Merhaba yaz için bir ege-akdeniz rotası oluşturup kamp yapmayı düşünüyorum ekipmanları yeni topluyorum öğrenciyiz bütçe kısıtlı biraz ucuza kaçmaya çalışıyorum öncelikle ege akdeniz için önerdiğiniz bir rota veya şurada çadır atmadan turunu tamamlama dediğiniz yerleri merak ediyorum ve bir diğer konu çanta maalesef ülkemizde her şeyde olduğu gibi çantalar gereğinden pahalı uygun fiyat performans diyebileceğimiz çantaları önerirseniz sevinirim hacmi kaç litre olmalı 2 hafta gibi bir süre çünkü (max 350-400₺) ekipmanlar da şu şekilde düşünüyorum şunu alsan daha iyi olur derseniz iyi olur :
yastık olarak şişme yastık mı tercih edersiniz normal mi yer ve rahatlık açısından
Uyku tulumu arpenaz quechua 125₺
çadır 2 kişilik mh100 quechua 320₺
kamp matı arpenaz m100 30₺
Kamp lambası 40 lümen 50₺
yastık olarak şişme yastık mı tercih edersiniz normal mi yer ve rahatlık açısından
Uyku tulumu arpenaz quechua 125₺
çadır 2 kişilik mh100 quechua 320₺
kamp matı arpenaz m100 30₺
Kamp lambası 40 lümen 50₺
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba @pudrasugar
Kamp yapma konusunda hiçbir deneyimim yok.
Muhtemelen lise yıllarımda bir ya da iki kez okul kampına katılmışımdır. Bu nedenle kamp teknikleri ve ekipman konusunda çok fazla bilgim yok. Kopyala yapıştır tarzında cevaplar vermeyi de uygun bulmuyorum.
Ben en iyisi sana Ege ve Akdeniz’de kamp bölgeleri ile ilgili bazı öneriler sunayım. Kuzey Ege’den başlayarak Alanya’ya kadar bazı bölgeleri anlatayım.
Bu arada, sadece deniz kenarında ya da hemen yakınında yerler olması gibi bir şartınız yoksa sağlık açısından çok değerli birkaç yer de listeleyeyim.
Benim ilk önerim Çanakkale’den. Truva yakınlarında mutlaka birkaç gün kalın. Çanakkale’nin muhteşem antik mirasını incelemeye buradan başlayabilirsin.
Çanakkale’deki kamp zamanlarında savaş alanlarını da mutlaka gez. Bu vatanı bize miras bırakan atalarımıza saygılarını sun.
Çanakkale’de nereler var, bakalım;
Aşağıdaki alanların ücretsiz olduğunu sanıyorum.
Ege’den Güney’e inişte, İzmir olmazsa olmaz bir kenttir. Burada o kadar çok değer ve o kadar çok güzellik var ki, bir ay kamp yapsan yine de tamamını göremezsin.
İzmir ve çevresinde kamp yaparken, Lidya Krallığının Başkenti Sardes’i, Bintepeleri gezmeyi ihmal etme lütfen.
İzmir Çevresinde Ücretsiz kamp alanları
Muğla da atlanmaması gereken eşsiz bir kamp destinasyonudur.
Antalya’ya gelince;
Benim kamp alanları için önereceğim yerler, Kaş, Kemer, Beldibi, Boğazkent, Alanya. Hatta Elmalı, Korkuteli, Akseki, Ormana. Buralara da mutlaka kamp için git ve en az 1 hafta zaman ayır. Çevre o kadar güzel ve sağlıklıdır.
Son olarak İsparta’da Kızıldağ Milli Parkını bir araştır. Sağlık için muhteşemdir.
çok teşekkür ederim araştırıp da bulamayacağım kadar net ve sıralı yazmışsınız 🙏