Sırt çantanızı alıp yurtiçi ve yurtdışı bir 1 aylığına uzun bir seyahate çıkıp, her yeri dolaşa dolaşa gezecek olsanız yalnız mı olmak istersiniz yoksa yanınızda bir ya da birileri olmalı? Not : Güvenlik sıkıntısı olmadığını varsayıyorum. Yoksa zaten kimse yalnız olmak istemez.Yalnız ama gururlu :)
Son zamanlarda çok sık duyduğum bu güzel sorunun bir kere daha önüme gelmesinden mutluluk duydum. Benim cevabım kesinlikle yanında mutlu olduğum, keyif aldığım, kendimi kendim gibi hissedebildiğim yakın bir arkadaşım, oğlum ya da sevdiğimle tatile çıkmak olur. Ben yalnız olmayı çok sevmiyorum hele tatilde hiç sevmiyorum. Sevdiğim kişiyle tatile gitmek istememi iki sebeple tercih ediyorum. Birincisi yalnızlığı sevmemem, birlikte anlatacak anılar biriktirmek için ikincisi de bir şeye ihtiyacım olduğunda güvenebileceğim birinin yanımda olmasının kendimi daha rahat hissetmemdendir. Gelin bu iki konuyu size daha detaylı olarak açayım.
Yalnızlığı sevmediğimi söylemem sanırım yeterli olacaktır.
Hayat birlikte olmaktan keyif alacağım kişiyle çok daha eğlenceli bir yer haline geliyor. Birlikten kuvvet doğar diyenlerden olduğum için birlikte anlatacak anılar biriktirmek, paylaşmak benim için çok anlamlı.
Sonuçta uzun dönem yurt dışına gidiyorsam başıma her yerde her şey gelebilir. En kötüsünden bakacak olursam hastalansam, pasaportumu, paramı çaldırsam benim yanımdaki kişinin varlığını bilmek kendimi daha güvende hissettirecektir.
Her iki sebep içinde seyahate çıkacağım kişi rastgele biri olmamalı elbette. Yanında rahat olup, yeri gelince valizimi toplayıp, aynı tabaktan yemek yiyebileceğim, o tatildeki tüm anları mutlulukla yad edeceğim bir dostum ya da sevdiğim olmalı. Tercihim iyi anlaşabildiğim bir kişi ancak, en fazla 3 arkadaş da olabiliriz. Üçten fazla kişi olduğunda da sıkıntılar çıkabiliyor. Bu yüzden çok kalabalıklar istemem.
Sonuç olarak, tatil olsun ve yanımda sevdiğim yarenlik edebilecek, yoldaşlık edebilecek biri olsun da nereye gittiğim önemli değil. Ben nerede olduğum değil, kiminle olduğum önemli diyenlerdenim.
Aslına bakarsak yalnız seyahat etmeyi severim. Yalnızsan kastım çocuklarım olmadan bir yere gitmem. Onların da her şeye tanık olmasını ya da başka şekilde aynı keyfi yaşamasını, bir şeylerden geri kalmamasını isterim. Onun dışında hadi diyelim seyahat söz konusu ve ben biri ile gidecek olsam, sevdiğim kadın veya çok sevdiğim bir arkadaşım olsun isterim yanımda. Böylelikle belki de daha keyifli olabilir her şey.. Onun ve benim yapmak istediğimiz her ne varsa bir bir eyleme geçiririz.
Görselde ki bir noktada da yalnız olmak istemezdim açıkçası.. Muhakkak birileri olsun isterdim. Gözlerimin gördüğü, ayaklarımın bastığı yerlere..
İstersen Paris’e git dünyanın en güzel manzarasını izleyin yanınızda sevdiğiniz bir insan veya dost yoksa tek başına o anları yaşamanın bir anlamı veya keyfi kalmıyor , hani derler ya hayat paylaşınca güzel. Eğer bu manzara ve görselliğide paylaşıp , yorumlayabileceğim, eğlenebileceğim kimse yoksa o tatilin ve gezintinin anlamı kalmıyor. O yüzden önce yanındaki insan önemli sonra yer. Kısaca yalnız gezmeyi sevmem , gezmenin amacı beraber vakit geçirmektir bana göre :)
Küçükken ekmek almaya bakkala giderken kuzenimi bile yanımda sürükleyen insandım. Yalnızlık hiç bi zaman bana göre olmadı. Kalabalıktan yana kullanıcam tercihimi. 🤣👒
Bişeyleri tek başıma yapmak aşırı keyifli tanıdığım herkesten uzak yeni insanlarla tanışmak rast gele yeni tatlar denemek yolculuğa çıkmak kendi zihninle baş başa olmak mükemmel bir duyguuu :)))
şu zamanda seyahaye felan çıkmam zaten doktorlar da diyor yurtdışı içi seyahaetlerinizi erteleyin diye malum korona varken olmaz yani ama bitince amcamınoğluyla gezmek isterim
Gel gel. Tabii ki hevesliyim. Ne demiş Charles Bukowski, Beş dakika sonra hayatta olacağımızın bir garantisi yok. O yüzden bugüne kadar kırdığın kişileri ara ve bir daha küfür et.
😂😂😏 valla hakliymis abimiz... ki sen iste kömür kamyonu getireyim 😂😂😂 zaten basarinla onlari kirip geciriyorsun kufürden bile daha yakicı bu 😂 kudururlar anca... benimde bi sözüm var "Onlar kafalarinı dik tutuyorlar sebebi güclü olduklarindan degil çokça boka battiklarindan" SAYGILAR 😏
Perlamare merhaba,
Son zamanlarda çok sık duyduğum bu güzel sorunun bir kere daha önüme gelmesinden mutluluk duydum. Benim cevabım kesinlikle yanında mutlu olduğum, keyif aldığım, kendimi kendim gibi hissedebildiğim yakın bir arkadaşım, oğlum ya da sevdiğimle tatile çıkmak olur. Ben yalnız olmayı çok sevmiyorum hele tatilde hiç sevmiyorum. Sevdiğim kişiyle tatile gitmek istememi iki sebeple tercih ediyorum. Birincisi yalnızlığı sevmemem, birlikte anlatacak anılar biriktirmek için ikincisi de bir şeye ihtiyacım olduğunda güvenebileceğim birinin yanımda olmasının kendimi daha rahat hissetmemdendir. Gelin bu iki konuyu size daha detaylı olarak açayım.
Yalnızlığı sevmediğimi söylemem sanırım yeterli olacaktır.
Hayat birlikte olmaktan keyif alacağım kişiyle çok daha eğlenceli bir yer haline geliyor. Birlikten kuvvet doğar diyenlerden olduğum için birlikte anlatacak anılar biriktirmek, paylaşmak benim için çok anlamlı.
Sonuçta uzun dönem yurt dışına gidiyorsam başıma her yerde her şey gelebilir. En kötüsünden bakacak olursam hastalansam, pasaportumu, paramı çaldırsam benim yanımdaki kişinin varlığını bilmek kendimi daha güvende hissettirecektir.
Her iki sebep içinde seyahate çıkacağım kişi rastgele biri olmamalı elbette. Yanında rahat olup, yeri gelince valizimi toplayıp, aynı tabaktan yemek yiyebileceğim, o tatildeki tüm anları mutlulukla yad edeceğim bir dostum ya da sevdiğim olmalı. Tercihim iyi anlaşabildiğim bir kişi ancak, en fazla 3 arkadaş da olabiliriz. Üçten fazla kişi olduğunda da sıkıntılar çıkabiliyor. Bu yüzden çok kalabalıklar istemem.
Sonuç olarak, tatil olsun ve yanımda sevdiğim yarenlik edebilecek, yoldaşlık edebilecek biri olsun da nereye gittiğim önemli değil. Ben nerede olduğum değil, kiminle olduğum önemli diyenlerdenim.
Çok teşekkür ederim @omurkahraman , harika bir cevap oldu bu 🙏
Rica ederim... Sevgiler