Merhaba, Çanakkale'ye gezi düzenlemek istiyorum. Baya bir rehber okudum. Aşağıdaki rehber en fazla kafama yatan oldu. Aşağıdaki rehber haricinde önerebilecekleriniz nelerdir?
https://ferdiye.com/canakkale/
https://ferdiye.com/canakkale/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu salgın döneminde gezi fikri ne kadar mantıklı acaba hiç düşündünüz mü?
Şu an için değil zaten. Sanırım yanlış anlaşıldım. Vakalar azalıp, koronavirüs biterse.
Yardımcı olabilirim. Fakat gelmeyin😂 çok fazla vaka var...
Vakalar azaldıktan sonra düşünüyorum. Kısa sürede koronavirüs biterse tabii.
Anladım... Ama tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz?😂
Nerelerin gezileceğini mi?
Aslında Çanakkale tam olarak nasıl yaşanılır onu merak ediyorum. Bazı sözlük platformlarında falan baya övülmüş.
😂😂 bence övülmeye değer...
Yani kısa süreli gelecekseniz şehitliği gezin. Ve de çanakkalenin kordonunu... Zaten şehitlik eceabatta. Eceabattan gemiye binip çanakkaleye geçince kordona çıkıyorsunuz😂. Kordonda fake Truva atı var. Ve kesinlikle görülmesi gerekir. Dur yolcu yazısı da kordondan görülebilir. Çanakkalenin çarşısı ve kordon da çok yakın zaten birbirine. Yürüyerek max 10 dk. Saat kulesinin olduğu caddeye mutlaka bakmanızı öneririm. Çok hoş cafe/barlar var.
Eğer uzun süreli gelecekseniz de asos ve truva şehirlerini gezin. Merkeze uzak bu yerler. Ancak arabayla gidilebilir. Telefonunuzdaki navigasyondan yardım alın. Ya da turlar var. Merkezde bir de önerebileceğim yeni kordon var. İlk bahsettiğim kordon turistik. Ama yeni kordon daha çok gençlerin takıldığı yerler. Biranızı alıp kumlara oturun😂😂😂 22 yaşına uygun gezi planı yapıyorum😉
Gökçeada ve Bozcaada var bir de.. ama çok özel yerler değiller. Yani ege havası var sadece. Eğer çok bol zamanınız varsa bakılabilir. Yani öncelik sırasını ben şu şekilde yapardım:
1- şehitlik
2- eski kordon
3- çarşı ve saat kulesi
4-yeni kordon
5- truva ve asos
6- bozcaada
7- gökçeada
Çok teşekkür ederim. Bozcaada gerçekten övüldüğü kadar güzel mi?
İnstagramdan photos_byme. art hesabına bakabilirsiniz. Benim hesabım fakat çok uzun süredir girmiyorum...
Daha güncel olarak da Çanakkalenenerede güzeldir
Ben bozcaadadan ziyade diğer yerlere gitmeyi tercih ederim😂 küçük bir yer... Max 1.30 saate biter. Ama daha önce hiç adaya gitmediyseniz gidilebilir
Orada rehber bul.