Okul hayatının bir döneminde herkes mutlaka bir okul gezisine katılmıştır. Velisi öğretmeni derken curcuna ile geçer. Ben Uludağ’a gitmiştin okulun izcilik klübü ile çok eğlenceliydi.
Okul gezilerine katıldınız mı ve nereleri ziyaret ettiniz bu gezilerle?
Eskişehir Sakarı Ilıcalarında izci kampımız muhteşemdi. Çeşmelerden maden suyu akar, domatesleri de meşhurdur. Eskişehir rakım 700 olmasına rağmen Ilıcalarda rakım deniz seviyesi 1 dir. Bu nedenle çok özel de bir yerdir.
En anlamlı gezi ise Eskişehir'den Ankara 'ya Anıtkabir ziyaretiydi. Demetevlerde 1 gece kamp da yapmıştık. Bütün mahalleli ile eğlenceli bir gece geçirdiğimizi hatırlıyorum.
Okul yıllarımda turları ben düzenlerdim. Yanımda arkadaşlarım da olurdu. Hatta bu işten kar bile sağlardık. 2-3 otobüs öğrenciyi doldurup Bursa ve yakınlarına, belki bilen bilir Ağlayan Kayalar adlı beldeye turlar düzenlerdik ve çokta eğlenceli olurdu. Üniverste yıllarımda da oldukça kampa katılmışlığım vardır. Cidden müziği, eğlenceleri, hele ki yemekler harika olurdu. Tabi platonik aşkları kenara koyarsak..
O zamanda sevmezdim öyle cümbür cemaat bi yerlere gitmeyi 🙄 bi kez yakin arkadaşlarımın zoruyla okulla Çanakkale gezisine gitmiştim.. Başımıza gelmeyen rezillik kalmamıştı 'daha da tövbe' demisligim var 😂
Okul gezilerine katılmayı çok severdim hele ki yakın arkadaşlarında geliyorsa çok keyifli oluyordu. Açıkçası gerek İstanbul içi olsun gerek İstanbul dışı çok yere gittik.
okul geisiyle çanakkaleye gitmiştik ve çanakkalede şehit düşen lise öğrencilerimiz için dua etmiştik. okulumuzun renginin değişmesine sebep olan çanakkale savaşı bizim için çok önemlidir.