Tarihi, kültürel, geleneksel açıdan etkileyen bir çok şehrimiz var ve hepsi birbirinden güzel olmakla birlikte doğası, insanları, yemekleri vb unsurlarda turistler üzerinde etkisi oluyor. Oraya daha çok talep artıyor ve bölgenin tanıtılmasında çok büyük rol oynuyor. 👉Türkiye'de tarihi ve doğası güzel olan bir çok yeri araştırıyorum ve gerçekten harika yerler var ve Türkiye'de yaşadığım için şanslı olduğumu düşünüyorum. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Türkiye'de en çok merak ettiğiniz ve gitmek istediğiniz şehir hangisi?
Ben sadece bir kere yurt dışına çıkabildim çıktığımda da bir kaç farklı şehri gezme imkanı buldum fakat Türkiyeyi gezmeyi o kadar çok istiyorum ki özellikle doğu kesimini. Orası eski medeniyetlerin yaşadığı bir yer olduğu için tarihi yerler aşırı ilgimi çekiyor.
Çok şanslısın turizim olarak başı çeken bir şehrimizde yaşıyorsun. Orada hem fuar etkinlikleri, deniz kum güneş turizmi ve kültür vb birçok turizm çeşidine ev sahipliği yapan bir yer. Ben de sahil kenarında olan bir yerde yaşıyorum dediğin gibi kültür turizmi daha cazip geliyor.
Yabancı ülkere gittiğimde turistik değil de lokal halkın yaşadığı yerleri geziyorum, değişik tecrübeler yaşıyor insan. Uzakdoğuya gittim iki kez. Türkiye'den geldiğimi söyleyince sempatileri artıyor insanların
Tabi ki daha farklı deneyim sunuyor, hem onların yaşadığı kültürle daha çok iç içe oluyorsun, hayat şartlarını, yaşam tarzlarını, yemeklerini vb birçok şeyi gözlemliyorsun. Uzak doğuya ben de gitmek, oranın yemeklerini tatmak ve kültürlerini yakından öğrenmek istiyorum. İşte bakalım umarım başarabilirim.
Yemek konusunda hem fikir değiliz 😂 Damak tatları çok çok farklı. Tayland'da aç kalmıştım. Bir kaç yıl sonra Endonezya'ya gittim. Yanıma peynir, zeytin ve sucuk almıştım 😅😅😅
Yemek konusunda benim sıkıntım olacağını düşünmüyorum fakat yemek konusunda aşırı titizim pis bir ortamda yapılması hoşuma gitmez. Ben her kültürün yemeğine açığım ve farklı tatlar denemeyi çok istiyorum. Bence mantıklı olanı yapmışsın hahahaha onların kahvaltı kültürü bizden çok uzakta maalesef. Aslında düşünüldüğünde farklı ülkelerde türk lôkantaları bulunuyorm
Pattaya'da buldum bir Türk restoranı ama tatilin sonu gelmişti. Yemek kültürü konusunda Balkanları tavsiye ederim. Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova'ya gitmiştim. Yemeklerin isimleri dahi aynı çünkü ata mirası oralar
Ah be çok kötü olmuş tatilin sonunda bulmak. O yerlerin yemek zevki çok güzel dediğin gibi ata mirası. Hele ki börekleri felan çok güzel. Umarım gidersem deneyeceğim.