En İyi Cevaplar
Kalabalıktan uzak, huzur ve sessizlik arayanlar için Polonezköy, Aydos Şile tarafları en güzel yerlerdir
11 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Her yerini çok seviyorum 🥰 Dünyanın en güzel şehri bana göre.
19 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Çanakkale 💙
- Cevap sahibi+1 yıl
Kesinlikle katılıyorum 🥰💙
- Cevap sahibi+1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🙂 Hayırlı ramazanlar.
- Cevap sahibi+1 yıl
Amin ecmain. Allah razı olsun 🤲🏻 ☺️ Kendinize iyi bakın, Rabbime emanet olun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- +1 yıl
Altstadt’ı meşhur.. 😁
13 Yorumla- +1 yıl
Mönchengladbach 😁
Bilecik'te yaşıyorum öyle çok sevilecek bir tarafı yok ama kimsenin bilmediği bir yer var. Benim evime 5 dk uzaklıkta. Büyük bir su deposunun arkası, bildiğiniz tırmanmanız gerekiyor. Ama manzarayı görünce diliniz tutulur, çıktığınız dağa taşa değer. Bilecikte deniz yok, manzara yok ama orası ayrı bir evren gibi. Altı uçurum, ayaklarınızın altında tüm şehir. Kimi götürsem dili tutuldu ve ayrılmak istemedi. Yaz kış çok soğuk olur ve eser. Sıcak yaz günlerinde hep oraya giderim. Bazen bunalır elime defterimi, fırçkukusu ve boyalarımı alır oraya resim çizmeye giderim.
12 Yorumla- +1 yıl
etkilendim en kısa zamanda gelicem oraya
Şehrimin güçlü ve heybetli Surları tabiki. Surlara çıkıldığında bir yandan Hevsel Bahçeleri diğer yandan Ongözlü Köprü bütün güzellikleriyle karşımızda duruyor.
Manzara ise harika.
Surların farklı bir bakış açısını paylaşacağım.20 YorumlaKendi şehrim Baküde peki bir yer yok. Belki de "Bulvar isimli parkımız ola bilir.
Şimdi yaşadığım İstanbuldaysa çok fazla yer var.. Sultanahmet taraflar güzel mesela. Ve Balat ola bilir. Adalar da yürüş için kötü sayılmaz. Biraz da Büyükçekmece-mimaroba taraflar güzel...00 Yorumla- +1 yıl
Nakit Paranın Akışı olan yer.
Para Kazandığım yer.
Karnımın Doyduğu yer.10 Yorumla adana seyhan hürriyet mahallesi güzeldir orada buyudum baya guzel bi yer
10 Yorumlakaraman da öyle güzel pek yer yok
konya ereğli deseniz varda12 Yorumla- +1 yıl
Mutu biliyosundur
- +1 yıl
@taçsız3322 biliyorum
Tatil & Seyahat konusunda 3,7b cevap paylaştı. Eskişehir Porsuk Çayı Adalar, Odunpazarı evleri ve Sazova Bilim Kültür parkı
10 Yorumla- +1 yıl
Bisey yokki sehrimde ya bi sahil
19 Yorumla- +1 yıl
Trabzon... meydan forum falan saymasak hic bisey yok
- +1 yıl
Güzelde ben sevmiyorum ya
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Tşkler düşüncelisin😊
- +1 yıl
Maraşlıyım güzel bir yeri yok
13 Yorumla- +1 yıl
Evet orası güzel bak yemek yönünden iyi
- +1 yıl
Mersin mut yerköprü şelalesi alahan manastırı gezecek yer çok
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bu foto tam neresi. Harika görünüyor
15 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Evet doğru şimdi hatırladım gitmiştim ama yıllar oldu unutmam normal. Büyük çamlıca tabi değil mi
- Cevap sahibi+1 yıl
Thanks
- +1 yıl
Trabzonluyum her yerini seviyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Anadolu Hisarı beykoz
10 Yorumla İstanbul’un her yerini çok seviyorum
11 YorumlaOrman park cark caddesi
10 Yorumla- +1 yıl
karşıyaka balıkçı barınağı
10 Yorumla - +1 yıl
Hiçbir yeri😂
14 Yorumla- +1 yıl
Mersin😂
- +1 yıl
istanbuldayım. hiçbir yerini sevmiyorum.
10 Yorumla - +1 yıl
Mihatpaşa.
12 Yorumla- +1 yıl
Mithatpaşa olacak doğrusu 😂
Evim
20 Yorumlaİstanbul... VE HERYERİ 💞💞💞
10 YorumlaGalata sokaklarını çok seviyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Balıklıova
10 Yorumla Çanlıca tepesi
10 Yorumla- +1 yıl
Ahmetbeyli
10 Yorumla - +1 yıl
Atakum
10 Yorumla Edremit
10 YorumlaEvim
10 Yorumla- +1 yıl
Yasadigim Semt.
10 Yorumla Konyaaltı sahili
120 Yorumla- +1 yıl
Yakinmis bende Alanya
- +1 yıl
@quinnHande alanyads cok guzel ama bi gidemedim insallah bu yaz gezmeye gelicem
- +1 yıl
İnşallah gelir gezersin tavsiye ederim:)
- +1 yıl
@quinnHande doğma büyüme Antalyaliyim daha adam gibi gelip gezemedim içimde uhtedir ama inşallah bu sene planlarda var ayarliylrum :))
- +1 yıl
Anladım bende doğma büyüme Alanya ama inan burda Alanyalı dan daha fazla dışarıdan insanlar var ama elbette ki göze batmıyor inşallah gelir gezersin:))
- +1 yıl
@quinnHande Inan Antalya içinde geçerli o durum kentin çoğu göçebe öz antalyali olan az nadir :)) , sağol :)
- +1 yıl
Muhakkak öyledir:)
- +1 yıl
@quinnHande öyle öyle hatta öz antalyalilar yörükdür zaten yörük geçer kaldi ki pandemi olmasaydi düzenli yörük etkinlikleri deve gürrşleri falan olurdu hatta alanyada oluyordu deve güresleri
- +1 yıl
Evet doğru diyorsun biliyorum elbette ama maalesef mazide kaldı gibi gözüküyor artık
- +1 yıl
@quinnHande şu pandemi bitirdi be herşeyi iyice sıktı hee tadım tuzum yok yane
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum sana Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
- +1 yıl
@quinnHande Inşallah dualar o yönde ama vakalar tam tersine gidiyor🤦♂️
- +1 yıl
Kimseye ne söz geçiremiyoruz ne de yasaklar işliyor müstahak yanii.
- +1 yıl
@quinnHande müstehakda şu yasaklarda bizim gibi uyanlarında yanması tartışılır😒
- +1 yıl
Orası öyle tabii
- +1 yıl
@quinnHande hemşeri görmek güzeldi teşekkürler :)
- +1 yıl
Mesela yabancılara da yasak olmalı benim eski erkek arkadaşım alman di o istediği gibi gezip dolaşıyordu ama ben evde kalmak zorunda kalıyorum onlarda virüs olmuyor mu da çok saçma sapan bir sistem...
- +1 yıl
Aynen çok mutlu oldum bende kendine iyi bak hemserim.
- +1 yıl
@quinnHande onlarda para var reklam isim var o yüzden muaf tutuluyor , burdada ruslar hafta sonu full plajda bir tsne türk gidemiyor aninda ceza.. Sürekli haberlerede çıkıyorlar zaten
- +1 yıl
Ha anladım olabilir tabii
Anıtkabir.
10 YorumlaSahil
11 Yorumla- +1 yıl
Anıtkabir❤️
20 Yorumla - +1 yıl
İzmir
31 Yorumla- +1 yıl
sende mi izmirdesin
Oldugum yer
10 Yorumla- +1 yıl
Şehir teraso
10 Yorumla - +1 yıl
Evim
10 Yorumla Hiç bir yer
10 Yorumla- +1 yıl
Evim 😧
10 Yorumla - +1 yıl
Garipçe kesinlikle
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bebişim99 merhaba,
Ben son 3 yıldır İtalya Bari'de yaşıyorum. Ancak, evim ve Türkiye'de yaşadığım yer İstanbul. O yüzden müsaade ederseniz size İstanbul'da en sevdiğim yeri anlatmak istiyorum.
Birçok kişi İstanbul Boğazı diyecektir. Ben de Kız Kulesi diyorum.
Galata Kulesi’nin aşkı, İstanbul’un tarihine 2500 yıldır görgü tanıklığı eden İstanbul Boğazı’ndaki tek orijinal ada ve sadece İstanbul’un değil tüm Türkiye’nin simge yapılarından Kız Kulesi’nden bahsedeyim.
2500 yıllık geçmişi antik dönemde başlar. Eski Yunan, Bizans İmparatorluğu, Osmanlı yaşantılarına tanıklık eden kule; savunma kalesi, gümrük istasyonu, deniz feneri, mezar abidesi, gösteri alanı, hastane, ev, zindan, radar olarak kullanılmış.
Kız Kulesi tarihine yolculuk
İstanbullu bir Rum araştırmacı olan Evripidis’e göre Asya kıtasında bir çıkıntı iken zamanla kara parçası sahilden kopar. İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’ne açılan yerinde bugün üzerinde Kız Kulesi olan adacık o kopan kara parçasıdır.
Bizans’ta Kız Kulesi
MÖ. 410’da Boğaz’dan geçen gemileri denetlemek ve vergi almak için ada üzerine Atinalı komutan Alkibiades bir kule yaptırır. O dönemde adeta gümrük istasyonu olan bu kuleden nasıl mı sağlanır kontrol? Sarayburnu'ndan kuleye zincirler gerilir ve ödeme yapılınca zincir denize indirilerek.
MÖ. 341’de mermer sütunlar üzerine Yunanlı Komutan Chares ölen çok sevdiği eşi için bir anıt mezar yaptırır.
Roma’da Kule
MS. 1110 yılında yani Roma İmparotorluğu zamanında İmparator Manuel Comnenos şehrin düşman gemilerine karşı savunması ve ticari gemilerden gümrük vergisi almak için Topkapı Sarayı’nın sahiline ve Kız Kulesi’ne iki kule yaptırarak kuleler arasına zincir bağlatır.
Fetih’de Kule
İstanbul’un Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethi sırasında Venedikliler üs olarak kullanır.
Osmanlı’da Kız Kulesi
Fatih Sultan Mehmet fetihten sonra kuleyi yıktırarak etrafı mazgallarla çevrili ve içinde toplar olan küçük bir kale yaptırır. Osmanlı döneminde savunma kalesinden ziyade Mehteran’ın top atışı eşliğinde nevbet adı verilen davulun çalındığı bir gösteri alanı olur. Bugünkü kulenin temeli ve alt kat Fatih döneminden kalır.
Bugün Kız Kulesi
2000 yılında 5 yıl süren restorasyondan sonra Hamoğlu tarafından restore edilerek gündüzleri cafe-restaurant, akşamları ise özel restaurant olarak kullanılır.
Nasıl gidilir?
Üsküdar ve Kabataş’tan tekne seferleri ile ulaşabilirsiniz. Üsküdar kalkışlı Kız Kulesi seferleri 09.15-18.30 saatleri arasında her 15 dakikada bir; Kabataş-Kız Kulesi seferleri ise hafta sonu 10.00-18.00 arasında her saat başı düzenleniyor.
Ücretleri
Kız Kulesi fiyatları 2020 yılında şöyle: Müzeye giriş için öğrenci bileti 15, tam bilet 25 TL. Müze girişi dahil hafta içi kişi başı kahvaltı 75 TL, hafta donu 95 TL’dir. Restoranda yemek yemeyi düşünenler ise kişi başı 200-250 TL gibi düşünebilirler.
Antik Çağ'da Arkla yani küçük kale ve Damialis yani dana yavrusu olarak isimlendirilir. Leandros'un kulesi ve Kız Kulesi isimlerini alır.
2500 yıllık kuleye dair efsaneler:
Yılanla gelen ölüm
Bizans krallarından birinin kızı olur ve doğumuyla beraber kız hakkında 18 yaşında bir yılan tarafından sokularak öleceği ile ilgili bir kehanet dilden dile dolaşır. Bunu duyan kral, müneccimden aldığı akılla suyu geçemeyeceği için denizin ortasındaki adadaki kuleyi prensesin yaşayabileceği bir eve dönüştürür. Prenses 18 yaşına gelince bir rivayete göre hizmetçilerin getirdiği bir üzüm sepetinin bir rivayete göre de prensese aşık olan genç bir subayın getirdiği çiçek sepetinin içindeki yılan adaya ulaşır ve prensesi sokarak öldürür.
Battal Gazi
Başka bir efsaneye göre Battal Gazi, Selçuklu döneminde Üsküdar tekfurunun kızına aşık olur. Bunu istemeyen tekfur, kızını Kız Kulesi’ne hapsetmiş; ama Battal Gazi’yi kim tutabilir? Bir kurtarma macerasından sonra aşıkların kavuştuğu söylenir.
Leandros’un Ölümsüz Aşkı
Yunan mitolojisinden bir efsane daha var. Aslında başka bir efsanenin kuleye uyarlanmış ve yıllar boyunca yanlış bir şekilde dilden dile gelmiş halidir bu. Efsaneye göre kulenin bulunduğu yerde Afrodit tapınaklarından biri bulunuyormuş ve burada Hero adında bir rahibe yaşıyormuş. Leandros isimli bir genç, rahibeye aşık olmuş ve her gün karşı kıyıdan, tapınağın bulunduğu adaya yüzüyormuş. Hero, Leandros yolunu kaybetmesin diye adada ateş yakarmış. Fırtınalı bir günde ateş sönmüş, Leandros yüzerken yolunu kaybetmiş ve boğularak ölmüş. Biricik aşkının öldüğü duyan Hero da buna dayanamayıp intihar etmiş. Bu hikayenin aslı ise Çanakkale Boğazı’na dayanıyor. Leandros aslında Eceabat’tan Çanakkale’ye yüzüyormuş.