"İşin aslı şu; Galata Kulesi daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aitken her vatandaşımız 30 lira vererek ziyaret edebiliyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrinden sonra ise sadece Galata Kulesi değil, Topkapı Sarayı, Türk İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi hulasa Türkiye'nin dört bir köşesinde bakanlığımıza ait. Milli Saraylar'a ait 300 civarındaki müze ve ören yeri 'Müze Kart'la çok daha ucuz ve rahat ziyaret edilen mekanlar haline geldi. Normal vatandaşın kullandığı 'Müze Kart' 60 lira, bu kartı alan vatandaşımız 1 yılda birden fazla Galata Kulesi'ni ziyaret edebiliyor. Daha önce sadece 1 sefere 30 lira veriyordu. Sadece Galata Kulesi'ni mi ziyaret edebiliyor?"Kaynak:sputniknews. com
Turist gelsin, yerli gelmesin demenin en temiz yolu. Ayıp olacağını düşünmüşlerdir, düşünsenize turist geliyo 3-4 dolar verip giriyor.. Güzelim kule! Tabii ki 11-12 dolardan aşağı olamaz..
Yerli turist mi? Gelmesin, zaten ne kazandıracak ki? Değil mi...
Bu arada sizin de yazdığınız gibi Galata kulesinin yönetiminin İBB'den alınıp Kültür Bakanlığı'na verildiğini de unutmamak lazım. Önemli detay.
Ben o parayı kolay kazanmıyorum.. Çıkmıyorum arkadaş.. çıkmayacağım da.. Turiste yüksek fiyat yapsınlar.. Yabancı ülkelerde böyledir.. turiste yüksek fiyat, yerli halka düşük fiyattır.. Ülkemizde ise tam tersi , turiste 12 lira ya tekabül eden 12 dolar gibi bir rakamken , kendi insanımıza 100 lira.. bravo gerçekten..
@Gereksizzinsanlar bilmiyorum , hayretler içindeyim artık.. aklım mantığım almıyor bu olan biteni.. kendi insanına bu kadar değer vermeyen bir ülke daha yoktur. aynı şekilde turistleri bu kadar aşırı önemseyen ve kayıran bir ülke daha yoktur.. dünyanın her yerinde turist, ikinci plandadır... ülkemizdeyse turist birinci planda , kendi insanımız ikinci veya üçüncü planda.. gerçekten çok yazık.. turiste 40 dolar ( 350 tl ) yapacaksın , kendi insanına 40 lira.. ki o da maksimum.. olması gereken budur.. oradan devlet kasasına giren toplam para daha bile fazla olur.. turistler bu ülkede 1 dolara.. döner yiyor.. yanında içeceğiyle birlikte.. 1 lira gibi onlar için bu rakam.. gülüyorlar ödeme yaparken.. ben buna şahit oldum.. onlara yüksek fiyat yapacaksın orayı.. işine gelirse çıksın..
Zaten oraya %97 yabancı turistler geliyor. Hem yerli turist ve yabancı turist, öğrenci fiyatları hep ayrı. Bi zahmet yabancı turiste yüksek fiyattan satsınlar , turist için en beleş ülke biziz. Siz de sanki hergün oraya çıkıyormuş gibi yazmışsınız. Hep amaç propaganda.
Lütfen eksik haber yapmayınız! Amaç müze karta teşvik ve turist gelirinin artması. Müze kartı 60 TL, ve tek sefer giriş yok bir yıl boyunca kullanılıyor. Üstelik müze kart ile Topkapı Sarayı, Türk İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi yerlerde de geçerlidir. Fiyatı İBB yükseltmedi, artık kültür ve turizm bakanlığına bağlandı. :) Haberin detayları burada; www.google.com/.../galata-kulesini-ziyaret-yabancilara-100-lira-yerli-turiste-muze-kart-ile-60-lira-1849993
100 tl sembolik. Kültür bknlığına geçti ve 60 tl ye müzekart alıp kule dahil 1 yıl boyunca sınursız müze geziyosun. O yüzden kimse 100 tl vermiyor. Maksat insanlara mğzekart aldırmak
Hükümet ist belediye seçimlerini kaybedince kuleyi aldılar fecaat bir restorasyonla açtılar şimdide yerli girmesin yabancı turist girsin gibi bir fiyat dayamışlar
o 100 tl'yi ben 1 ayda kazanıyorum... kusura bakmasınlar anlımızda keriz yazmıyor. zengin bebeleri falan girsin. biz işçi adamız bizim verecek paramız yok.
Müze karta ile 60 tl imiş öğrencilere halâ 30 tl imiş turistleritokatlıycakmıs devlet 100 tl yapıp açıklama bu şekilde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zam. şampiyonu Ekrem. Imamoglunu hatirladinizmi? Metrobuslere tramwaylara metrolara dogalgaza suya en az %60 indirim uygulayacagiz demisti ya hani? Tam tersini yapti kol gibi s0ktu siz hala tayyiplemi ugrasiyosunuz?
Galata Kulesi uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlandı.
Muze gibi düşünülürse zaten ogrenci, öğretmen ve 65 yaş ustune bedava... Diger vatandaslara ise butun muzeler yıllık 60 lira... sanirim muze kapsamindadir
Galata Kulesi uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan BELTUR tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlandı.
Başka ülkelerde tatil çok daha pahalıya mal oluyor. Yunanistana zengin turist gidiyor para döküyor, size gelenler fakirler. Vizyon lazım pazarlama lazım yoksa biz de fakir kalıyoruz. Yunanistan turizmden vuruyor parayı