Haziran ayı boyunca saat 22.00'den sonra sokağa çıkmak yasak ama bu durum turistleri etkilemeyecekmiş. Kendi ülkemde turist olasım geldi.Siz de kendi ülkenizde turist olmak ister miydiniz?
Gece sokağa çıkma yasağı turistleri etkilemeyecek! Kendi ülkende turist olmak ister miydin?
bu ülkede turistler her zaman birinci sınıf, kendi vatandaşlarımız da üçüncü sınıf insandır.. hemen her yerde bu böyledir.. tüm dünya bize vize uygular , almak istemez sorgu odalarına çeker gümrüklerde sırf Türküz diye.. bizim ülkemiz yol geçen hanıdır herkese vizesiz gel vatandaş der, anında oturum izni ve vatandaşlık verir.. yabancı kökenli nikahlı karınıza vatandaşlık almak isteyin , bir sürü prosedüre sokarlar.. neden? turist değil çünkü artık :))) yabancı ülkelerde turistler ikinci sıradadır o ülkenin kendi vatandaşlarından sonradırlar.. bizim ülkemizde turist dedin mi akan sular durur , restoranından sokağına, otobüsünden tut hoteline , turist varken kimse senin suratına bile bakmaz yine kendi ülkende.. Kendi ülkesinde sadece bir misafir olan bir turistten daha değersiz üçüncü sınıf zavallılarız işte.. bu küçümsemeyi bize yapan da yine kendi insanımız... turistik bir hotele gidin, Türkseniz yüzünüze bile bakmazlar :) ama şimdi rusya uçuşları askıya aldı.. turizm sektörü kö. p. ek gibi kendi insanına kaldı :))))) eee , atın intikamı..
tam, kapanma sonrası hafta sonu yasakları, ve haziran ayı boyunca 22:00 sonrası yasaklar olmasına rağmen Türkiye yine başaramadı, buna rağmen vakalar istenilen seviye de düşmedi, Rusya Türkiyeye seyahat yasaklarını 21 Hazirana kadar uzattı demek ki Türkler Ruslara iyi taviz çekemedi biraz daha kapsam genişletilmeli bence
Ülkece kendimizi küçük düşürüyoruz. O gelen turistlerin bizlere getireceği dövizi düşündüğümüz kadar onların gözünde millet olarak düştüğümüz küçük bakışlarını düşünebilselerdi keşke. Para elbet kazanılır ama kaybedilen onur, şeref tekrar kazanılmaz. Sonuç olarak rezalet bir durum.
AB ye nasıl üye olabilirim ahhjdjfn bir de Amerika vatandaşlığına yatay geçiş yapamıyo muyum, Ülkenin halini bu duruma getirenler utanır mı sanmam utansalar ülke bu halde olmazdı, bu zihniyete destek verenlerin çoğu da okumamış cahil kesim ve asla laf da anlamazlar.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
49
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben sahsen alman vatandasiyim ama pandamı basladigindan beri Türkiye'deyim (sevgilim burda ondan uzak olmak istemiyorum <3 ) bu turist ayricaligi o kadar büyük bir saçmalık ki. Herkes bana tatile git dedi ama ben evde kalmayı tercih ettim.. Kendi insanımın kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaşlık muamelesi görmesini protesto ediyorum.
Türkiyede turist statüsünde bir insanım lakin bukadar saçma bir karar görmedim. Dünyada eşitlik için savaşan bunca insan varken, yerli yersiz diye vatandaşı ikiye ayırmakta nesi? Turiste virüs yok mu? Virüs “ay yok bu Alman vatandaşı” diye düşünüp vaz mı geçiyor? Kimse bana kalkıp “Türkiyenin ekonomisinin turistlere ihtiyacı var” demesin. Ekonominin turiste, milletin adalete ihtiyacı var onu napcaz?
Bunun için öncelikle başka ülkeden ev satın alıp o ülkenin kimlik kartını çıkarmak gerekir. Türkçe bilmeme numarası yapmak gerekir. Türkiye'deki ikametgahını satın aldığın evin adresine taşımak gerekir. Bunların birkaçı mümkün olamayacağına göre turist olup olmadığın anlaşılır.
Yani ırkçısınız diyorum adam hala hayır diyor. Ulan faşistsiniz işte.(onlara diyorum sana değil eheheh😅) Adam kabul etmiyor ya da faşizmin, ırkçılığın ne olduğunu bilmiyor. Bana onlardan biri adam gibi bi şu ırkçılığın, faşizmin, ayrımcılığın ne olduğunu adam gibi anlatsın.. Kesin başka birşey anlatır haaa beklerim😵🤪🥳
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bunlar yüzünden eğitimler aksadı, bunlar yüzünden sağlık çalışanlarımız 5 kat maskeyle nöbet tutuyor bunlar yüzünden işini bırakmak zorunda kalanlar var, bunlar yüzünden sevdikleriyle görüşemeyenler var... topunuzun canı cehenneme 😡😡😡😡 hesap günü gelecek
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
vergi veren bir inekten farkı yok zaten türk vatandaşının Hatta inekle türk vatandaşı arasında ki tek yanlızca bizim vergi veriyor olmamız. Onun dışında aynı inekle. Sütümüzden etimizden dışkımızdan bile fayda görüyor devlet üstüne vergimiz ekleniyor. Dünyanın tek ve ilk vergi veren+süt+dışkı (tezek)+et+buzağı veren mükemmel ineği ortaya çıkıyor = Türk vatandaşı 👍😜
Sen slk misin acaba ve hemde Türk vatandasligina hakaret eden belki de Türk kimliğini unutan bir slk😡😡😡😡
Ben 4 sene İsviçre'de yaşadım. Tek kişinin aldığı asgari ücret hiç bir halta yaramıyordu.
Ayda hafta sonlarını çık kalan 22 günde neredyse her sabah posta kutunuza. odeme vergi fatura kağıtları olurdu.
Sağlık primini kendin ödersin orda. Buna rağmen de bir doktora gittim devlet hastahanesinde bana 1250 frank muayne ucreti postaladilar
Sen büyük cahil bir slksin. Avrupa'da ki somuru düzenini bir gün yaşasan anlardin. Ben dört sene cirpindim. Ordakilerde bu sıkıntıyı sırf Avrupa kimliğini elinde tutmak için bile bile çekiyor. Sen daha ülkemizdeki boş beleş yaşamayı anlayamamişsin😡😡😡😡
@_Minnak_Ask_ suç onların değil kardeşim onlara bu zihniyeti aşılayan türk kılığına girmiş yabancı medyadır, Türkiyeli youtuberlar, medyacılar, dünyanım en fazla kendi ülkesini kötüleyen sayıya sahip
@serdaryildirim5631 ben böyle insanlara anlatmaktan yoruluyorum, ben ne Atatürkçülük yapmam ne tayyibcilik ne şuculuk buculuk yapmam. Ama Atatürk'ün bir sözü aklıma geliyor.
Türk insanı zekidir!
Eh 20 yıl öncesi Tayyib yokken ulu önderin kurduğu parti yıllardır yonetmisken o gençler, şimdiki gençlerin anne babaları neden bir yere gelmedi. Gelmedi ki şimdi böyle isyanda olan çocukları var diye düşünüyorum. Eh hadi o zaman bu zaman karistirmayacam. Avrupa'yı gördüm ne nalet bir sömürü düzeni üzerine kurulmuş. Öyle bir düzenki mecburen, Atatürk'ün sözü misali insanlar ister istemez zeki olmak başarmak okumak kendini yetiştirmek zorunda. Çünkü öyle bir sömürü düzeni var ki, o kanunlara ekonomik sisteme ezilmemek için çalışmak başarmak ayakta kalmak zorundasın ama ülkemizde de öyle bir rahatlik var ki işsiz olsan dahi bedava sağlık yaşama imkanları yerine göre çok fazla. Kimse gelip zorla gırtlağına yapismiyor neden vergi vermiyorsun diye ama Avrupa'da ikinci ay polis kapına dayanır, icra faaliyeti başlar, gurbetçi isen oturum hakların tehlikeye girer falanda falan bir çok yaptırım var. Eh bizdeki rahatlık sıkmayak. sekilde. olunca " devlet bize imkan sunmuyor , devlet bize bakmıyor, devlet şöyle, sistem böyle falan filan"
İnsana sorarlar. Sende beyin var, eğitim hakkın var, aklını kullanma tercih hakkı, başarma yetinkabuliyetin varken NE YAPIYORSUN?
eh yapmayınca devlet bana memurluk versin olmaz, özel sektör bana en az beş bin maaş versin olmaz, sen kendini gistirmedikten bilmedikten basarmadiktan sonra ogrenmedikten sonra kim sana ne verir.
Eh sonuç, soruya konuya dinelimy, insanın ve başarının yetisi katkısı toplumdan topluma bazı ayrıcalık sunar.
@serdaryildirim5631 ben dayanamadım döndüm, köle gibi kazanıp ertesi sabah ve her güne bir fatura onlara idemektense ülkemde sadece elektrik su gibi faturalarını öderim daha iyi
@_Minnak_Ask_ bak şimdi şu videoyu bir izle de sırf siyaset için yalan söyleyenlere bakın, yahu dünyanın hangi ülkesinde Türkiye kadar kendi ülkesini kötüleyen ve sırf bunun için seneryı çeviren var Meral Hanımın Tiyatrosu izleyin https://www.youtube.com/watch?v=Mca0xesn4qc :)
Allah'ın beyinsiz toy pembesi sana anlatmak deveye hendek atlatmak tan zor, aktrolcu senin babandir benim hiç bir siyasi düşünceyle alakam yok, ama sadece tek diyeceğim o aptal beynini biraz çalıştırıp yazılan onca sözü okusan birazcık anlasan. Ama gene boşa diyor olabilirim. Çünkü sizin beyin değil alt tarafınız daha iyi çalışıyordur. Eee birileri için aşk meşk oyunlarına motor lazım. En iyi körpe taze motor sizsiniz. Baban sağolsun👍👍👍
Halen kazkafan basmıyor değil mi, ben kominizmin eşitliğin taraftarı olduğunu halen anlayamadın değil mi görüş sahibi çocuk. Aktrol senin babandir. Namssuzsunuz sizler. Bir oralı bir bu taraflı olursunuz. Soyle baban seni kaça satıyor. Alalimda bari başka şeylerde işe yara. Beynin çalışmıyor , başka yerin çalışır belki👍
Türk vatandaşlığına hakaret eden, gencim zihnim parlak havasında olupta anlamamakta ve idiotlukta ısrar eden, halen haksız olduğunu biliyor camurlasip cirkeflesip alakasız bir isimlendirme ve suçlamanın arkasına sığınan boş, aciz, ucuz ve beyinsiz ayrıca anan babanda karışık olabilir ve ırkın sütün , maganda bozuk olabilir, embesil faydasız aşağılık bir zavallisin Görüş sahibi cocuk
Turist kadar degerin yok ankamiyorsun beyin yok çünkü hala umrunda degil ulkede hicbir degerin olmadığından. Turiste hersey serbest sana değil cunku sen marabasin sen kolesin sen vergini veren bir inekten farksizsin. Ben senin gibi değilim turistten daha asagi olamam sen evinde olebilirsin cok umrundaydi
Terbiyesiz ayilar evden çıkmasın yazık gercekten bu kafayanm, sen bakanlara s. kso cekersin gibi duruyor asıl azcik delikanlı olsaydin bir kadina boyle konuşmazdın, ben hemsireyim aşi karşıtı değilim ama aşı karsiti olmak da bir özgürlüktür simdiye kadar da öyleydi ta ki bazıları tvden efsunlanip kudurana kadar. Biz burda aşi tartismiyoruz asiyi da isteyen olur isteyen olmaz kime ne. Aptal insanlar evinden çıkmasın ben en az turistlerle ayni hakka sahip biri olarak maskeyi boykot ve yasakları ediyorum, bu her Türkün vazifesidir
Söz konusu sağlıksa şayet bu turistler uzaydan mı geliyor, bizlerden farklı bir canlı mı.. Cidden anlamıyorum sağlık için yasaklar koyup, o turistlere ayrıcalık tanımak nedir? Nereden para kopartacaklarını şaşırdılar resmen.
Uc kuruş için turistlere imtiyaz veriyorlar, ayrica gelen turistlerin çoğu düşük gelirli, egitim duzryi düşük pacoz tipler... bunlardan ne gelecek gece 22 den sonra? Dunya dalga geçiyor bunlar yüzünden
buna yakılır... Nefret ediyordum iyice nefret ederim ülke kanunlarından
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mesela arabada çevirseler, direksiyonda turist olsa kimlik gösterdi TC vatandaşı değil, o kişi yırttı tamam. Ama yan koltukta TC vatandaşı varsa polis ona da bakacak mı, yoksa direksiyondaki turist diye tamam geç deyip yollayacak mı? :D
Valla ben bu sene ciddi ciddi Türkiye vatandaşlığından çıkmayı düşünmeye başladım. Yabancı olarak Çalışma izni alıp gelirim Türkiyeye. Ötv den de muaf olurum mis gibi...
Bosna'da çoluk çocuk öldürdükleri için gelmiş olabilirler belki? Biraz kafan çalışırsa neden geldiklerini anlarsın. Çoluk, çocuk, yaşlı, bebek, hamile demeden öldürüldükleri için gelmiş olmasınlar. Geçmişini unutan bir mankurtsun.
@basitamatepkisiz Ya git bana boş milliyetçilik yapma, benimkiler Bosna'da yaşamıyordu. Geçmişimi biliyorum, bütün dedelerim/atalarım da Boşnak değil zaten. Bir şeye laf edeceksen kendi ırkına köle muamelesi eden yine kendi ırkından olan insanlara laf et.
@basitamatepkisiz Ağlama. Kıbrıstakiler has türk, onlar beni ilgilendirmez. Kullanıcı adın gibi basitsin. Ağzını topla ayrıca, ne biçim anan baban var da senin gibi zıt fikirli insanlara hemen iğrenç küfürler ederek saldıran bir kansız yetiştirmişler. Gerçi ailesi neyse insan da odur, bir insanın fikri neyse zikri de odur. Siz kendi ırkınızı bile sevmiyorsunuz, her gün yok yabancı erkekler yok yabancı kadınlar şöyle böyle, türk kadınları/erkekleri iğrenç diyorsunuz. İğrenç bir insansın gerçekten. İt.
Haklısınız aslında fakat tam tersini düşünün siz başka bir ülkedesiniz ve size gece yasağı uygulanmıyor avrupa ülkelerinin bazılarında maske bile takılmıyor.