Bu fotoğraf Yalova Şiir yolundan çekilmiş. Şu an oraya 5 dakika uzaklıktayım. Hatta oraya doğru gideceğim. Şaşırdım görünce. Burada başka Yalovalı mı var? Şehrimin aslında karanfili ve çiçeği meşhurdur.
1 veya 2 sene önce bir arkadaş ile hastaneden araştırmaya yürümüştük yalovadan olduğuna eminim 😄 ama yalova ile ilgili bir soru sorunca kimse bilmiyor varlığından haberdar değil
Sen sahile mi yakın değilsin? Yoksa şehirde mi değilsin? Bu arada yerlisiysen ve hani yerlisi derken ninen deden falan da burada doğmuş büyümüşse %99 tanıdık ya da akrabayız. Eğer annen baban burada büyüdüyse %50 falan tanıdık olma şansımız var. Onun dışında yerlisi olamazsın zaten 😂😂
İlla tanımam gerekiyor değil de bizimkiler 600 yıldır buralılar o yüzden eskilerdensen kesin tanışıyoruzdur diyorum. Küçük yer burası. Gop da yakınmış aslında. Yaş kaçtı senin?
Sana şöyle söyleyeyim: Bizimkiler çok eskiden beri burada oldukları için o zamanlar burada olanlar hep birbirini tanırlar. O yüzden çok büyük ihtimalle tanıyoruzdur. Çok eskiden beri buradaysanız, kimlerdensiniz?
KS den biri ile kimlerdensiniz diye konuşucağım aklımın ucana gelmezdi 😄Köy minibüsünde en son bu diyaloğu yaşamıştım Çınarcık tarafından değilim Çiftlikköyün köylerindenim. 24 yaşındayım
Çiftlikköy'ün köylerinden mi? Yine yabancı değilsin. Yalova şuncacık yer kız. Yarın sahile iniyorum desen saat söylesen %100 denk geliriz. Tanır mıyım tanımam. Sen fotoğraftan gördün kesin tanırsın. Ama baksan ne bakıyor la bu sapık mıdır nedir derim 😂😂😂
24 yaşında mısın? Hmm 98'lisin yani. Tanıma ihtimalim düşük ama simaen tanıma ihtimalim var demektir. Ben de 26 yaşındayım. Yaşıt olsaydık çok büyük ihtimalle tanıyor olurdum seni. Hangi lisedeydin?
Gevher Nesibe Şifahanesi, Çifte Minareli medrese. (Muhakkak gidilmesini, görülmesini tavsiye ederim) Onun dışında herkesin bildiği pastırması, sucuğu, nevzinesi, asidesi, Soğanlı vadisi, Homurlu şelalesi, kent meydanı, Atatürk evi, Kültepe Kaniş-Karum, Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu Ağırnas kasabası gezmeye, görmeye değer yerlerdir.
Bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için tarihi dokusu çok fazladır. Gerçi definecilerin (üniformalı olanlar da dahil) tahrip ettiği çok yer de var ama yine de Kayserimiz güzeldir. Yaşaması kolaydır, ulaşım kolaydır bir kere. Cağnım Kayseri'm.🌿
Şu manzaranın Güzelliğine bak ya 😍 hangi şehirden bu fotoğraf? Elması ve yeşilliği ırmağı meşhur benim yaşadığım şehirin de Amasya Merkez de Yaşıyorum ben 😊 buranın da gün batımı manzarası çok Güzel
Buna ek olarak Alaaddin Tepesi, etliekmek, Mevlana böreği, bıçakarası, tirit, Mevlana şekeri, Konya sarması, hurma şekeri, akide şekeri ve daha birçok şey.
En İyi Görüşler