Hangi tip uçaklar daha güvenli ve Daha konforlu sizce?
Boeing 737-800
Boeing 777-300er
A380-800
A350-900
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her uçak güvenilirdir. Eskiden Mcdonnell uçakların bazıları sıkıntılıydı. Ancak yakın zamanda Boeing 737-8 MAX uçağı iki büyük kazaya neden oldu ve yüzlerce insan hayatını kaybetti. Türk Hava Yolları dahil birçok hava yolu firması bu uçakları yere indirdi. Boeing firmasının bu uçak yüzünden başı epey ağrıdı ancak geçtiğimiz gün THY ilk defa bu uçağı tekrar uçurdu. Şu an en çok test edilen uçak olmuştur kendisi.
Boeing 777-300ER, Boeing'in baş yapıtıdır bana göre. Onun yerine 777X gelecektir. Ancak Dreamliner serisi de şahsına münhasırdır. Dünya üzerindeki kaza oranlarına bakarsak Airbus tipi uçaklar daha az kazaya karışmıştır. Airbus çoğunlukla bilgisayar tarafından yönetilmektedir, pilota çok fazla iş bırakmamaktadır. Konfor açısından Airbus uçakların motorları daha sessiz çalışıyor gibi geliyor bana. Ama konfor koltuk yapısıyla alakalı ve bu da hava yolu firmasının koltuk düzeniyle açıklanabilir.
Boeing 737max ler türkiye de uçuşa konulacakmis 12 nisandan itibaren, test falan yapılmıştı geçenler de sence 737max ler artık güvenli midir
Evet THY uçuşunu yaptı geçtiğimiz gün. Güvenirliği konusunda şöyle düşünüyorum, neredeyse 2 yıl boyunca test ediliyor uçak. Mevcut uçaklar üzerinde en çok test edilmiş uçak olacaktır kendisi. Bu noktadan bakınca bence güvenilirdir. Ben olsam binerdim.
Artık a380 ler de emekli oldu, Thy bari a380 alsaydi keşke ama artık alamaz emekli oldu hep a380 ler
Alması da gereksiz olurdu. THY'nin 777-300ER uçakları bile tam dolmuyor çoğunlukla. A380'i ne yapsın? 😄
O da doğru tabi 😀
Ayrıca A380 pahalı, onu geç o uçak için ayrı bir altyapı gerekiyor havalimanında. İsraf olurdu bence ☺️
Ha doğru ya, bi de a380 için çok büyük bir pist lazım o da yok galiba bildiğim kadariyla
İstanbul havalimanı var uygun bunun için. Atatürk havalimanı da uygundu.
Ben asla binmem uçağa. Ya düşerse D:
Düşme ihtimali 11 milyonda 1
Cevap
2Cevap
Rastgele oy verdim de hiç uçağa bindin mi diye sorsaydın iyiydi
Yani bunun için illa uçağa binmeye gerek yok ki, bende hiç binmedim ama havacılıkla ilgili herseyi biliyorum
Her seyle ilgilenmek lazim
Airbus larsan hep korkmuşumdur
Airbus tipi uçakların kazasi yok denecek kadar az, Boeing tipi uçakların kazasi çok fazla ama
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar