Yoğun iş, okul ve tüm hızıyla akan bir hayat.. Bazen insan zaman dursun da ya da sabah olsun da tatil başlasın "biraz kafamı dinleyeyim." der. Benim aklıma tam bir gezgin olmak gelir ve bir de kumsalda geceyi sabah etmek.. Ya sizin?
"Tam kafa dinlemelik tatil" denince aklınıza neresi ve neler yapmak gelir?
Sakin, dingin, zamanın yavaşladığı bir tatil geliyor aklıma. Bir yerlere yetişme telaşı olmadan saate bakma ihtiyacı olmayan bir tatil. Hem bedenen hem ruhen dinlenebileceğim, şezlongda kitap okuyarak, güneşlenerek, denizin keyfini çıkararak geçen bir tatil.
Ben denize aşık bir insanım. Onu görmek bile bana mutluluk veriyor. Yüzmek ayrı bir zevk veriyor.Ülkem bu anlamda bana çok avantaj veriyor. Yarım ada olmasının avantajları. Antalya ya da İzmir de tatil yapmak bana yeterli olur.Çok yüksekte gözü olan bir insan değilim. Ama farklı ülkelerin kültürünü , Tarihi eserlerini de gezmek çok güzel. Iki durum da benim için harika. Iki durumda da kafamı dinleyebileceğimi düşünüyorum.
Bedenen ve ruhen dinlenebileceğim, dertlerimi bir kenarı atıp içinde bulunduğum anın tadını çıkarabildiğim, kimsenin beni rahatsız edemeyeceği, sevdiğim birkaç kişiyle ortak bir anı oluşturabildiğim, o kişilerle doyasıya muhabbet edebildiğim, bol bol tefekkür edip bulunduğum ortamın manevi havasından lezzet alabildiğim, genel olarak sakinliğin ve dinginliğin olduğu bir tatil benim için 'tam kafa dinlemelik tatil'dir 🍃
Böyle bir konumda aklıma sadece doğada kamp yapmak geliyor. Kalabalıkta uzak, sadece sevdiğin insanlarla birlikte doğanın zenginliği ve huzur verici etkisiyle kamp yapmak huzur verici.
Önceliğim kış tatili küçük bir ormanda karlarla kaplı şömineli bir yerde köpeğim ve kedimle beraber bir tatil en sevdiğim dinlenme şekli 2 sene önce 4 gün yapmıştım gelecek kışta aksilik olmazda çok daha uzun süre yapmayı düşünüyorum
Nerde güzel Fotograf cekebiliyorsam oraya gitmek isterim, sahil, orman, deniz gibi.. eski terk edilmis evler.. kimsenin olmadigi yerler bana göre. Kalabaligi sevmiyorum yanliz olmak isterim
mogalistan bayanhongor bozkirlari.. cadirda sessizlikte kecilerle koyunlarla sanki zaman makinesine binmis 1500 yıl öncesine gitmiş gibi yasanilacak yer...