Seyahat etmek insanı biraz düşününce bir şeyleri göze almak ama öyle aman aman olarak değil, tüm riskleri ile ağırdan ağırdan göze almak diyelim biz ona bunu yaptırır. Yola çıkmak, yeni insanlarla tanışmak güzeldir güzel olmasına ama bir yerde insan nelerle karşılaşacağını bilmediği için bir şeyleri göze almıştır. Bu ne mi kazandırır insana görsel zekayı canlı tutar. Yeni insanlarla tanışıp kaynaşmak sosyal fobi denen çağın vebası ruhsa rahatsızlığına engel olur. Diğer yandan kişinin kendine olan güveni gelir yani özgüven problemi ya da dışsal güvensizlik ortadan kalkar. İnsanlarla tanışır, fikir alışverişi yapar bu da konuşmada akıcılık, dinleme ve anlaşılmayı pekiştirir. Dolayısı ile insanın kendine olan inancından tutun, birçok alanda değişim ve değişime açık olmayı öğretir.
Seyahat etmek bir öğretidir aslında, bireyin kendisi için yapacağı en güzel eylemlerden de biridir fikrimce..
Zekayı geliştirir mi bilmem ama bilgiyi, kültürü, bakış açısını, düşünce sistemini, karakteri bile değiştirebilir. Yeni yeni yerler, düşünceler, öğretiler görmek, yeni insanlaa tanışmak, iyi olanları almak her şeyi değiştirebilir. Ben de çok sey değiştirdi.
Ama bütün bunlar almasini bilene tabii. 45 yıl yurtdışında , üstelik de üst düzey görevlerde çalışıp da çocukken babasından aldığı okuzlugu hiç kaybetmemiş olanlar da var tabii. Hatta çok da kötü örnekler. 45 yıldan sonra köye döndüğünde onu görenler çocuğum bunun gibi olacaksa ne okusun ne gezsin diyeni çok duydum. Adamı tanıyınca haksız da sayılmazlar yani. Bazen diyorum keşke hiç dönmeseydi. Köy için çok kötü hatta berbat bir örnek. Ve maalesef ikinci ve güzel bir örnek de olmayınca berbat bir durum.
Evet, ben de ilk paragrafta öyle demiştim. Karakteri bile değiştirebilir ama zekanın seyahatle değişini sanmam. Aptal bir insanın seyahat edip de zeki olacağını pek düşünemiyorum. 😔
1. Derece akrabalarım da dahil İnsanların ne yaptığı ve ne söylediği ile ilgilenmeyeli 20 seneden fazla oldu. Öncesinde fazlaca takılırdim. Bu da seyahat etmenin sonucu sanırım 😂😂😂
Zeka olarak bakmayalım ama pratikliği geliştirir. Fazla seyahat etmek diğer insanlardan daha çok şeyle karşılaşır. Hem farklı kültürler tanıyıp yeni şeyler öğrenir. Aslında zekayı kullanmayı daha iyi öğretir diyebilir.
Birçok ülke gezdim çok küçük yaştan itibaren. Farklı kültürden insanlar görmek, yeniliklere açık olmak insanı geliştiren bir durum. Emile Zola'ya katılıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Geliştirdiöini kim söylemiş zeka anca çalıştırınca olur kafayı yani. Seyahat insanı huzura erdirir bir süre uzaklaşmak kafa rahatlıöı getirir özüne dönersin sondaa geri döndüğünde daha iyi gelişir hayat