Gelen turist tabii ki ülkeye döviz sokuyor ama bu kadarı da biraz fazla değil mi? Arada büyük bir fark var ve eminim ki daha birçok etkinlik vs. aynı şekilde fiyat farkı ile yapılıyordur. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
İki otel, aynı tarih, aynı odalar...
İlk otel Alman'a 6.346 TL, Türk'e 15.959 TL..
İkinci otel İngiliz'e 33.244 TL, Türk'e 58.194 TL.. pic.twitter.com/XLV477Q3PF— Con Sinov (@lordsinov) May 16, 2021
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Merhaba @sudealis,
Bakın bu denklem doğru değil arkadaşlar. Dahası da var. Bu soru da doğru bir soru değil. Soru daha farklı ve daha dengeli bir tarzda sorulmalı. Önü ve arkası iyice araştırılmalı. A burada bir hata var. Bu hatanın birinci derece sorumluları Oteller ve tur operatörleri.
Sezondaki fiyatlandırma modelleri hakkında doğru bilgileri vermek ve aradaki farkları açıklamak onların görevi. Oteller ve tur operatörleri gerekli açıklamayı yapmayınca, bu kez tüketici aklına geldiği gibi yorum yapıyor. Olan da sektöre oluyor. Antalya’da oteller artık yaklaşık olarak 4-5 ay doluluk yakalayabiliyor. Bu da Haziran, Temmuz Ağustos Eylül ve Ekim aylarına denk geliyor. Ama oteller Nisan ayında açılırlar ve iki ay çok düşük doluluklarla geçer. Geri kalan aylarda oteller kapalıdır. Ama bazı sabit giderler işlemeye devam ederler. Personel maaşları ve giderleri. Enerji, su, bakım ve onarım. Bunların hepsi kışın da devam eden sabit harcamalardır.
İşte tam bu noktada tur operatörleri devreye girerler. Otellere çok yüklü miktarda ön ödemeler yaparlar. Bir nevi pre finansman yaparlar. Buna mukabil, otellerden belli sayılarda kontenjan alırlar. Yetmedi bir de her ay için belirli bir doluluk oranı garantisi verirler. Yüksek oranda risk alırlar. Oteller de buna karşılık tur operatörlerine ödeme kolaylıkları sağlar ve diğer tur operatörlerine karşı avantajlı fiyatlar verirler.
Öte yandan bazı tur operatörleri de bu riskleri almaksızın, bizim sor – sat dediğimiz yöntemler ile çalışırlar. Örneğin belirli bir dönem için oteldeki müsait odalar alırlar. Belirli bir tarihe kadar tutma hakkı ile satmaya çalışırlar. Ama diğerlerinin avantajlarını alamazlar. İki farklı fiyat olan örneklere bakınca akla ilk gelen açıklama bu. Nitekim satış yapan acente isimlerine bakarsanız, ayrı ayrı olduklarını görürsünüz.
Ama bu arada kişisel kanaatim; arada yine de bu kadar fahiş bir fark olmamalı.
@barraquda beyefendi ben kusadasinda 3 yıldızlı otelde 1 haftada annemle beraber 1700 liraya tatil yaptım ve hiç memnuniyetsizlik yaşamadım ve indirim de sağlandı bize
Ama anlattığım yıllar önceydi şimdi sistem değişti galiba
Türk acentelerinin bundan sorumlu olduğunu mu varsaymalıyız? Eğer öyleyse, ne yapıyor bunlar? Dolarla yatırıma girip 10 katı kar mı sağlamaya çalışıyorlar?