20 yaşındayım neresi olursa olsun fark etmez (ama tercihen ekonomik düzeyi iyi ülkeler). Üniversite okuyorum ama bırakırım o da sorun değil benim için. Dil biliyorum sayılır hiç bilmeden gidenler bile orada öğrendiklerini söylüyorlar ama ders almalı mıyım, iş konusunda bir seçiciliğim yok her işi yapabilirim ama nasıl gideceğim bilmiyorum, fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim 🤷♀️
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk olarak. Bir yandan harika bir şey olduğunu, diğer yandan ise çoook zorlukları olduğunu bilmeni isterim.
Yurtdışında yaşıyorum. 2 buçuk yıl önce master için gelmiştim ve hala kalmak için direniyorum. Ve o diğer yurtdışında yaşayıp ' ama çok zor gelme.. ' vs diyenlerden değilim.
Çok fazla artısı var. Eğer Avrupa Amerika düşünüyorsan. Bir kere kadın, erkekten üstün burada. Gece saatin kaçı olursa olsun, hangi mahalle olursa olsun çıkarsın yürürsün gezersin, eğlenirsin, hiç bir şey olmaz. İster her gün başkasıyla sevişirsin ister birini bulur evlenirsin, yine de kimse 'senin hayatından' konuşmaz. İster müslüman gibi yaşarsın ister ateist. Kimse seni yargılamaz. İstediğini giyer, istediğini konuşursun, hiç bir şey garip değil.
Bir sürü farklı kültürlerden arkadaş edinebilirsin. Bir sürü farklı mutfağın yemeğini tadarsın. Farklı insanlar tanırsın. Tüm bunlar harika deneyimler.
Bi çöpçü ile bir doktor aynı binada oturabilir, arkadaş olabilir, çünkü gelirleri hemen hemen aynı. Belki bi gün mühendislik okuyan birinin 'ama benim ilgi alanım kuaförlük, çok seviyorum 'ben kuaför olmak için uğraşıyorum' dediğini duyarsın. Bu da normal. Çünkü dediğim gibi meslek dallarının gelirleri benzer ve statü denen şey burada yok. Bunu gördükçe belki sende aslında neyi sevdiğini keşfetmeye başlayacaksın. Bu harika.
Zor kısmına gelince; oturum izni, çalışma izni, iş bulma, diplomatik işler, ev kiralama, hastane işleri vs.. Bunların hepsi deveye hendek atlatmak kadar zor. Bu kısmına detaya bile giremiyorum, yoruldum cidden bunlar ile ilgili hala bir çok hak için uğraşıyorum. İKİ BUÇUK YILDIR...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSelamlar, 🙋🏻♂️
Öncelikle bu kararında sana en içten dileklerimle başarılar dilerim.🙏🏻 Fakat bu yolda İngilizce eğitimi konusunu es geçmemeni öneriyorum. Çünkü farklı bir ülkede yaşayacağın için kendini ifade etmek için dil bilmek büyük önem arz ediyor. Orada öğrenirsin diyenler aslında kişinin yaşayacağı sorunları göz ardı etmesine sebep oluyor. Bence “biliyorum sayılır” dediğin İngilizce seviyeni yeterli düzeye çekmen hem iş konusunda hem de refahın için senin seviyeni artıracak unsurlar. Bu konuda özellikle online İngilizce eğitimi alabileceğin süper bir eğitimden bahsetmek istiyorum.
Kapsamlı eğitim programlarıyla kusursuz akıcılıkta bir İngilizce öğrenebileceğin Open English ile tanış! 👇

Sade ve akıcı bir anasayfa bizi karşılıyor!
Open English, İngilizce seviyeni kolayca belirleyebileceğin bir sisteme sahip. Sisteme giriş yaptığında seni yazılı bir sınava sokuyorlar ve seviyene göre bir kurdan derslere anında başlayabiliyorsun. Öyle 1-2 hafta bekleyip sınıf mevcudu oluştu mu derdi yok. Sonra yukarıdaki görseldeki gibi anlık takip edebileceğin İngilizce öğrenme serüvenin başlıyor!

“Nerede kaldık, hoca en son ne anlattı?” demene gerek yok; hepsi kayıt altında! 💻 Ana dili İngilizce olan eğitmenlerden oluşan kadrosu ve anında cevap bulabileceğin canlı desteğin yanı başında olması OpenEnglish’i bir İngilizce öğrenme platformundan çok ayrı bir noktaya taşıyor.

TOEFL, IELTS zor diyenler OpenEnglish ile tanışmamış derim! Benim en çok ilgimi çeken noktalardan biri de uluslararası sınavlara hazırlık yapanlara özel; TOEFL, IELTS gibi önemli sınavlara hazırlanmanı sağlayan eğitim modülleri. Bu noktada senin de işine yarayacağını düşündüğüm bir alan bu. Buradan yine ilk girişte yaptığın gibi seviye belirleme sınavına girip, sana uygun seviyeden sınav hazırlığına başlayabilirsin.

Yarına erteleyenlere inat ben bugünden başladım! 📝 Beni soruyorsan ben çoktan IELTS için eğitimlere başladım. Bu saatten sonra İngilizce öğrenmek benim için bir zulüm değil tam tersine bir eğlence oldu. Tabii bunda OpenEnglish’in payı çok büyük. Korkulu rüyam IELTS sınavı bile artık çocuk oyuncağı! 💪🏻
Eğer sen de evden rahatça İngilizce öğrenmek istiyorsan OpenEnglish ile geç olmadan tanışmalısın!
Neden mi geç diyorum?
Çünkü, Sevgililer Günü’ne özel “Bir paket senden, bir paket bizden” kampanyası ile hem kendin hem de sevdiğin için eğitimi fırsata çevirebilirsin. Aramızda kalsın ben de bu sayede sevdiceğimi mutlu ettim! 🤫 ❤️
Bence sıra sende! 🤩10 Yorumla
Boş muhabbetlerle uğraşmayın hanımefendi. Yok bilmem ne sınavı, bilmem ne okulunun bilmem nesi falan abartı işler onlar. Öncelikle belirtiyorum, yurt dışına yerleşmenin, orada yaşamanın en kolay yolu "evlenmektir". Bu erkekler için kolay ama muhtemelen kızlar için daha zor olacaktır, bunu atlıyorum.
Öncelikle, dil bilmeliyiz. İsviçreye almazlar, burayı eledik. Almanya için Almanca, İtalya için İtalyanca, Fransa için Fransızca, İngiltere , Kanada ve Amerika için de kesin olarak İngilizce lazım, bunlar zaten bingo!
Ne yapıyoruz? Kurs alıyoruz! Seviyemizin B1 ve üzeri olması lazım ki, kendimizi tanıtan bir mektup yazalım ve okullara verelim.
Alabildiğimiz en büyük yerden referans mektubu alıyoruz, okul öğretmenlerimiz, müdürler, kaymakamlar vs. Sonra ise CV mizi şişiriyoruz, "Dil kursundan aldığım belge bu!" gibi.
Pasaport çıkartıyoruz. Bakın bu en kolayı. Sonra ise cebimize para koyuyoruz. 5000 Euro kadarcık, diyeceğim ama o para kimsede yok. Ayarlayabildiğimiz kadar ayarlıyoruz. Seçtiğimiz üniversitelere mail atıyor ve başvuru yapıyoruz. Kabul almadıysak atmaya devam ediyoruz başvuruları. Sonrasında... Kabul edilirsek bize kağıt veriyorlar bir adet "akseptans" diyoruz ona. Bununla gidip konsolosluktan vize alıyoruz. Sonra tadaa! Mutlu son.00 Yorumla
+1 yılİyi günler.
Sana şu anda Almanya'da yaşayan biri olaraktan (2.5 senedir buradayım) verebileceğim başını olabildiğince en az ağrıtıcak tavsiye Almanyada Ausbildung yapman olucak. B2 dil seviyesine kadar öğrenirsen burada istediğin herhangi bir bölümün Ausbildunguna başvurabilirsin. Ausbildung bir meslek eğitimi sürecidir ve genelde 3 yıl sürer. Tr'de meslek sahibi olmak için okunan pek çok bölüm Almanya'da Ausbildung olarak geçiyor. (Hemşirelik, Teknisyenlikler vs.) Ve okurken programa göre değişebilicek şekilde işte de çalışıyorsun. Mesela benim bir tanıdığım 3 gün iş yaparken 2 gün okula gidiyordu. 2. yıl 4 gün iş 1 gün okul ve 3. yıl 5 gün iş olacak şekilde devam ediyor. Kabul aldığında 3 yıllık oturumun oluyor ve eğitim süreci bittiğinde 6 aylık iş bulma süresi veriyorlar iş bulduğunda gene oturumun olmuş oluyor ve Ausbildungları da şirketler verdiği için iş bulma konusunda başın çok ağrımaz güven bana. Yani senin yapman gereken tek şey B2 almanca. bunu da eğer gerçekten azimli isen 1-1.5 yıl gibi bir sürede yapabilirsin. Eğer ilgileniyorsan sana yardımcı olmaktan çekinmem.14 Yorumla- +1 yıl
Ben lisemi acikogretimden bitirdim bu sorun olur mu? yeni Almanca öğrenmeye başladim hasta yaşlı bakım ya da olursa hemşirelik için ausbildung yapmak istiyorum çok hangisi olursa artik... Blok hesap açmam gerekmi nerden başlamam gerek nereye başvuru yapmalıyım hiç bilgim yok bana biraz bilgi verebilirmisin lútfenn? ya da eğer orada yaşıyorsan hala sorup ógrenebilirmisin gerçekten kafam çok karışık 🥺
- +1 yıl
@beriopp merhaba, sana hasta bakımı daha çok tavsiye ederim hem bu alanda açık çok yani girme ihtimalin daha fazla hem de daha kolay ve çok üstün dil gereksinimine ihtiyaç duymuyor. blok hesaptan kastın tam oalrak nedir? Dil olaraktan B2 seviyesine gelmen yeterli olur. ve liseyi açıktan bitirmen çok çok büyük bir problem değil. eğer bana özelden yazarsan sorularını vs. cevaplayabilriim :)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
129Cevap
+1 yılÖnce üniversiteni bitirmelisin ki oraya tutunamazsan pişmanlıklarla geri dönme. Şimdiden harcayacağın her kuruşu cebine at, biriktir. Sabah uyandığın andan, gece uyuyana kadar ingilizce çalışmalısın. Bunu hafife alma sakın. Çünkü orada yaşamanın temel kuralı para, ev vs değil, dil. Dilini bilmediğin bir yerde ayakta kalman çok zor.
Hatta imkanın varsa -üniversiten çok ağır değilse- ingilizcenin yanında farlı bir dil de öğrenmeye çalış. Çünkü artık sadece ingilizce yeterli olmuyor. Paranı biriktirdikten, dilini ve okulunu hallettikten sonra gitmemen için hiçbir engel yok. Tek yapman gereken bilet satın alıp uçmak ๑10 Yorumlaİngiltereye gitme dışarıya göre ekonomisi iyi ama içeride şartlar zor, Almanya hala iyi bir tercih 10 sene içinde bozulmazsa tabi. İtalya-İspanya-Fransa ve Balkan ülkelerinden zaten uzak durun. İskandinav ülkelerinde de işçi açığı var orası da tercih edilebilir. Asya'da Kore-Japonya iyi bir tercih olur. Arap diyarında da güney doğu taraflarında iş var.
14 Yorumla
Soran+1 yılEminim hepsi Türkiye’den bin kat iyidir Türkiye’de kalmaktansa her yere giderim😂
Soran+1 yılAmerika’ya gitmek istiyorum
+1 yıl
Dünyayı gezdim New York’a gidecektim
Almanya’da kaldım şimdi buraya yerleşıyorum dışardan bakıldığı gibi o kadar da kolay süreçler üç temel dünyanın neresine gidersen git her başlangıç zor bir yokuş bunu kabul etsen de etmesen de acı gerçek.
Dil bilsen gittiğin ülkeyi çok iyi tanımıyorsun hukuk konularını iyi bilmiyorsun bunları iyi bilmediğinden dolayı da her ne kadar güçlü birisi de olsan zayıf kalıyorsun.
Yani bunun gibi bir çok faktörler var dikkate alınması gereken.
Hangi bölüm okuyorsun.
Gideceğin ülkede temel eğitim olarak temel dil bilgisi şart bir çok ülke bunu şart olarak koşuyor.
Vize konusunda zorlanırsın dil bilmezsen.00 Yorumla
+1 yılEkonomik durumu iyi olan ülkelere üniversiteni bırakıp gitme fikrini iyi düşün derim. Ne iş olursa yaparım kafasıyla anca yatalak insanlara bakıcı ya da tuvalet temizliyicisi olabilirsin. Buna okeysen; sorun yok. Ama değilsen, önce okulunu bitir sonra eğitim programları üzerinden gelmeye çalış. Gerekirse okulunun yurt dışı eğitim programlarına katılıp bir ayağı atabilirsin öncelikle veya yatay geçiş meçiş onları araştır.
Dil bilgisi almadan hiçbir ülke sana 3 aylık turist vizesinden fazlasını vermez. Onun için her nereye gitmek istiyorsan, evlenerek gitmediğin sürece dil sertifikalarına ihtiyacın olacak.00 YorumlaŞimdi senin oraya gidebilmen için vize alman lazım! Vize alman için ise senin hiç yoksa 4000$ gibi bir paraya ihtiyacın var sonra gümrük ödemeleri uçak bileti vs derken en az senin 6000$ gibi bir ücrete yani 80000tl lazım. Peki bu 80.000tl nasıl mi kazanılır. Bunun da küçük bir hilesi var 😏 aslında hile değil. Burada yazamam özele yaz sana yardımcı olurum. Bol şans dilerim...
10 YorumlaAvrupaya çok gittim. Oraya gidince seni çelenklerle tebriklerle karsılamıyorlar. Yurtdışında meslegin yoksa çok sefil durumlara düşebilirsin. Güney fransa da masaj salonlarında 30luk kadınlar çalışıyordu 60lık moruklara çıplak masaj yapıyorlardı. Önce meslegini iyi secmelisin, tıp mühendislik yazılım sağlık gibi. Enazından kendi ayagın üzerinde durursun
00 Yorumla
+1 yılHer şey bir yana ama bilmen gereken bir şey daha var bu Hepsinden daha da çok önemli olan bir şey hani Ekonomik düzeyi yüksek olan ülkeler demişsin ya onlar kendini geliştirmiş ülkeler ve bizim gibi geri kalmış ülkelerin vatandaşlarına hiçbir şekilde ihtiyaçları yok Bu bir İkincisi son zamanlarda artan Türk ve Müslüman düşmanlığı da bir o kadar yani bunları düşünerek bunları bilerek oraya gitmen lazım
00 Yorumla
+1 yılzaten avrupa rürkiyeyi ülkeden görmediği için türk üniversitelerini diplamasını gersiz sayıyor giden var burdan kız isviçrede tekrar üni okıyor türkiyedeki geçersiz ak partinin ülkeyi getirdiği yer ortada dünya bile saymıyor ülkeden görmüyor ama akplı s... alaklara sorsan avrupa amerika kıskanıyor ya hayvan desem hayvana hakaret soktumunu * gidebilirsen git ve ülkem var deme zira cidden ortada ülke falan kesinlikle kalmadı ülkenin ne oldunu bilmesek kandıracaklar
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumuna bağlı olarak yüksek lisans yapmak için gitmeni tavsiye ederim bu sayede çoğu ülkede çalışma izni de elde edersin. Öyle bir imkanın yoksa İrlanda gibi ülkeler dil kursuna gittiğinde kaldığın süre boyunca çalışma izni sağlıyor.
Ama benim asıl tavsiyem mesleğinde en az 5-6 yıllık tecrübeyi kazandıktan sonra oradaki işlere başvurarak gitmen. Genç yaşta hepimizin hayali bu olsa bile görüldüğü kadar kolay değil iyi şartlarla gitmek.00 Yorumla
+1 yılBaşta Almanya olmak üzere birçok ülke meslek tecrübesi aramaktadır. Önce mesleğin olsun sonra gitmeyi düşün derim. Daha gençsin. Türk şirketlerin ayak bastığı herhangi bir ülke olabilir. Mesleği lokanta mağaza market kuaför olan kolay iş bulabiliyor diye biliyorum Hakkında hayırlısı olsun.
00 YorumlaBen gidicem 10-15 gun sonra istersen yardim ede bilirim nasil gide bileceginle ilgili. Beni sorarsan ben isimle ilgili gidiyorum oda kendim gitmiyorum sirketle anlasma yaptim oraya gidiyorum calismaya sonra vatandaslik icin isveci dusunuyorum. İngilizce c1 seviyesinde bilmen gerek bide bir becerin olmasi gerek. İstersen yardim ede bilirim iyi niyetimle soyluyorum yalnis anlama cunki Turkiyede durumlari biliyorum.
01 Yorumla
+1 yılKonu açılalı çok olmuş. Ee ne yaptın, gerçekleştirebildinmi hayalini?
Gerçi pek sanmıyorum. Eğer iyi bir eğitim almış çok donanımlı ve nitelikli bir insan değilseniz zaten yurt dışı kapıları özellikle bizler için kapalı.
Anlayacağınız bizde
"Hayaller Paris gerçekler teneke mahallesi" maalesef
🤣🤣00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer isi yaparim mantigiyla yurtdisina gidenlerin %99u hüsranla geri dönüyor Türkiyeye.
Bir vasfin yoksa hicbiryere gitmeye calisma. Cünkü o gitmek istedigin ülkelerin hepsinde senin gibi milyonlarca issiz insan var. Kendi ülkende birsey yapamiyorsan yabanci ülkede hicbirsey yapamazsin.
Youtubeden ya da instagaramdan gördügün gibi hersey toz pembe degil yurtdisinda.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCovidi sen hafif atlatmış olabilirsin ama ben ölümdem döndüm hafife alma bu bir. İkincisi dünyanın genelinde türklere genel anlamda bir ırkçılık var çoğu yer vasıfsızken seni almaz. Alan iki ülke var ve birinin sosyal yardımı yüksek o da almanya. Ben senin yerinde olsam ama bu toy aklımla fitmez biraz olgunlaşmayı beklerdim (yurtdışında okuyorum). Yine de sen toy olduğunu kabul etmeyeceksin ve %99 gidemeyeceksin.
00 Yorumla- YKS2026 konusunda 469 cevap paylaştı.
+1 yılhangi ülke olursa olsunla olmuyor. düzeyi iyi olan demeklede olmuyor. zaten düzeyi iyi olana herkes gitmek ister sadece türkler değil. senin herkesten ayrıcalıgın olmalı bu ya mesleki ya da orada akraba eş dost. orada dil öürenenler akrabalarıyla vs gidipde öüreniyor. ama sende hiçbir şey yokki. bomboş gitmek istiyorsun
00 Yorumla Yurt dışı üniversitelerinin açtığı sınavlar var belli bir ingilizce seviyen olması gerekiyor yetenekliysen de şayet gidebilirsin baktın olmuyor üniversitelere mail atmayı deneyebilirsin bir şans kabul edilip hayellerine ulaşabilirsin
00 YorumlaEğitim için gidebilirsin. Tamamladıktan sonra geçici süreli kalma hakkı veriyorlar. Daha sonra gerekli şartları sağlarsan süreyi uzatabilirsin. Ama onun dışında bırak yaşamayı tatil için vize bile vermez bahsettiğin ülkeler.
00 Yorumlahanımefendi okuyorsanız bu işinizi daha çok kolaylaştırır ama ülkeden ülkeye istekler farklı ve değişiktir vize ve oturma izni en sonunda vatandaşlık hakkı bu süreç biraz zorludur hanımefendi ama umutsuz lütfen olmayın
00 Yorumla
+1 yılDunyanın yartını gezdim buradan gözuktuğu gıbı toz pembe değil yurt dişıda ellerini acıp bızı bekliyorlar. adamların parsasinin değerine merak etmekle her şey bitmiyor parsızlıktan ulkemıze gelmyen binlerce vatandaşımız var avrupada
00 Yorumlaşu an sanki soruyu ben sormusum aynı dusuncedeyim ben de gitmek istiyorum ama nasıl? bana ulasirsaniz bir fikir bulursanız benle de paylaşın rica ediyorum
10 Yorumla
+1 yılBence ilk önce yabancı dilini geliştir gideceğin ülkenin dili olmasada en azından ingilizceni ve eğer üniversite falan okuyorsan eğer geçiş yapabiliyorsun gideceğin ülkede oku bu süre zarfında hem tanımış olursun ülkeyi hemde nasıl yaşayacağını nasıl bir yol çözeceğini öğrenmiş olursun
00 YorumlaOraya okumadiğin sürece çalışma izni alman zor bence önce bir turist olarak git önce orada insanlar tanı sana yardım edebilen insanlardan yardım alabilirsin oralari gör tecrübe edin kararını ona göre ver dil eğitimi almak zorunda değilsin kendini iyi ifade edebiliyosan eğer
00 Yorumla
+1 yılÜnüveriste ögrencisiysen başvuru yapıp orada okuyabilirsin
İngilizce bilmen gerekiyo
Yeterli bir miktar para gerekli
ya da yabancı biriyle evlenip vatandaşlık alarak yaşayabilirsin00 Yorumla
+1 yılBen AB vatandaşıyım ve Avrupa'da da eğitim görüyorum. Fakat eğitimim bitince Türkiye'ye geri gelmek istiyorum. Çünkü buralar sanıldığı kadar güzel değil. İmkanı olan için Türkiye bence daha güzel.
02 Yorumla- +1 yıl
Saf olmayın lütfen ...
5k maaş alsan tr de 3500 kira 1.5 fatura ve gıda alışverişi desen kredi kartı ile de anca elbise alır sonra kart borcuyla yaşar gidersin... tesk - +1 yıl
Ordan paraları alıp bizde buraya gelmek isterdik😒
+1 yılSenin yasinda cocuklar afganistandan pakistandan somaliden yuruyerek , ulkemiz uzerinden avrupaya gidiyor ,😀, biraz cesaret.
00 Yorumla
+1 yılIngilizceni geliştirmeleri yapman ve hayallerinden hiç vazgeçmeden gerçekleştirmen için çabalamalısın kuzum
00 Yorumla
+1 yılErasmus yapmayı deneyebilirsin benim bir arkadaşım yaptı ve kendi sirketini kurdu İngilterede Türkiye'ye sadece tatil için geliyor
00 Yorumla
+1 yılAlmanya ya gel turist olarak. Sonra geri dönme burdan biriyle evlen. Hoop alman ya da sınırsız yaşama hakkı 😄
00 Yorumla
+1 yılÜniversite bitir öyle gidersin hem yüksek lisans yaparsın hem çalışırsın.. bu şekilde gitsen lise mezunu olarak çok iyi yerlere gelemezsin
00 Yorumla
+1 yılHedefi olmayan gemiye rüzgar yardım etmez bence önce hedef seç. Mesela hangi ülke, nasıl iş istersin, nasıl ortam
00 Yorumla
+1 yılAmerikaya bebek bakıcılığına gidenler var araştırabilirsin... benim bildiğime göre en az B2 seviyede ingilizcesi olanı alıyorlar
00 Yorumla
+1 yılValla kuzenim Almanya için çabalıyor be dil kursunada gidiyor. Yerimi yaparsam senide çağıracam dedi bakalım
00 YorumlaYouTube de baya zaman geçirmen lazım. Çeşitli kanallar var. Onları izle. Hangi ülkeye gidexeğini belirle.
00 YorumlaÇok zor hayallerdeki hayatlar bazen uymaya biliyor çok düşün ve iyi araştır farklı ülke farklı yaşam tarzı demektir
00 Yorumla
+1 yılTürkiye yi tavsiye ederim amcamın oğlu belçika vatandaşı ama burada bir alman calcenter de çalışıyor düşün
00 Yorumlaen kolay yolu eğitim amaçlı gidip eğitimden sonra orada staj yapıp sonra çalışmaya başlamak. şimdiden para biriktirmeye başla.
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de kadın olmak o kadar zor ki, yurt dışında yaşamak için en temel sebeplerden biri.
10 YorumlaYKS2026 konusunda 559 cevap paylaştı. Üniversiteyi bitir önce. Sonra Norveç vaya İsveçe git. İngilizceyi çok iyi bilirsen Norveççe veya İsveççeyi kısa sürede öğrenirsin.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite denkliği alıp almanya ya gideilirsin orada akraban falan varsa
10 Yorumla
+1 yılBen de çok istiyorum. Varsa bilen bir yol göstersin
15 Yorumla- +1 yıl
@gozdeyilmazz aslında var da, geniş düşünmek gerekir
- +1 yıl
Biliyorsan anlat
- +1 yıl
İşin gereği yurt dışı görevi olabilir
- +1 yıl
Çok zekisin nxnddks
- +1 yıl
İşim gereği :)
+1 yılVize için basvur vize çıkarsa topla valizini git zaten okuyanın garantisi yok maalesef ülkemizde
00 Yorumla
+1 yılinsallah yaparsin ama malum ekonomide koppek gibi para lazim sana
00 YorumlaYabancı dilini biraz geliştirdikten sonra aupairlik deneyebilirsin bence
00 YorumlaAh bu ezik ruhlular...
Zannediyorlar ki TR dışında çimler çok yesil00 Yorumla
+1 yılBu sorunun cevabını ben de öğrenebilirim umarım 🙃🙃
00 YorumlaBende orayı istiyorum bizim bir akraba orada oldu için bize sahte eş bulcak vatandaşlık için falan
00 Yorumla
+1 yılİlk birini bul evlen vatandaşlık al. Önceki gibi değil artık git yerleş bitmiş o işler
00 Yorumla
+1 yılÜlkende kal Savrulur gidersin yoksa
İş seçmiyorsan burada da çalışabilirsin02 Yorumla- +1 yıl
Is seçmiyoruz da ekonomi dünya standartlarının altında kaldı. Dünyada haftada 40 saatin üstü çalışmak yasak turkiyede 45 saatin altı çalışan işçi yok!
- +1 yıl
@Ogretmenbirkadin hanımefendi ben de bir öğretmenim
Canavarlar kıtası Avrupaya gitmek mantıklı mı sizce
Aynı hayali paylaşıyoruz. Ben de inş önlisans ile gitmeye çalışacağım tabi bu sene kazanabilirsem.
00 YorumlaGitme o yaşta ben 21 yaşındayım Türkiye de yaşıyorum
00 Yorumla
+1 yılİskandinav ülkelelerini seçmelisn.
00 YorumlaÖnce üni bitir diploma isterler yurd dışında o kadar kolay değil gerisi nasip kader
00 YorumlaBunun için biraz maddi durumun iyi olması lazm sanki :)
00 Yorumla
+1 yılinsalllah yapabilirsin, gidebilirsen beni de aldir yaninaaaa 🥰🥰
00 Yorumla
+1 yılParan yoksa gidemezsin, hiç yalan konuşmaya gerek yok.
00 YorumlaEğer imkanın varsa çık bence. Türkiye’de ne var. Ne olacağıda belli değil.
00 YorumlaTek yol evlilik diğer yollar 3 bin dolardan başlıyor oda 45 milyar para demek
00 Yorumla
+1 yılönceden iş ayarlıyorsun orada patronun çalışma iznini alıyor 3 ay 6 ay vs sonra o iş yerinde kalıcı olup bu izni yeniledikçe oturma izni alıyorsun süreç uzun tabi dilide ortalama seviyede bilmen yeterli diye biliyorum
10 Yorumla
+1 yılYa en basitinden dilinin süper olması lazım onun içinde para vermen gerekiyor sonra yabancı ülkelerde yaşamak için ayrı bir para gerekiyor sağolsun Türkiye ekonomisi sayesinde hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor
00 Yorumla
+1 yılyurtdışında yaşaman maddi kaynaklıysa türkiyede yaşayıp döviz cinsinden yurt dışındaki alacağın ücretleri türkiyede alacağın işler araştırman çok daha mantıklı bence. Ben öyle bir şirkette çalışıyordum daha önce
00 Yorumla- Devamını Gör (145)
Devamını Gör(190)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem