İnsanlara en büyük hayallerini sorduğumuzda , muhtemelen her üç kişiden birinin dünyayı gezmek gibi bir hayali olduğunu görürüz. Ancak tek başına gezmek cesaret ister...
Çıkarım. Çıkmak isterim. Şartlar elverdiğinde öyle Bir planım var. Bunu yapmak için yanımda biri olmasına ihtiyaç duymuyorum. Çok da harika olur. Kafama göre gezerim.
Birçok Ülke içinde mesleki sıfatımdan dolayı kısa süreli bulundum. Yalnız desen ki nereleri gezdin, ne yaptın bir şey anlatamam. Otel ve sahne arasında mekik dokuduk ve geri döndük.. Tek başıma olmaz..! Çocuklarım olmadan bir yere kımıldamam. Önce Ülkemi bir gezmek ve belde belde dolaşmak isterim tüm coğrafyayı.. Beni Asya ya da Avrupa seyahatleri çekmiyor işin açıkçası.. Gitsem gitsem tekrar St. Petersburg 'a giderdim sadece veya Ukrayna Kiev' e..
Bugüne kadar çok ülke gezdim ama Tayland hariç hepsini 5-6 günlük kısa geziler şeklinde gerçekleştirdim. Gittiğim ülkeden maksimum 5 ya da 6 gün sonra dönüyordum. Ama pandemi de anladım ki seyahat işini yarım bırakmışım. Pandemi biter bitmez ilk yapacağım iş sırt çantamı alıp Amerika kıtasını baştan aşağı gezmek olacak. Bir sonrasında ise Avrupa'yı arabayla turlamak olacak. Zaman değerli ve hiç bir şey ertelemeye gelmiyor.
Dünya turunu istemiyorum, fakat tek basima çok yabancı ülke gezdim zaten.. Tek başına gitmek çok keyifli, korkutucu değil.. ama en az bir yabancı dilin yoksa gitme..
Cesarete gerek yok belli seyleri asmak lazim. izmire gittim oradan didimdeki evin eksikleri vardi onlari tamamladim geldim. Hemde akrabalarimi ziyaret ettim. Simdiki nesilin cogu bayramlarda bile hal hatir sormuyo.. Yorucu bir haftaydi
Tek başıma Güneydoğu illeri hariç Türkiye'yi gezerim; ama dünya turu bana ters geliyor. Yanımda mutlaka arkadaş/eş olmalı. Tek başıma bir tek Ankara 'ya gittim.
Gitmek için Egolar bir kenara bırakın ki öyle gidersiniz. Yalnız gitmemek gereken, iyi arkadaş bulduktan sonra sıkıntısız gidin. Geri kalan sana kalmış.