Genelde hep sahil kenarlarını tercih ettim bu zamana kadar, orman da atma fikri hiç kafama yatmadı. Eğer yaparsam da bir gün bu mutlaka yurt dışında olacaktır. Türkiye gibi deniz yönü avantajı olan bir ülkede deniz kenarında kamp atmazsak kovalarlar bizi. Sabah suyun sesiyle uyanmak gibisi yok, hele de bide sessiz, bakir bir yerdeyse tadından yenmez.
Bu soruyu nasıl kaçırırım ben.. Elbette ormanlık alanı tercih ederim. Böyle ıssız, şehrin gürültüsünden uzak, karavan eşliğinde ama araç üstü ya da normal bir çadır içinde.. Sabahın ayazını, çimlere düşen çiğ tanelerini hissede hissede.. Erkenden kalkıp, ateş yakıp çayımı demleyip, keyfini çıkara çıkara..
Hele bir de göl varsa, bir de kıyısı da müsaitse aman Allahım değmesin kimse keyfime.. Günlerce konaklayabilirim böyle bir mekanda.
Ormanlık alanı tercih ederim çünkü zaten denize karşı bir sevgim yok beni mutlu eden aktivite doğu yürüyüşü, orman kampıdır. Temiz havda dağ esintisi güzel gider.
Deniz kenarında hiç kamp yapmadım. Genelde Bolu taraflarından ormanda kamp yaptık. Aslında samimi arkadaşlarla güzel eğlenceli ortam oluyor. Sabah yürüyüşü, iş paylaşımı, sohbeti ayrı tatlı aktivitelerden birisi.