 haftalık bir gezi planladım. Valizimde olması gereken şeyler neler?
2021 yılı itibarıyla bu soruya verilecek olan cevabın en başında aşı belgeleri olacaktır.
Yurt dışı seyahat için gerekli olan ilk belge – elbette pasaport, ve eğer talep ediliyor ise seyahat edeceğiniz ülkenin vizesi – aşı pasaportu olacaktır. Yani gideceğiniz ülkenin talep ettiği aşı ne ise onun belgesini almış olmanız gerekir. AB ve ABD Sinovac’ı kabul etmiyorlar. Dolayısı ile aşınız Biontech olmalıdır.
Yaşamakta olduğumuz pandemi nedeniyle valizinize öncelikle sağlık ile ilgili malzemeler koymalısınız. Gittiğiniz ülkelerde bulamayabilirsiniz.
Bunlar nelerdir?
Maske
Eldiven
Alkol bazlı el dezenfektanı
Susuz sıvı sabun
Ateş ölçer
Kullandığınız ağrı kesiciler
Yanık merhemi
Yara bandı
Gribal enfeksiyon ve nezle için ağrı kesici ve ateş düşürücü
Kullanıyorsanız lens ve lens solüsyonu
Termometre
Eğer sıcak ülkelere gidiyorsanız ve denize girecekseniz;
Güneş kremi
Antibakteriyel krem ya da merhemler
Böcek, Sinek uzaklaştırıcı ilaçlar
Gelelim normal tatil malzemelerine.
Bunlar da normal bir seyahat için size gerekecek olan eşyalar
Teşekkür ederim, evet Biontech aşı oldum. Ama bunun için bir kart yok elimde. Tıraş makinesi, Evrensel şarj aleti, Kıyafet ve özellikle iç çamaşırı önceliklerim arasında. Teşekkür ederim.
Merhaba @SinirliBiber
İyi tatiller. Tadını çıkar.
2021 yılı itibarıyla bu soruya verilecek olan cevabın en başında aşı belgeleri olacaktır.
Yurt dışı seyahat için gerekli olan ilk belge – elbette pasaport, ve eğer talep ediliyor ise seyahat edeceğiniz ülkenin vizesi – aşı pasaportu olacaktır. Yani gideceğiniz ülkenin talep ettiği aşı ne ise onun belgesini almış olmanız gerekir. AB ve ABD Sinovac’ı kabul etmiyorlar. Dolayısı ile aşınız Biontech olmalıdır.
Yaşamakta olduğumuz pandemi nedeniyle valizinize öncelikle sağlık ile ilgili malzemeler koymalısınız. Gittiğiniz ülkelerde bulamayabilirsiniz.
Bunlar nelerdir?
Eğer sıcak ülkelere gidiyorsanız ve denize girecekseniz;
Gelelim normal tatil malzemelerine.
Bunlar da normal bir seyahat için size gerekecek olan eşyalar
Kişisel bakım malzemeleri
Teşekkür ederim, evet Biontech aşı oldum. Ama bunun için bir kart yok elimde.
Tıraş makinesi,
Evrensel şarj aleti,
Kıyafet ve özellikle iç çamaşırı önceliklerim arasında.
Teşekkür ederim.