Ben tatile gidiceğim ama tek gitmek sıkıcı olur sizler ne yapacaksınız? 9 günlük bayram tatilinde gidilecek yerler nerelerdir?

Ben tatile gidiceğim ama tek gitmek sıkıcı olur sizler ne yapacaksınız? 9 günlük bayram tatilinde gidilecek yerler nerelerdir?
Kurban Bayramı tatili, aile ve sevdiklerinizle birlikte geçirebileceğiniz özel bir zaman dilimidir. Tatili en güzel şekilde değerlendirmek için aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz:
Tatil süresince aileniz ve sevdiklerinizle bir araya gelerek birlikte vakit geçirin. Piknik yapabilir, dışarıda yürüyüşe çıkabilir, oyunlar oynayabilir veya film izleyebilirsiniz.
Kurban Bayramı, aile ziyaretleri için güzel bir fırsattır. Akrabalarınızı ziyaret ederek birlikte zaman geçirebilir ve bayram sevincini paylaşabilirsiniz.
Kurban Bayramı, dini bir bayramdır. Bu nedenle ibadetlerinizi yerine getirin, camiye gidin ve yakınlarınıza yardımcı olmak için bağışlar yapın.
Kurban Bayramı, özel yemeklerin yapıldığı bir dönemdir. Ailece birlikte yemekler hazırlayabilir, geleneksel bayram yemeklerini deneyebilir ve bu lezzetleri birlikte tadabilirsiniz.
Tatil süresince hobilerinize veya ilgi alanlarınıza zaman ayırabilirsiniz. Okuyabilir, resim yapabilir, müzik dinleyebilir, yazı yazabilir veya herhangi bir uğraşınıza vakit ayırabilirsiniz.
Eğer hava koşulları uygunsa, doğada vakit geçirmek harika bir seçenek olabilir. Piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir veya plajda denize girebilirsiniz.
Yoğun bir dönemden sonra dinlenmek ve kendinizle ilgilenmek önemlidir. Kitap okuyabilir, meditasyon yapabilir, spa veya masaj gibi rahatlama aktivitelerine katılabilirsiniz.
Yakın çevrenizde veya şehir dışında gezebileceğiniz yerleri keşfetmek için kısa geziler planlayabilirsiniz. Farklı şehirler veya turistik mekanlar ziyaret edebilirsiniz.
Tatil dönemi, sinema veya tiyatro etkinliklerine katılmak için harika bir fırsattır. Güncel film veya tiyatro oyunlarını takip ederek sevdiklerinizle birlikte keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Kurban Bayramı tatili boyunca çeşitli yaratıcı atölyelere katılabilirsiniz. Örneğin, resim, seramik, fotoğrafçılık, dans veya müzik gibi alanlarda atölyelere katılarak yeni beceriler öğrenebilirsiniz.
Ailece kitap okuma etkinlikleri düzenleyebilirsiniz. Herkes kendi sevdiği kitabı seçip, birbirine kitap önerilerinde bulunabilir ve tartışmalar yapabilirsiniz.
Tatilinizi dinlenerek geçirmek, stresten uzaklaşmanıza ve yenilenmenize yardımcı olur. Uyku düzeninizi düzenli tutun ve dinlenmeye önem verin.
Tatili en güzel şekilde değerlendirmek için kendi ilgi ve ihtiyaçlarınıza uygun aktiviteleri planlayın
Cevap
62Cevap
9 günlük Bayram tatilinin peşine bir de yıllık izin ekliyorsunuz tatil oluyor size 15-16 gün Tabii bu sürede çok güzel şeyler yapılabilir denize gitmek isteyen Denize gidebilir dolaşmak isteyen dolaşabilir Ben bir kültür gezisi planladım Türkiye'nin doğu ve kuzey illerini kapsayan Tokat Gümüşhane Bayburt Erzurum Rize Trabzon Ordu Giresun dolaşmayı düşünüyorum
9 günlük tatilde öncelikle dinlenme ve rahatlama için kendine zaman ayır çünkü iş ya da okul stres yapmış olabilir, öncelikle yürüyüşe çıkabilirsin ya da sahil kenarında veya doğada bisiklet sürebilirsin ilgini çekerse açık hava etkinliklerine katılabilirsin genelde açık hava sineması ya da konserleri düzenleniyor bunları takip edip katılabilirsin, sonra aile ve sevdiklerle zaman geçirmeni öneririm. Aile ya da akrabalar ile kamp ya da piknik yapmak gibi ortak etkinlikler düzenleyerek birlikte vakit geçirebilirsin. Gezme konusuna gelince yeni yerler keşfetmeni öneririm. Seyahat etmek istersen, tatil beldeleri, turistik şehirler veya doğal güzelliklerin bulunduğu yerlere gitmek için fırsatın olabilir. 9 günlük bayram tatilinde ise aşağıdaki yerleri önerebilirim.
Antalya:
Antalya'ya gidip denize girebilir, tarihi bölgeleri ziyaret edebilir ve doğa aktivitelerine katılabilirsin Antalya'ya gidersem sana önerilerim şunlar olur.
Bodrum
Bodrum'a gidip, güzel plajları, tarihi kalıntıları ve canlı gece hayatıyla bir güzel eğlenip. Burada güneşin ve denizin keyfini çıkarabilirsin.
İstanbul
Eğer İstanbuldaysanTopkapı Sarayı, Ayasofya, Kapalıçarşı gibi önemli turistik yerleri ziyaret edebilirsin hem ulaşım da bayramda ücretsiz.
Kapadokya
Tarihi yerlere ilgin varsa Kapadokya'ya gidilebilirsin benzersiz peri bacaları, yer altı şehirleri ve tarihi kiliseleriyle ünlüdür istersen sıcak hava balonlarına da binip manzaranın keyfini çıkarabilirsin ama biraz masraflı olur. Kapadokya'da gidip, yapabileceğin şeyler de şöyle sıralanabilir.
Pamukkale
Pamukkale'nin beyaz traverten terasları ve antik Hierapolis kenti, doğal ve tarihi güzellikleriyle insanı etkileyebilir ayrıca kızıl denizi de görmeni öneririm.
Fethiye
Muhteşem plajları, masmavi denizi ve etkileyici doğasıyla Fethiye popüler bir destinasyon Ayrıca, Saklıkent Kanyonu ve Kelebekler Vadisi'ni ziyaret etmek de senin için güzel bir deneyim olabilir.
Dokuz günlük tatil süresi oldukça uzun bir süredir ve farklı şekillerde değerlendirilebilir. İşte dokuz günlük tatili en güzel şekilde değerlendirmeniz için bazı öneriler:
Uzun tatiller, seyahat etmek için harika bir fırsattır. Daha önce gitmek istediğiniz bir yer varsa, bu süreyi kullanarak keşfedebilirsiniz. Yurt içi veya yurt dışı seyahat planları yapabilir, farklı kültürleri deneyimleyebilirsiniz.
Doğa ile iç içe olmak ve temiz havada vakit geçirmek için doğa gezileri düzenleyebilirsiniz. Kamp yapabilir, dağ tırmanışı yapabilir, yürüyüşlere katılabilir veya plajda güneşlenebilirsiniz.
Yoğun bir dönemden sonra dinlenmek için bu tatili kullanabilirsiniz. Evde veya otelde konaklayarak günlük rutinden uzaklaşabilir, kitap okuyabilir, meditasyon yapabilir, spa veya masaj hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Uzun tatiller, hobilerinize zaman ayırmanız için mükemmel bir fırsattır. Müzik çalabilir, resim yapabilir, yazı yazabilir, bahçe işleriyle uğraşabilir veya el işleri yapabilirsiniz.
Tatil süresince fiziksel aktivitelere zaman ayırmak sağlığınızı destekler. Yüzme, bisiklet sürme, koşu gibi spor aktivitelerine katılabilir, spor salonunda egzersiz yapabilir veya yoga gibi rahatlama aktivitelerine yönelebilirsiniz.
Uzun tatiller, ertelediğiniz film veya dizi izleme listelerinizi tamamlamak için idealdir. Sevdiğiniz filmleri veya dizileri izleyerek keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.
Tatil süresini sevdiklerinizle birlikte geçirmek için kullanabilirsiniz. Aile ziyaretleri yapabilir, arkadaşlarınızla buluşabilir, piknikler düzenleyebilir veya evde oyunlar oynayabilirsiniz.
Şehirinizde veya yakınınızdaki etkinliklere katılabilirsiniz. Konserler, sergiler, tiyatro oyunları veya festivaller gibi etkinlikler size kültürel anlamda zengin bir deneyim sunar.
Uzun tatil süresini kendinize ayırmak için kullanabilirsiniz. İçsel yolculuklara çıkabilir, hedeflerinizi gözden geçirebilir, gelecek planlarınızı yapabilir veya kişisel gelişiminize odaklanabilirsiniz.
Tatil süresini kendi tercihlerinize ve isteklerinize göre değerlendirmek en önemlisidir. İhtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun olan aktiviteleri seçerek tatilinizi en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz.
Merhaba,
9 günlük Kurban Bayramı tatilini en güzel şekilde değerlendirmek için birkaç öneride bulunabilirim. İşte size farklı seçenekler:
Seyahat Etme: Eğer seyahat etmeyi seviyorsanız, bu tatili yeni yerler keşfederek geçirebilirsiniz. Türkiye'nin farklı bölgelerini ziyaret etmek için rotalar belirleyebilirsiniz. Örneğin, Kapadokya, Antalya, İstanbul, Bodrum gibi popüler turistik yerleri gezebilirsiniz.
Doğa Yürüyüşleri: Türkiye'nin birçok doğal güzelliğine sahip olduğu düşünülürse, doğa yürüyüşleri tatiliniz için harika bir seçenek olabilir. Örneğin, Karadeniz yaylalarında yürüyüş yapabilir, Kapadokya'da balon turlarına katılabilir veya Ege kıyılarında yürüyüş yapabilirsiniz.
Kültürel Geziler: Tarihi ve kültürel miraslara ilgi duyuyorsanız, Türkiye'nin zengin geçmişine tanıklık etmek için müzeleri, antik kentleri ve tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Örneğin, Efes Antik Kenti, Aspendos Tiyatrosu, Topkapı Sarayı gibi yerleri gezebilirsiniz.
Deniz Tatili: Eğer deniz ve güneşin keyfini çıkarmak istiyorsanız, Türkiye'nin birbirinden güzel kıyılarına sahip tatil bölgelerini tercih edebilirsiniz. Örneğin, Bodrum, Çeşme, Antalya, Fethiye gibi yerlerde denize girebilir, plajlarda dinlenebilirsiniz.
Kendi İlçenizde Geziler: Eğer uzun süreli seyahat etmek istemiyorsanız, kendi ilçenizde veya çevrenizde bulunan yerleri keşfedebilirsiniz. Belki daha önce gitmediğiniz yerleri gezmek, yeni restoranlar denemek veya etkinliklere katılmak için fırsat yaratabilirsiniz.
Hobi ve İlgi Alanları: Tatil süresince hobilerinize veya ilgi alanlarınıza daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Örneğin, kitap okumak, resim yapmak, fotoğraf çekmek, spor yapmak, yemek yapmak gibi aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz.
Aile ve Arkadaş Ziyaretleri: Tatil süresince aileniz ve arkadaşlarınızla daha fazla zaman geçirmek için onları ziyaret edebilirsiniz. Birlikte keyifli aktiviteler yapabilir, pikniklere veya özel etkinliklere katılabilirsiniz.
Unutmayın, tek başına olmanın sıkıcı olabileceğini düşündüğünüzde bile birçok seçenek mevcuttur. Ancak tercihleriniz ve ilgi alanlarınız doğrultusunda bir plan yaparak tatilinizi en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz.
Merhaba,
Kurban Bayramı tatili, aile ve sevdiklerinizle birlikte keyifli ve anlamlı bir zaman geçirmek için harika bir fırsattır.
Tatil süresince akraba ve yakınlarınızı ziyaret ederek bir araya gelin. Sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmek için bu fırsatı değerlendirin. Birlikte yemekler yiyebilir, sohbet edebilir ve bayramın sevincini paylaşabilirsiniz.
Tatil süresince sevdiklerinizle birlikte çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Örneğin, piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklete binebilir veya plaja giderek denize girebilirsiniz. Bu tür etkinlikler hem keyifli vakit geçirmenizi sağlar hem de sağlığınıza faydalı olur.
Tatilinizi dinlenmek ve yenilenmek için kullanabilirsiniz. Günlük koşturmacadan uzaklaşın, kendinize zaman ayırın ve huzurlu aktiviteler yapın. Kitap okuyabilirsiniz.
Bayram tatilinde şehrinizde veya yakın bölgelerde düzenlenen kültürel etkinliklere katılabilirsiniz. Sergi, konser, tiyatro veya festival gibi etkinlikler size yeni deneyimler kazandırabilir ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayabilir.
Ben zaten tatilden sıkıldım 3-4 aydır Bodrum’da. Biraz çalışır mesai yaparım.
9 gününü dolu dolu geçirebileceğiniz şekilde tabi kide.. Arabanızla geze geze gideceğiniz her yolculuk her şeyden pahabiçilrmezdir, bir arkadaşınız veya kuzeniniz alıp da gidebilirsiniz. Sonses müzik, arabanın camından esen rüzgar, gideceğiniz otele doğru geze geze yeni yerler göreceğiniz bir tatil.
yoğun çalışıyorum.. yaz sıcağı da bir hayli yoruyor insanı.. şahsen ben danalar gibi yatıp dinlenmek istiyorum. bayramda tatile gitmek istemiyorum.. ağustosta falan giderim artık kısmetse..
bildiğin camış gibi yatacağım bayramda.
Hiçte sıkıcı olmaz tek gitmek. Öyle zamanlar oluyor ki arkadaşların, dostların izin alamıyor o günler de çalışıyorlar. Bende tek gittiğim zaman 10 numara oluyor, oradan yeni arkadaşlar ile tanışıyorsun..
Her halde günü birlik denize falan kesin gideceğim.. Böyle olmuyor.. Harareti atmak için deniz suyu şart..
Ben babamla bereber Türkiye'yi gelmiştim. Her gittimiz yerlerin ünlü yerlerini ve yemeklerini araştırıp gezip yemiştik, ayrıca ailende küçük çocuklar varsa onlar içinde kültürümüzü öğrenmiş olurlar.
Şimdiden iyi bayramlar ve iyi tatiller😀🙂
Tek daha eğlenceli git yat güneşlen kemiklerin beynin dinlensin yüz yiyebildiğin kadar yemek ye odana çık denize karşı iç akşam bi şort bi tişört yürümeye git bi dondurma ye bi mekanlara gir
Bi gece disco yap eğlen arkadaş bulmak kolay tatilde
Kurbanlarımızı yurtdışında kesiyoruz, her iki tarafın ailesi yanına da gitmeyeceğiz. Tatil planı da yok... Offf biz ne yapacağız kurban bayramında inan hiç bir fikrim yok...
Vallaha daha planlar yok ama simdiden gidecek olanlara bol bol güzel tatiller dilerim ve sag selamet ile varmanizi dilerim rabbim yollarinizi açik etsin 😊
Güzel ülkemin güzel gençleri ah bir ihtimal var mı diye burdan mesajı döşemiş belki bana takılan olur diye😄😄
Acizene ben bir yere gidemiyorum. Hevesimi ağustos ayına sakladım.
Dini hareketlerimizi yerine getirdikten sonra büyüklerimin ellerini küçüklerimin gözlerini çorbacımında alnını öper havanın sıcak olduğu bir şehre ışınlanırım.
Yillik iznimi bayram izniyle birlestirdim. Karadeniz turu icin partner arıyorum. Tek basina langirt bile oynanmiyor da
bizde hala belli değil ama olursa ya bir karadeniz turu doğayla iç içe ya da antalya'ya isterdim.
Evde misafir ağırlamak, getir götür işleri ondan önce bayram hazırlıkları: anne elinden ev yapımı geleneksel yemek çeşitleri,..
Akrabalardan kolu komsulardan ve bütün sorunlardan kaçtığında sana bu tatil iyi gelir ayrıca yaşlanan ruhunu da bi duble canlandirmis olursun.
Bizim Alanya'da yazlıkta
Biz burada kalırız
Memlekete gideceğim ama oradan da bir yerlere gidebiliriz
Ne zaman gideceksin
Erkenmi varmak istiyorsun yoksa geçmi
Nasil gideceksin arabami ya da uçakmi
Ne bileyim acelem yok deyince bende uçaklan sanmistim😄
Muhtemelen tatile gideceğiz biz. Ama 9 gün boyunca sıkılır mıyım bilmiyorum açıkçası. Belki 4-5 günü bir yerde geri kalan günleri başka yerde geçiririz.
Evdeydim hep milletin tatil storysini izledim sjsj ksjsj
Ben İzmir'e uçak bileti aldım Malta’dan Türkiye’ye uçuyorum. Kurbanımızı kestikten sonra bodrumda 3 gün sonra Antalya kaşta da 3 gün tatil yapıp tekrar Malta’ya döneceğim ☺️
Ben Karadeniz de olacağım.2 günlüğüne Gürcistan 'a geçip teknolojik alışveriş merkezi yapacağım
Kamp yaparak kalabalıktan şehrin gürültüsünden kurtulmak için mükemmel fırsat.
bir kırsalda kebap partisi vererek (yangın tehlikesine karşı uyaralım) yeyin gayrı..
Hiçbir yere, zaten nefret ediyorum uzun tatillerden
Akrabalar ve aile büyükleri ziyaret edilerek, eğer dünyada tek başınaysan tatile giderek
Burda gezmece şurda yüzmece orda otelke yemek yemeke eğlenmeke pompake...
Köye gidicez. Kurban tatilinde köyden başka yere gidiliyor mu ki
Kurban kesemeyenler için aynı durum olmayabilir
Bende gitmeyi düşünüyorum ama tek gitmek sıkıcı olur diye düşünüyorum
Gezip tozmakla denize gitmekle arkadaşlarla gezmekle güzel bir şekilde değerlendirilebilir
Ben Ege tarafına gidecem.. her gün bir yerde konaklamayı düşünüyorum
Konum at gelelim reis derdim ama muhafazakar bir ailede büyüdük, keşke arkadaşım olsaydın dedim.
Karadeniz turu yapmayı düşünüyoruz. Hayırlısi
Kimbilir. Belki..😅
Uzun tatil döneminde Karavan ile turlayıp, çadır kampı yapabilirsiniz.
tatil çok güzel bi fikir ama bi çoğumuzun yapacağı köye gidip kurban eti kesip dolaba yerleştirip sonraki gün dinlenip sonra da köyde geçirecek olması gerçeği degistirilemez malesef
nomatto adında bir site takip ediyorum çok iyi kullanışlı ve senin ihtiyacına göre rota istedğine göre mekan çıkaran bir site tavsiye ederim canım <333
Bana bayram yok ben florida da olacağım yüksek ihtimalle 😇
Paran varsa Git bi otele 9 gün boyunca kum güneş deniz akşamları konser ye iç gez biz evdeyiz çünkü fakiriz.):
Kendi basıma güzel bi tatil yaparım daha ne olsun kafa dinler denize girerim belki orada arkadaşlık edinirim
Gitmek istiyorum bi yerlere ama tek gidilmiyor imkanım var yanıma bi arkadaş bulursam ortak fikirle gidebilirim
Görmediğim yerleri görmek
Yeni insanlar tanımak
Kendimi geliştirmek
Ve bunların arasında eğlenmeyi de ihmal etmemek isterim
Bence en güzel değerlendirme kurban işlemleri bittikten sonra sessiz sakin bir Marmaris koy' un da çadırını kurul rakı balık yapmaktır
Gideceğim ilk yer için rüyaları tercih ediyorum çünkü param yok
Türkiyede kaldığın sürece zaten yurd dışı tatilinde sayılırsın
Bende calsicam evde kalnca gene calsyrm en işi ise gtmek
Nereye gidersin bilmem ama nereye gelme melisin bilirim:yozgat kadışehri
Dere kenarında kiralayacaksın bi bungalov alacaksın manitayı yanına orada zaman geçireceksin
Aklına ılk gelen ve hep ertelediğim seyi yap
Sadece bayramlarda ortaya çıkan kuzenin evine torpil atarak değerlendirilir
Abicim enflasyon tavan hayat pahalı diyorum gidecen köyüne kafayı dinlendireceksin
Valla bizde 5 gün pazartesi salıda çalıştırıyorlar 😠
Gelen giden
House time 🙄
3 gun urlaya gıderim sanırım
Tatil evet birileriyle
Tatile giderek ve eşi dostu ziyaret ederek
Evde yatis :)
Yatarak sadece yataraakj sjsjs
Merhaba @eeslmzz,
E şimdi yaş oldukça genç. İnsan gezmek, tozmak, eğlenmek, yeni insanlar tanımak ve yeni kültürlerle tanışmak ister. Ki çok haklısın.
Eğer çalışıyorsan, bir de dinlenmek istersin. Bu da çok normal. Bir yılın yorgunluğu vardır. Bunu da duruma göre, deniz, güneş, kum tatili ile, yaylalarda kamp ile, ormanlarda aktiviteler ile atmak mümkün.
Farklı dinlenmeler de olabilir. Çadır kampı olabilir. Bir başka kente gidip orayı gezmek ve tanımak olabilir. Mesela o kentteki doğal güzellikler, müzeler, sosyal mekanlar insana farklı bir huzur ve keyif verir. Ama bunların hepsi senin tatilden beklentilerine bağlıdır.
Bence bütün bunlara vereceğin cevaplara göre bir tatil tercihi yapabilirsin.
Ama genç bir kardeşim olarak ben senin tek başına tatile çıkmanı önermem. Ya bir grup ile harekete geç ya da bir kız arkadaşın olsun.
Tek başına tatil o yaşta pek tat vermez. Daha üzgün, canın sıkılmış dönersin.