Gezmeyi aşırı seven biriyim, yeni yerler görmek hoşuma gidiyor. Vakit bulduğum her an kendimi bir yerlere atarım.
Birçok yere gittiğimi düşünsem de baktığım zaman aslında bilmediğim çok yer var. İstanbul içi olur, İstanbul'a yakın olur.. "Görmezsen üzülürsün" dediğiniz yerler varsa önerileri alırım.
İstanbul'a yakın "Görmezsen üzülürsün" dediğiniz yerler neresi?
İstanbul, tarihi ve doğal güzellikleriyle gerçekten de bambaşka bir yer doğrusu.. Şehri çok seviyorum ama orada yaşamayı kalabalık ve keşmekeşten dolayı sevmiyorum aslında. İstanbul içerisinde; seneler önce Beykoz elmalı da (Acarların arkası) orada bir aile yakınımızla birlikte ayrı ayrı ama bitişik içerisinde ev bulunan müstakil bir ev almıştık. O taraflar, yeşilliği seven birisi için muhteşem. Özelikle kıs yoldan Kavacık tarafından değil, Beykoz belediyesi, sahil yolu tarafından gidilirse, resmen ağaçtan gökyüzünü göremezsin. Asırlık koca çınar ağaçlarının uçları tepeden adeta birbirini kucaklamış şekilde.. Bunun dışında, Polonez köy, Riva ve Anadolu Feneri de oldukça sevdiğim yerler içerisinde yer alır.. Doğal ve yeşillik ağırlıklı bir yer görmek isteyenlere buraları kesinlikle tavsiye ederim. Bunun haricinde İstanbul içerisinde, herkesin bildiği Üsküdar Fethipaşa Korusu, Belgrad Ormanı, Kalamış Marina, Kalamış Atatürk Parkı gibi yerlere değinmiyorum.. İstanbul'a bir kaç yüz km uzaklıkta gezip görülecek yerler arasında da kesinlikle "Yedi Gölleri" tavsiye ederim.
Benimde gitmediğim ve gitmek istediğim yerler var bi çok kişinin önerisine göre Sapanca Bozca ada Ağva (buraya gittim ama milattan önce falan khjfsfhj şu an nasıl bilemem) 🤔 istanbula yakın olan bunlar sanırım ama gitmişsindir muhtemelen
Bende gezmeyi çok seviyorum, keşke gelebilsem. ☹ Ne kadar yakın olur bilmiyorum ama Bursa-Cumalikızık çok güzel. Sakarya- Sapanca Gölü çok güzel. Yalova-Armutlu buralara gitmediysen, gitmelisin.😊
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sapanca gölüne gittim, armutluya gittim. Yalova'yı çok gezdim, gezecek yer kalmadı orada :D Cumalıkızık olabilir, teşekkür ettim:)
İstanbul'un trafiğinden ve kalabalığından korktuğum için hiç gitmedim ama bir gün gidersem mutlaka galata kulesine giderim. Bunun dışında mekan olarak bilmesemde tarihi yerler, sahafçılar ve böyle eski tip kafeleri gidip görmek isterim.
Eskişehir'in merkezinde ne ararsan var aslında fakat kolay ulaşımıyla bal mumu müzesini kesinlikle ziyaret etmeni ve ardından yakınında bulunan iyi bir çi börek lokantasından çi börek yemelisin. :)
Gitmiş olman hiç önemli değil bence aklına geldikçe oyuncak müzesine gitmelisinnn🥳🥳 Ben 2 kere gittim ve her seferinde ağzım açık büyük bir hayranlıkla çıkıyorum. Keşke her gün gidebilsem.
Türkiye'de Karadeniz Bölgesi hariç her yeri gezdim En güzel bölge olan Karadeniz kaldı. İlk fırsatta hedefim bu cennet bölgeyi gezmek İstanbul'un kalabalığı ve telaşı pek benlik değil
Hiçbir yer bilmiyorum. Eskişehir şehir içi serbest, komşu iller ( Ankara , Kütahya ve Bilecik) özel izinle, uzak iller yasak. Gezmek hayalim; ama ailem kısıtlama koyuyor. Yaşayamıyorum. 😭😭😭
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Memleketin seni bekliyor Canercim😉Etli ekmekler vs. vs. Ben misafir ederim seni🙂🤫