Bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum. Yurtdışına gidebilen varsa nasıl yaptınız ne yapmak gerekir?

Amerikadan gelen bir arkadasımla konuşuyoruz bugün. Fiyatlardan yakınıyor. Bir kahve 25tl nedir ya diye bizim orda 2 $ diyor. Türkiyeden gelen rn kaliteli fındık kilosu 10$ yiyoruz diyor. Araba, telefon hertürlü elektronik gıda ucuz iş imkanları mükemmel. Yazları burda mis gibi tatilini yapıp dönüyor. Nedir abi bu çektiğimiz ya. Bir araba almak için bile 10 yıl borç ödüyoruz. En güncel en iyi özellikle tekefonlar olmuş 20bin. Adam 700$ alkyor ya 700! Her yer Suriyeli Afgan dolu. Siyasi kirlilik bitmiyor. Sürekli kadına hayvana tecabüz cinayet haberleri. Yasa yok. Zaten isteyen canın nasıl istiyorsa öylece kanun çıkarıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. 1 günlük çalışmanla 1 kilo et alamıyorsu. Temel ihtiyaç yağın kilosu bile 100. Avmler hep turist hep Arap. Resmen bu yüzyılın Afrikası. Türkler fakir ülkeye gelenler basıyor parayı onlar için çalışıyoruz. Bu ne biçim bir yerdir ya artık can güvenliği bile yok isteyen istedigini desin bu şartlardan burada yaşamaktan sonuna kadar nefret ediyorum. Tek amacım nasıl kurtulurum burdan? Gidebilen nasıl gittigini soylesin lütfen
Bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum. Yurtdışına gidebilen varsa nasıl yaptınız ne yapmak gerekir?