Pandemiden sonra yurtdışı gezisi yapmak istiyorum. Mısırı düşünüyorum. 1 hafta gezmek ne kadar tutar? Daha önce giden varsa bilgilendirirse sevinirim.
Cevabın nedir?
Turizm ve Havacılık
Merhaba,
Mısıra Gitmeden Bilmeniz Gerekenler Neler?
- Ülkemize en yakın Afrika ülkesi olan Mısır, bence tam da tezatlar ülkesidir. 7000 yıllık geçmişi ve Kuzey Afrika’nın en yüksek nüfusa sahip olan ülkesi Mısır’a yapacağınız bir gezi gerçekten unutulmazdır. Atmosferi, mutfağı, renkli insanı ve Dünya’nın Yedi Harikasından biri olan Keops Piramidiyle Mısır, yepyeni deneyimler yaşamak isteyen gezginlerin ziyaret ettiği rotalar arasında yer alır.
- Mısır, topraklarının %95'i çöl, ancak, Nil Nehri'nin iki yanındaki alan ve İskenderiye'nin bulunduğu delta ile %5'i yeşil alandır. Dolayısı ile çöl ikliminin hâkim olduğu bir coğrafyadır. Yerleşim de daha çok yeşil alanın da bulunduğu Nil Nehri ve denizlerin çevresinde olsa da özellikle iç kesimlerde çöl iklimidir. Nehir ve denizlere yakın olan yerlerde de daha ılıman bir hava vardır. Yaz ayları ise çok sıcak hatta kurak geçer.
- Mısır'a gidilecek en ideal zaman kasım ve Nisan ayları arasındadır. Mısır’da görülen çöl iklimi ve sıcaklar nedeniyle Nisan ayı sonundan kasım ayına kadar yapılacak gezilerde sıcaklığı göze almak gerekiyor.
Mısır Gezi Planı Nasıl Yapılır?
Mısır'da tarih ağırlıklı kültür gezisinden, dalış turuna ya da sadece deniz turuna, Nil Nehri'nde gemi ile nehir gezisine kadar farklı alternatifler bulunur. Mısır turları fiyatları, takdir edersiniz ki seçimlerinizin de etkisi ile farklılık gösterir. Fiyatlarda gidiş tarihi, seçilen hizmetler fiyatlandırmada etken oluyor. Sevgililer Günü, yılbaşı, bayram ya da gidilen ülkeye ait özel günler sebebiyle oteller ve fiyatlar değişikliğe gidebiliyor. Esnek bir seyahat takvimi ile fiyat avantajlarından da faydalanabilirsiniz. Uygun seçenekleri kaçırmamak ve çeşitli kampanyalardan yararlanmak içinse seyahat acentalarının fiyatlarını takip edebilirsiniz.
Tur ve konaklama konusunda tercihlerinize göre farklılaşan fiyatlardan etkilenmeden keyifli bir tatil yaşamak için seyahatlerinizi önceden planlamak faydalı olur. Mısır acentayla ve rehberli organize bir turla çok daha güzel ve güvenilir gezilebilecek bir yerdir. Acentanızla görüşerek bütçenize uygun size özel programlardan da faydalanabilirsiniz. Ayrıca, ödeme konusunda da taksit seçenekleri ile ödemeyi kolaylaştırırsınız.
Size şimdiden tatilinizi keyifle geçirmeyi ve kıymetli anları ölümsüzleştirmenizi dilerim.53 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Umarım beğenmişsinizdir.
En İyi Cevaplar
Ne kadar tutar bilmiyorum ama eğer başka bir şey sormak istersen buyur mısırlıyım ben
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Ciddi misin? İlk defa bir Mısırlıyla konuşuyorum. Öncelikle gerçekten çok köklü bir medeniyet olduğunuzu düşünüyorum. Piramitleri falan gerçekten çok merak ediyorum. Mısırda Hz. Yusuf döneminden kalma bir iz var mı bunu da çok merak ediyorum.
- Soran+1 yıl
Ne demek ben teşekkür ederim. Mısırla ilgili çok fazla video izliyorum internetten. Yine merak ettiğim bir şey olursa sorabilir miyim?
- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim 😊
- Soran+1 yıl
Rica ederim ne demek 💙
- +1 yıl
alakasız olacak ama mısırda türk nüfus var mı? türkler, osmanlı hakimiyeti hakkında neler düşünüyor yerel halk?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
mısıra gıtme gezıcek keyflı güzel bı yer değil hersey dahıl oteller cok kötü mıden bulanacak sana cok cok daha güzel yerler tavsıye edım ama mısır gercekden güzel değil
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Piramitler falan çok ilgimi çekiyor. Antik yerlere çok ilgi duyuyorum o yüzden çok merak ediyorum mısırı.
- +1 yıl
A tamam o farkli olabilir o ilgini cekerse başka bisey
- Soran+1 yıl
Tatil yerlerini de gezerim ama daha çok kültür gezisi yapmak istiyorum.
- +1 yıl
En çok gitmek istenen ve en çok hayal kırıklığına uğratan yer Mısır
26 Yorumla- Soran+1 yıl
Neden ki? Gittin mi?
- +1 yıl
Yok gezi yazısında okumuştum piramitlere falan hep giriş yasak dışardan bakıp geçiyorsun içinden çıkan şeyler zaten dünyanın 4 bir tarafında müzelerde sende toz toprak görüp dönüyorsun
- Soran+1 yıl
Sadece piramitleri görmek için bile giderim. Bir de hurgada diye bir yer varmış orayı merak ediyorum.
- +1 yıl
O zaman gidilir kabul hurgada sahil tatili de yapılır orada :)
- Soran+1 yıl
Evet 😊
- +1 yıl
🥰🥰
- +1 yıl
Gitmedim ama yine nereden baksan bi 10 bin den aşağı olmaz heralde.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Anladım
- +1 yıl
Gideceksen Küba'ya git havana'ya git görülmesi gereken tek yer
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Çok uzak oralar. İlgimi çekmiyor.
Her kesin zevki ayrı bee
00 Yorumla- +1 yıl
biz daha kapıya zor çıkıyoruz:/
02 Yorumla- Soran+1 yıl
İlerde ama ben de dışarı çıkmıyorum
- Soran+1 yıl
Ve para biriktirmem lazım
- +1 yıl
Baya tutar
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Mesela?
- +1 yıl
Çok tutar çok hemde
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Üzdü
- +1 yıl
2000 tl baya yeterli olur
00 Yorumla 3 bin dolar yeterli bence
00 YorumlaÇok dolar
00 Yorumlabir tencere parası
00 Yorumla- +1 yıl
Kral gibi yaşarsın
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Biraz ayrıntıya girelim. Mısır’da nereleri gezmek istersiniz? Sorunuzun cevabı bir ölçüde Mısır’a hangi bölgeleri gezmek için gideceğinize de bağlıdır. Esasen Mısır son zamanlarda Kızıldeniz’deki tatil bölgeleri ile gündeme geldi. Mısır da tıpkı bizim gibi ağırlıklı olarak deniz, güneş ve kum turizmine yöneldi. Bu noktada çok esaslı bir rekabet içinde olduğumuzu da söylemek isterim.
Eğer bir deniz tatili düşünürseniz, İskenderiye, Sharm El Sheikh, Hurghada gibi bölgeler uygun bütçeli konaklama fırsatı sunar. Bu bölgelere Türk yatırımı oteller de var. Deniz Güneş ve Kum dışında bir kültür gezisi yapmak isterseniz, aşağıda bazı seçenekler sunuyorum. Öncelikle Kahire ve İskenderiye uzun uzun gezilmesi gereken kültür ve tarih hazinesi kentlerdir. Her ikisine de en az 3-4 gün ayırmanız gerekir.
Mısır'da Gezilecek Yerler Neresi?
Mısır’da kültür ve tarih gezisi tercih ederseniz, paket turlar ile gitmeniz daha ucuz olacaktır. Türkiye’den büyük tur operatörlerinin paket tatilleri var. Eğer Sharm, Hurghada gibi bölgeleri isterseniz, 5 yıldızlı otellerde 1 hafta için kişibaşı bütçeniz yaklaşık 800- 900 euro olacaktır.
Kahire, İskenderiye gibi kentleri kapsayan bir kültür turu isterseniz, Ekim, Kasım ayları en uygun zamanlardır. Bu turlar da, genellikle 7 gece/8 gün 1800 – 1900 usd kadardır. Bu fiyat tek kişiliktir.
Daha çok kültür amaçlı gezmek istiyorum ama gitmişken denizini de görmek isterim tabi. İlk önce tarihi yerlerini görmek daha sonra da tatil yapmak istiyorum. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.