Sadece yaşayanın anlayabileceği iğrenç bir duygudur dışlanmak. Ben sevilmeyecek insan mıyım diye sorgulatır insana, içten içe tüketir.Ben sadece lisede dershaneye gittiğimde kızlar tarafından dışlanmıştım. Gerçekten çok kötü bir duygu. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama dışlamak zorunda da değil. Siz daha önce hiç dışlandınız mı? Dışlandıysanız nasıl hissettiniz?🥺
Aslında ilkokulda bir sürü arkadaşım ve hatta 4 sene boyunca çok iyi anlaştığımız bir arkadaşım olmuştu ama sonra ortaokula geçince ilkokuldaki arkadaşım taşındı ve başka okullara gittik bağlantımız kesildi. Sonra benim 5 inci sınıfta bir arkadaşım oldu ve onun haricinde hiç arkadaşım ve sınıfta konuştuğum biri yoktu. Sonra aramıza bir kız daha girdi ama sonra ikisi kanka olup beni 6 İnci sınıfta sattılar. Ben 1 buöuk sene yanlız kaldım. Sınıfta kimse ile konuşmuyor ve çok üzülüyordum. Sonra 7 de o kız bana barışmak istediğini söyledi ve bende mal gibi kabul ettim çünkü arkadaşsız kaldığımdan artık çok sıkılmıştım. Sonra onunla 8 e kadar arkadaşlık ettik ve o ise 5 te bizimle takılan kızla kavga etmiş bana dönmüştü. Sonra bizim sınıfta bir kız vardı ve ben onla arkadaş olmak istiyordum ve benim arkadaşım ise benim arkadaşım olmak istediğim kızla ben okulda yokken arkadaş olup ben gelince beni tanıştırdı.3 ümüz çok iyi kanka olduk ama Birgün tanıştığım kız beni kıskandığı için arkadaşım ile aramızı bozdu ve beni sattı Ben yine yanlız kaldım. Hemde üstüme bir sürü suç attı. Kızın iki yüzlü olduğunu anladım. Onun yüzünden 8 inci sınıfın yarısı yanlışlıkla geçti. Ortaokuldan hep nefret etmişimdir ama liseye geçince het şey çok değişti. Şu anki sınıfımı seviyorum ve arkadaşlarım var
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayatım boyunca dışlandım ben. Ilkokula başladığım ılk gün hemde. Sonra köşeye gectım orada da tum sınıf dısladı. Herkes nefret ediyordu benden ozellıkle hemcınslerım. O yüzden cok pasif, duvar kosesıne okul bitene kadar sünen bır tıptım asla derslere katılamazdım cunku sureklı arkalardan laf atmalar, dalga geçmeler olurdu. Okuldan nefret edıyordum hele hele bır hocanın bana söz vermesinden cok korkardım. Öne çıkmak benı korkuturdu. Lıse 1 de sadece sınıf tarafından degıl, sankı tum okul tarafından dışlanır gıbı hıssederdım. Onlar gıbı degıldım çünkü. Daha pasıfdım. Onların 3-4 sevgılısı olurken ben erkeklerle bıle konuşmayı bılmezdım en basıtınden. Sonra lıse ıkıle gectım. Burayı da lıse 2 ye gectıgım yaz keşfettim. Cunku dıslanıyordum ve bu artık kabuslarım oluyordu. O günden berı buradayım. Her neyse okullar açıldı. Karma olmustu sınıflar ama ben dıslanmaktan kurtulamadım. Okulun ılk haftasını yarılamısken, hoca yerlerımızı degıstırdı ve benım yanıma lıse bırden benı dışlayan kızlardan bırını oturttu. Kız sankı bır mıkropmusum gıbı tepki gösterdi tum sınıf ıcınde. Benı ezmeye başladı ben o kdr utanmıstım kı cantamın sapıyla oynuyordum basımı egıp, arkadakı dıger kızın kıs kıs gülüşü hala kulaklarımda… son derstı, zil çaldı dırekt dısarı attım kendımı. Hala aglayasım gelıyordu ama tutmam lazımdı kendımı, eve gidene kadar tutmalıydım. Sonra otobüsten ındım eve doğru yürümeye basladım kı ıste o an ıcımdekı her sey boşaldı. Ağlamaya basladım artık tutamadım eve kadar ağladım eve ağlayarak geldım annem endıslendı benım ıcın. Dırekt odaya kapattım kendımı. Dakıkalarca anlatamadım neden agladımı annem de cok korkmustu sonra basımdan gecenı anlattım okula gıtmek ıstemedıgımı soyledım annem benı sakınlestırmeye çalıştı. Ertesı gun okula gıtmedım. Hafta bıtene kadar da gıtmedım daha sonra pazartesı günü babamla gıdıp sınıfımı degıstırp ertesı gun gıtmıstım yenı sınıfıma başlamıştım, orada geçen seneden bana zararı dokunan kımse yoktu ve guzel arkadaşlıklar kurmustum hatta lısenın en güzel yılıydı benım ıcın bu sekılde devam ettı ıste ama şunu demelıyım kı hayatım boyunca dıslanmaktan kurtulamadım sımdı dışlanmak umurumda degıl cunku yalnızlıgın gücünü bılıyorum ve artık daha güçlüyüm o günden sonra kendımı ezdırmedım kimseye karşı ve hala da asla kımsenın ezmesıne müsade vermem..
😌 sınıf değiştirmeniz iyi olmuş. 7 yaşında kızımın sınıfında da tuhaf davrananlar oluyor ailesine ve öğretmene söylüyorum iyi oluyor. Ben de ilkokulda yaşadım.
İlkokul zamanında oldu. Ortaokuldan sonra değişti. İyi arkadaşlarım oldu. En çok üniversitede ve çalıştığım yerde arkadaşım oldu. Ben zaten herkesle yakınlık kuramam. Anlaştığım birkaç kişi olsa yeter.
Zaman zaman dışlandığım, zaman zaman çok değer gördüğüm oldu. Çok çeşitli insanlarla tanışıp, çok çeşitli toplulukların içinde bulunduk. Bütün mesele şu: Hangi sebepten dolayı dışlandığınıza bakın. Doğru yerde durduğunuz için veya etrafınızdakilerin seviyesi düşük olduğu için de dışlanabilirsiniz. Fakat diğer taraftan insanlara karşı hoş olmayan bazı tutumlarınızdan dolayı da dışlanabilirsiniz. Önemli olan problem sizden mi kaynaklı etraftaki insanlardan mı? Kendinizi dünyanın merkezi olarak görmeyin yeter. Siz doğru yerde durduğunuz halde dışlıyorlarsa hiç önemli değil. Onlar bugün dışlar, sizin değerinizi yarın başka yerde başkaları bilir. Hiçkimse bilmese de her şeyi bilen Yüce Yaratan var.
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
8
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayir dişlanmadim ama ortaokul 7 ve 8. snf benim icin ölüm gibiydi cok aglamistimm beni savunan kimse yoktu birtane şeytan bir hoca vardi beni rezil etmisti sinifta sözlüde bilmedigim jcin soruyu yanagima vurmustu haifte olsa büyümüşsün öyle kolay unutamazsin hala da unutmam ama görsem o hocayi yüzüne tükürürüm anneme söyledigimde okula gelip hesap bile sormadi sonra herzaman itilip kakilacagimi hissettim kimsenin beninkorumiyacagini bir kiz olarak korunmak isterdim derdimi anlatmak savunulmak onun icin hep bir erkegin gelip beni korumasini istemistim artik güclüyüm karsimdaki beni dövse bile bende karsidakine zarar vermeden asla pes etmiyecek biriyim umarim hep oyle olurum
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ortaokulda dışlanmadım arkadaş cevrem çoktu ama erkekler benimle sevgili olmak istemezdi yüzümde sivilcelerim vardi normal sivilceler gibi değildi yanağım gözükmezdi herkes yüzün güzel ama sivilcelerin bozuyor seni falan derdi doktora ağladığımı bilirim rouccatane kullanmak için 8. sinifin yaz tatilinde evden hiç çıkmadan rouccatane kullandım kurtuldum sivilcelerden lise yıllarım çok çok güzeldi popülerdim çevrem genişti lise 1 ve 2 de hep büyük sınıflardan teklifler gelirdi o zaman da kabul etmezdim naz yapardim😂 11 ve 12. sinifta zaten okulun sahibi gibiydik çok eğleniyordum kısaca dışlanma durumum olmadı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cok. Universitede bile. Sinifta 70 kisiydik ama yine yalnızdım. Yanima oturanda pek olmazdi okul hayatim boyunca. Universitede de yanima bir bosluk koyup otururlardi. Cok üzülürdüm. Hatta orta sondayken bu durumu farkettigini dusundugum bir hocam ders esnasinda gelip benimle baya sohbet etmisti. Cunku tek oturuyordum ve sınıfta tek oturan bendim. Cok kotu oluyor. Bu yuzden de hayatim boyunca istenmedigimi, itici biri oldugumu, insanlarin beni sevmedigini düşündüm, ozguvenim düştü.
@enthusiasticpq ya bu kızlarda mi boyle bilmiyorum. Mesela erkeklerin arkadasliklari daha iyi ve saglam oluyor. Hemen kaynaşıyorlar, yeni birini daha cabuk kabul ediyorlar. Kizlar oyle degil. Kizlar daha fazla dışlıyor sanki baska bir kızı. Ben oyle gozlemliyorum yanlış olabilir belki ama bu düşüncem. Kızlarda dışlama, baska birini arkadas grubuna kabul etmeme daha fazla sanki. Aman ya iste. Arkadasim pek olmadi. Telefon rehberimde bile inan cok kişi yok. 22 kişi var simdi baktim. O da annem babam, taksi, lokanta gibi şeyler. Yalniz birakildim, dislandim neden bilmiyorum. Insanin cok zoruna gidiyor ama. Simdi mezun oldum mesela. Evde sıkıntıdan patliyorum. Bazen tek basima çıkıp geziyorum, annemle çıkıyorum falan işte. Insan birileriyle cafeye gitmek falan istiyor yani ben istiyorum. Bazen dışlanıyorsam sorun bende o zaman diye de cok düşündüm ama kimse tanimak istemedi ki beni. Yuz yüze bulusacagim biri yok yani
Evet erkekler böyle değil kaynasıyolar kıskanclık inan bir şeyi kıskanıyolar cunku Bakıyorsun bir de bi elle tutulur taraflarıda yok afran tafran kime yanı. Bende kaynasamam fazla kendim herkesten soyutluyorum kendimi bana yaklasan samimi gelmıyor sayılı arkadasım var güvendigim samimi olmayan insan kendini bellı edıyor. Bakıyorum bazılarına her gün baska biriyle dolasıyor dısarıda ya böyle bir ortamdanda samimiyet beklemıyorum açıkcası sırf vakit geçsin dıye edinilmiş arkadaslıklar.
Hiç dışlanmadım 🙄 ya da belki dışladılar ama benim burnum havada dıye ben anlamadım djdjdj yaşamadım.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben sevmediğim ortamda kendini soyutluyorum. Dışlanmadım ama soğuk durmamdan dolayı benle pek yan yana gelmek istemeyen oldu. Dışlanan kişilerle arkadaşlık ederdim lisede sonrasında da öyle bir ortam görmedim zaten
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Lise ıkıncı tekrardı sınıfça dıslanmadım ama bi çocukla kavga ettim dıye m*l kızın biri bana tavır koydu milletide doldurmaya calıstı ama gel gör ki aradan seneler geçti hala ayakçılıgımı yapıyor şu an canım benım 😂