Belçika'ya gezmeye gidebilir mi. Nas bir yol izlemeli vize pasaport filan yok
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Asgari ücretle birikim yaparak yurt dışına gitmek çok zor. Döviz gün geçtikçe yeni zirveler görüyor, kaldı ki senin pasaport ve vize masrafın da olacak.
2021 yılı için pasaportlar en az 6 aylık üzere çıkartılıyor ve harç ve defter bedelleri 407.2 lira tutuyor. (Bordo pasaport için)
Schengen vizesinin de 80 Euro ücreti var. Yani daha yola çıkmadan 1200 lira civarında bir masraf oluyor. 1 haftalık bir tatil planı için uçak biletleri, oradaki konaklama ve yeme-içme vs. ihtiyaçlar için 10-25 binlik bir gider kalemi oluşuyor.
Eğer 30 yaşını doldurmadıysan youth exchange dediğimiz Erasmus+ kapsamında düzenlenen kısa süreli programlar var. Bu programlarda hem gönüllü çalışmalar yapabilir, hem de gittiğin ülkeyi rahatça gezebilirsin. Bu programlarda konaklaman, vize ücretin, ulaşım giderlerin vs. Erasmus+ kapsamında hibeleniyor.21 Yorumla- Soran+1 yıl
28 yaşındayım
- +1 yıl
İşletımız ndenıyle cok Avrupa ülkesi gezdım oralar cok pahalıdır bızım ulkemıze göre yemek konaklama ucretlerı biz bir fuar suresinde otellere calışanımz diğer uc muhendısle dunyanın parasını veriyoruz kalcak yer varsa gidilir avrupaya
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
43Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 615 cevap paylaştı. Tabii ki gidebilirsin ama şartları epey zorlaman gerekir. https://www.skyscanner.com.tr bu siteden en uygun bileti bulabilirsin. Zaman zaman gidiş dönüş biletler 700-800 liraya kadar düşüyor. Orda tanıdık birileri yoksa en ucuz kalacak yer hostel bile olsa 50 euro/gece. Havaların iyi olduğu bir zamanda gidebilirsen çadır kurarak konaklamayı biraz daha uygun fiyata maledebilirsin. Yeme içme olarak da genelde marketlerden ekmek+salata alarak soğuk sandviç ile idare edersen toplamda 5-6.000 lira ile ortalama 5 gecelik bir gezi planlayabilirsin. Bu da senin 2 maaşına denk gelir ki o kadarını da sanırım bir şekilde ayarlarsın.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Sulalenin çoğu orda dayı teyze
- +1 yıl
Asgari ücretle bulunduğun şehri bile rahat gezemiyorsun. Böyle sorular bana artık ahmaklık olarak geliyor. Yahu arkadaş hiç mi yaşadığın ülkenin durumunu bilmiyorsun, hiç mi bir yerden kulağına çalınmıyor? Asgari ücretle yaşayamıyorsun bile, kalkmış bir avrupa ülkesine gidebilir miyim diyorsun? Ya hiç hesap bilmiyorsun ya da dalga geçiyorsun. Biraz akıllı şeyler yaşayın.
10 Yorumla Ben asgari ücret ile çalıştığım zamanlar da 1.600 küsür lira idi. tabii ki şimdi ki kur farkını koyarsak, şu an ki paranın bir değer yok ama, o zamanlar jolly ile avrupa turuna çıkmıştık. bu zamanda mümkünmüdür, muamma. ama harcamaların'dan kısarsan, kira derdin filan olmazsa yine gidersin tabiki. pasaport dediğin çok masraflı bir şey değil.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Önce aç karnını doyur da yurtdışına seyehat kalsın. Unutma sen türksün fakirsin hiçbişe yapmaya hakkın yok kendi ülkende bile eziksin. suriyeli gelir ezer o gelir ezer bu gelir ezer. devletin soyar soğana çevirir. Aa dur ya bu dünyada hemen her yerde olan bişe değil miydi? (bu kadar ağır olmasa da)
10 Yorumla Hahha lan varya güldüm abla valla adamsın asgari ücretle sen Hollandaya gitcenn sen amanda aman jsjsj
Şehir dışına semt dışına çıkamıyoruz ne yurt dışı ya
Daha kendi ülkemi hiç gezemedim kendi ülkemi bilmiyorum elin turisti benden daha iyi biliyor Türkiyeyi10 YorumlaGidebilir
Kredi kartı ile uygun taksit yaptırılabilir.
Ama tabi pasaport ve vize işlemleri için de neredeyse 1.500 2000 arası para gidiyor. Onu yavaş yavaş biriktirip ödeyebilir.
Yani hemen olmaz ama sabırla biraz dişini sıkarak yapabilir10 Yorumla- +1 yıl
Google haritalara giriyorsun orada arama kutusuna Hollanda ya da Belçika yazıyorsun sokak görünümünden (street view) istediğin yerlerini gezebilirsin. Asgari ücret ile anca bu kadar, iyi tatiller.
40 Yorumla - +1 yıl
Arkadaşım, öncelikle hayal edebilen azınlığın içinde ses çıkaran birilerinin oldğunu görmemi sağladığın için teşekkür ederim. Şu an vereceğim soruna tatmin edici bir açıklama getirmez ama umutlarımı yeşerttin teşekkür ederim
10 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 341 cevap paylaştı. perişanlık yaşarsın.. euro nun 10 da biri değerine sahip bir para birimimiz var.. bir hafta tatil için en az 6-7 aylık maaşını harcarsın. değer mi? ve o tatil de çok sınırlı şartlarla olur..
00 Yorumla- +1 yıl
Önce pasaport sonra vizeyi almalı, üstüne bilet alacak parası olmalı, orada euro harcayacak ona göre gitmeli. Euro 9 lira ona göre hesap yapmalı. Asgari ücret ile gidemez gibi duruyor.😂😂
00 Yorumla - +1 yıl
Ya kardeşim asgari ücretli memleketine zor gidiyor açıkirim dur tuvalete gitmiyor masraf olur diye. karnını zor duyuruyor sen belcika diyorsun
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
para biriktirip gidebilirsin turlar var onlar daha uygun olabilir
10 Yorumla - +1 yıl
gider tabiki rüyasında gider bide avruğa bize kıskanıyooo diyen ezikler gider
10 Yorumla Hollanda vize almadan gidebilirsin sanrm gezmek icin yanlis bilmiyorsam
00 Yorumla- +1 yıl
asgari ücretle anca pasaportu çıkartır 10 ayda ödersin. Bende öyle olmuştu. Bol şans
00 Yorumla - +1 yıl
ordan koh samui ve avustralya surf bıle yapmak için gidebilir.
00 Yorumla Gider Tabi neden Gitmesin Ki Gider Orda Kalır Başka bi B*k Yiyemez :D
00 Yorumla- +1 yıl
Tek başına gitmek istersen masraflı oluyor en azından bir tur ile anlasirsan daha uyguna gelir.
00 Yorumla Sen gürcistana git ağa gibi maaşınla geçinirsin gelirken 5 kiloda et alırsın bide para üstüyle tatil biter
10 Yorumla- +1 yıl
nasıl bir soru bu şaka mı gerçek mi? asgari ücretliler aclık sınırının altında kalıyor neredeyse. adam karnını doyursa şükür edecek sen gezmeden bahsediyon. agam bizimle eğleniyii modundasın sanırım
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
hahahaha, Asgari ücret demek günlük çalışan demektir.
00 Yorumla tabiki gidebilir asgeri ucretle ortalama bir telefon alıp google maps te belcikayı rahat rahat gezebilirsiniz iyi eğlenceler
00 Yorumla- +1 yıl
Google mapstan gezebilecek internet parasını bulduysa ne mutlu ona😂
00 Yorumla Çok hayali varsa para biriktirirse gider, ama dediğim gibi maaşla gidemez birikim yaparsa gider.
00 Yorumla- +1 yıl
1 senelik maaşınla uçak bileti alırsın anca😂
10 Yorumla - +1 yıl
Türkiye olabilir ama yurt dışı zannetmiyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Gider de belki zor gider. Simit yer gitse de
00 Yorumla - +1 yıl
Maalesef bütçe karşılamaz
00 Yorumla Uçak bileti bile alamaz
00 YorumlaAğam bizle eğlenir 😂
00 Yorumlaözlemiştik böyle troll soruları
00 Yorumla5 sene birikim yaparsan belki olur
00 Yorumlaborca girmem gerek ama neden gitmek istiyorsun ki
00 YorumlaTefeciden borç almadığı sürece gidemez
00 Yorumla- +1 yıl
Gidemez
10 Yorumla - +1 yıl
gogil mapten gider başka gidemez
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
1 sene para biriktir gidersin
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Gidemez. Otur oturduğun yerde
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Sponsor bulursa
20 Yorumla - +1 yıl
asgari ucretle gecinemessin bile
00 Yorumla Şu zamanda bir ilden bi ile anca geçebilirsin😂
00 Yorumla- +1 yıl
Ne Avrupai, edirneyi geçemez
00 Yorumla Başını gider knk
00 Yorumla- +1 yıl
Gidemez
00 Yorumla Sanalalemde anca
00 YorumlaO biraz zor bu kurla
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır gidemez.
00 Yorumla - +1 yıl
mümkün değil.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
önce pasaport almalı
00 Yorumla - +1 yıl
sanmıyorum.
00 Yorumla rü ya da
00 YorumlaAslaa
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Nein
00 Yorumla
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Asgari ücretle çalışan birisi Hollanda ya da Belçika'ya gezmeye gidebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Bu soruya nasıl bir cevap verebileceğimi bilemiyorum.
Hiç ders çalışmadığım yerden geldi. Baştan başlayarak durumu analiz edelim. Asgari ücretle çalışan birisi, eğer bir birikimi yoksa Hollanda ya da Belçika’ya uçak ile seyahat edemez.
Sadece gidiş uçak bileti dahi asgari ücretin tamamına denk gelir.
Dönüş ile birlikte bilet 4-5 bin civarında olur. Eğer, nadiren de olsa 1500 -2000 TL arası fırsat biletlerini yakalayabilirseniz, orada kazançlı olursunuz. Bunun için de çok sıkı takip gerekir.
Pasaport ve vize de yok ise, bu durumda benim size pek fazla bir tavsiyem olamaz. Pasaport ve vize olmadan ülke dışına nasıl çıkılır, kafamda hiçbir cevap yok. Ancak kural ve yasa dışı bir seyahat olabilir, bu konuda da benim önereceğim hiçbir yöntem yok. Şansımızı fazla da zorlamamak gerekir.
Bence gidin, ilk iş bir pasaport alın. Hem pasaport aldıktan sonra, yurtdışında bir iş olanağı da bulabilirsiniz. Ki o ülkede, yani Avrupa tarafında ücretler bizim asgari ücretin kat be kat üzerindedir. Rahat rahat birikim yapabilirsiniz. Ama önce pasaport. Eğer pasaport olur da, vize olmazsa yine sorun olur. Uçak ile seyahat edemezsiniz. Bir şekilde girseniz bile rahat edemezsiniz. Hep diken üstünde olursunuz.
Bu önerimi lütfen yanlış anlamayın. Ama kadın ya da erkek, bir Hollanda ya da Belçika vatandaşı ile evlenirse, o zaman doğrudan giriş hakkı kazanır. Ama bu durumda da pasaportunuz olması gerekir.
Bu ekstra ilginç soruya benim cevabım bu. Bol şanslar.