Saymakla biter mi o güzellikler 😊 Eminimki herkesin ayak bastığı yerle ilgili favorileri vardır, şehriniz neresiyle meşhur?
Ben Ankara Dikmen'i çok duydum mesela. 🙂
Ben Ankara Dikmen'i çok duydum mesela. 🙂
Tarihi kalıntılarıyla yıl içerisinde birçok yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisini gören Hatay, Çevlik Ören Yeri'yle, Musa Ağacı'yla, Habibi Neccar Camii'yle, Payas Kalesi'yle, Sarıseki Mağarası'yla, Asi Nehri'yle ve diğer tarihi-doğal alanlarıyla anlatır kendini.
St. Pierre Kilisesi,
Doğal su kaynaklarıyla ünlü bir bölge olan Batıayaz Yaylası, Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunmaktadır. Antakya Mozaik Müzesi. Samandağ ilçesine 5 km mesafede yer alan Vespasianus ve Titus Tüneli. Hatay'ın meşhur yemeklerinde kullanılan baharatların alındığı en gözde yer ise Antakya Uzun Çarşı. Koz kalesi Altınözü ilçesinde. Aknehir beldesi sınırları içerisinde, 479 metre yüksekliğindeki bir tepeye kurulmuş olan St. Simon Manastırı. Antakya-Samandağ yolu ile Asi Nehri arasında bir dağ üzerinde bulunuyor., M. S. 6. yüzyılda inşa edilmiş. Hatay St. Simon Manastırı, Antakyalı St. Simon'un, "bir sütun üzerinde 40 yıl yaşadığı yer" olarak ün yapmış
Amisos tepesi, kuş cenneti, sahili.
Cevap
12Cevap
Siyah akar Zonguldak'ın deresi,
Yüz karası değil, kömür karası,
Böyle kazanılır ekmek parası...
Surlar
On gözlü köprü
Dicle Nehri
Malabadi köprüsü
Aklıma bunlar geldi :)
Modifiye olmamış güzel kızları ile